Запушен катализатор на АБФ---Вън!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Огито Ангелов
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT

Re: Запушен катализатор на АБФ---Вън!

Мнениеот Огито Ангелов » Нед 05 дек 2010 9:47

yano написа:Ако се сложи права тръба на мястото на катализатора как решавате проблема с ламда сондата.Не трябва ли ламбдата да е на точно определено място така,че да отчита точно.

И мен ме интересува същото как решаваме проблема с ламда сондата.На мен ми казаха, че парчето метал към което е прикрепена сондата се отрязва от катализатора и се слага на тръбата която замества катализатора.Дали става така, щото ако не отчита правилно тая ламда сонда влизаш в някакви аварийни режими и т.н. не е приятно сигурно.Някой ако има запознат да сподели моля!!

Потребителски аватар
yano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yano » Нед 16 яну 2011 15:51

Никой ли незнае????

Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

Мнениеот chefo_ » Сря 19 яну 2011 18:07

моя катализатор също го няма и ламбдата си стои.просто се реже след нея и проблема с нея отпада.а ако трябва да съм 4естен колата става малко по шумна ,но наистина малко.ако махнете и средното гърне то тогава колата ви ще станемного шумна!

Потребителски аватар
yano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yano » Пет 21 яну 2011 19:26

За моя ABF ми казаха,че съм не с катализатор а с гърне с някакви мрежички вътре и нямам ценни метали вътре,че неможел да се запуши и даже неискаха да ми го изкупят или да ми приспаднат от цената за друго гърне,казаха че нищо неструвало.

Потребителски аватар
sonaris
Автомобил: VW Passat B4 Syncro
Двигател: ADY
Контакти:

Мнениеот sonaris » Пет 18 фев 2011 1:52

Гледам го моя катализатор в ЕТКА струва 791.48 British pounds = 1 839.09071 Bulgarian levs и изглежда така
Изображение
Оригиналния номер е:191 131 701 MX - Catalitic converter Монтира се на двигатели 2E, ADY(като моя) и на AGG и ми изглежда все едно са 2 катализатора. Според мен Ламбда сондата няма да работи Както трябва след премахването. На старата кола го махнах и само проблеми. Най доброто решение според мен е да си купи човек нов. Но пустии и пари все не стигат.
Заместителя може би е някъкво решение но пак е странна работа. Това си е цяла наука или поне така си мисля.
Като цяло замяната на катализатора с тръба също не мисля че е добро решение
Живота според мен е 150000-180000 зависи може би от това дали караш с безоловен или с оловно обогатено гориво.
Може би ключовия момент за смяна е тогава когато започне да мирише брутално в колата на някаква гадост но пак това си е мое мнение. Walker е добра аспухова система внесения обаче от Тех-Ко е с по тънка ламарина изработен и пак се скапва бързо а цената му е като на оригиналния.
Аз си мисля че ако се налага да барам ауспухова система ще я направя от неръждавейка няма да я заварявам никъде ще ползвам скоби и връзки при ремонта. При заварка остава шлака която не може да се извади и ауспуха започва да вибрира отвратително с тези частици вътре.
Аз вече смених 2бр ламбда сонди заради богата смес поне така казва борд компютъра. Това също може да означава проблем с катализатора освен богатата смес при ламбда сондата се развива по висока температура от нормалната и тя съответно изгаря. Резултата от изгоряла сонда е при студена кола няма проблеми обаче когато колата влезе в нормален режим почват да играят оборотите забелязва се на кръстовище усеща се как колата тресе повече. Разбира се подобни симптоми може да има не само от Ламбда сондата като цяло резултата е не добра работа на автомобила. Аз в последствие монтирах газов инжекцион там това не е толкова голям проблем и по не се усеща.

