Гледам го моя катализатор в ЕТКА струва 791.48 British pounds = 1 839.09071 Bulgarian levs и изглежда така

Оригиналния номер е:191 131 701 MX - Catalitic converter Монтира се на двигатели 2E, ADY(като моя) и на AGG и ми изглежда все едно са 2 катализатора. Според мен Ламбда сондата няма да работи Както трябва след премахването. На старата кола го махнах и само проблеми. Най доброто решение според мен е да си купи човек нов. Но пустии и пари все не стигат.
Заместителя може би е някъкво решение но пак е странна работа. Това си е цяла наука или поне така си мисля.
Като цяло замяната на катализатора с тръба също не мисля че е добро решение
Живота според мен е 150000-180000 зависи може би от това дали караш с безоловен или с оловно обогатено гориво.
Може би ключовия момент за смяна е тогава когато започне да мирише брутално в колата на някаква гадост но пак това си е мое мнение. Walker е добра аспухова система внесения обаче от Тех-Ко е с по тънка ламарина изработен и пак се скапва бързо а цената му е като на оригиналния.
Аз си мисля че ако се налага да барам ауспухова система ще я направя от неръждавейка няма да я заварявам никъде ще ползвам скоби и връзки при ремонта. При заварка остава шлака която не може да се извади и ауспуха започва да вибрира отвратително с тези частици вътре.
Аз вече смених 2бр ламбда сонди заради богата смес поне така казва борд компютъра. Това също може да означава проблем с катализатора освен богатата смес при ламбда сондата се развива по висока температура от нормалната и тя съответно изгаря. Резултата от изгоряла сонда е при студена кола няма проблеми обаче когато колата влезе в нормален режим почват да играят оборотите забелязва се на кръстовище усеща се как колата тресе повече. Разбира се подобни симптоми може да има не само от Ламбда сондата като цяло резултата е не добра работа на автомобила. Аз в последствие монтирах газов инжекцион там това не е толкова голям проблем и по не се усеща.