Потребителски аватар
Огито Ангелов
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT

Мнениеот Огито Ангелов » Нед 12 юни 2011 13:54

Преди време махнах катализатора, става въпрос за Голф 1.6 пълна инжекция 101кс. с ламбда сонда прикрепена за катализатора.След като развиха сондата от катализатора и го свалиха, тя бе прикрепена към друго парче тръба и мога да кажа, че карам така вече 2-3 седмици и няма проблеми(само звукът се промени леко)
Изображение

Изображение

Изображение

xdimitrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xdimitrov » Сря 31 авг 2011 12:47

ако някой мисли да си маха катализатора да го прати плащам по 20 лева на катализатор ако има желаещи пишете на лс ...обаче катализатора да не е отворен да се уточним

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Пет 02 сеп 2011 12:56

На газ пак ли се задръства катализатора щото ми загуби мощност(може да е от друго)
че съм си нагласил един празен и само чакам да го сменя

Колега с 20 лева за катализатор, ти се мъчиш да ни го натаковаш във въздуха направо
в Горна оряховица малките ги изкупуват между 70 - 100 лв

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Съб 03 сеп 2011 14:26

Zerga3GT написа:
Колега с 20 лева за катализатор, ти се мъчиш да ни го натаковаш във въздуха направо......

:063: :063: :063: You gooood. :drunk
Даже ако иска да му ги пращаме с 20лв. за услугата.
Извинявам се за спама.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Съб 03 сеп 2011 14:30

Е, кажете къде другаде може да видите уникални коли, шофьори, тюнери, а вече и търговци на едно място ?
Как да не обичаш този форум ? :applause:

Потребителски аватар
sonaris
Автомобил: VW Passat B4 Syncro
Двигател: ADY
Контакти:

Мнениеот sonaris » Нед 19 авг 2012 1:38

Огито Ангелов написа:Преди време махнах катализатора, става въпрос за Голф 1.6 пълна инжекция 101кс. с ламбда сонда прикрепена за катализатора.След като развиха сондата от катализатора и го свалиха, тя бе прикрепена към друго парче тръба и мога да кажа, че карам така вече 2-3 седмици и няма проблеми(само звукът се промени леко)
Изображение

Твърдо съм против този метод на замяна. Остават разни парченца от заварката и ти тропат цял живот. Отврат :/
Вярно новия катализатор никак не е евтин но поне един заместител си струва да се сложи и то по човешки.

При мен така изглежда още. Не съм го рязъл все пак са два катализатора.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Пон 20 авг 2012 9:17

Човече ти ме утрепа бе! :Mr Green Fun Кви са тия цифри дето обмисляш да даваш!
Няма да имаш никъв проблем ако махнеш катализатора, тъй като той е след ламбдата!
Прикачени файлове
P6260008.JPG
P6260009.JPG

Потребителски аватар
ABF95
Автомобил: Golf 3 GTI 16V
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ABF95 » Пон 20 авг 2012 9:38

Катализаторът е изчислен да създава определено съпротивление на изгорелите газове и така да определя конкретна скорост на изгорелите газове за всеки двигател. Когато с времето катализаторът се запушва соростта на газовете намалява, налягането в областта на сондата се увеличава, тя не отчита коректно започват проблемите. Слагайки права тръба, скоростта и налягането на изгорелите газове значително ще се променят, ако една ламбда сонда издържа 50-80хил.км. при изчислената средна скорост на газовете то с права тръба да не стане на 5хил.км, или греша? И коректни ли ще са данните от нея?

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Пон 20 авг 2012 10:15

Попринцип след 50 000 километра ламбадата вече е .... eusa
по интересен въпрос е как реагира на различните горива: бензин/газ и какво е отчитането тогава! mhihi

ABF95 написа:За газ знам, че се използва т.нар. ламбда емулатор. Той изработва правилните импулси /с правилната форма и честота/ в противен случай един господ знае какво ще подаде като сигнал.
При премахване на катализатора се слага резонаторно гърне да забавя потока на изгорелите газове, но как са изчислявани и дали вършат работа не мога да кажа. Да си сложи човек права тръба след сондата е просто death . Всеки има право на избор де, тук само дискутираме :beer

Съгласен съм с теб, поне резонаторно гърне, задълже трябва да се сложи! :да:

Последна промяна от Volkov на Пон 20 авг 2012 11:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ABF95
Автомобил: Golf 3 GTI 16V
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ABF95 » Пон 20 авг 2012 10:45

За газ знам, че се използва т.нар. ламбда емулатор. Той изработва правилните импулси /с правилната форма и честота/ в противен случай един господ знае какво ще подаде като сигнал.
При премахване на катализатора се слага резонаторно гърне да забавя потока на изгорелите газове, но как са изчислявани и дали вършат работа не мога да кажа. Да си сложи човек права тръба след сондата е просто death . Всеки има право на избор де, тук само дискутираме :beer

Върни се в “Направи си сам!”