гаден проблем с абс/

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
tasosss3
Автомобил:
Двигател:

гаден проблем с абс/

Мнениеот tasosss3 » Вто 11 яну 2011 20:21

здр. колеги,значи вчера ми се случва нещо много гадно, прибирам се след работа и стигам едно кръстовище карах с 50-60 км. пред мен автобус :bishop и натискам спирачките и хоп лампата на абс-а ми светва :horror: , колата почва да влачи абс няма пътя леко заледен.
Както и да е спрях на косъм, проблема е обаче после лампата изгасна,ама като почне да ускорява колата лампата светва отново,като карам бавно минавам и през дупки не светва само като почне да ускорява. Със обикновен абс съм електрически незнам точно как се води някои може ли да ми каже от какво може да се е получило.Колата е пасат б3 синхро 2.0 2Е.

п.п снимка на абс има в гаража ми ...

Последна промяна от tasosss3 на Чет 10 мар 2011 23:54, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
tasosss3
Автомобил:
Двигател:

проблем с абс пасат б3

Мнениеот tasosss3 » Чет 13 яну 2011 19:11

лампата свети вече постоянно :?:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: гаден проблем с абс

Мнениеот pas1.8mi » Чет 13 яну 2011 19:43

Колега, прави и диагностика! :idea: Така само може сигурно да се открие проблема!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 14 яну 2011 9:23

pas1.8mi написа:Колега, прави и диагностика! :idea:

То 'убуу, ама не винаги става диагностиката :?
На В3 имам предвид ;)
Както знаеш - дава само БЛИНК-кодове...
Е! Моя и това не ще да даде! :lol: :lol:
За колегата-автор на темата - много е възможно да си говорим за прекъснал кабел на датчик:
viewtopic.php?f=11&t=50868&hilit=%D0%A0%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%89

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 14 яну 2011 13:19

колега radotom понеже виждам, че си на в час с тези датчици искам да си кажеш мнението по моя проблем, а и да не забравя :arrow: изчел съм горе долу цялата ти тема ама нещо не вдявам от къде идва моя проблем

проблема ми е може би същия като на автора на темата и за това пускам мнението си тук

колата е Б4 с АБС и проблема е такъв, че лампата за АБС свети когато и се иска не нея, а също и тази за ръчната(а до колкото знам тя отразява 2-ри изгорял датчик) си прави каквото и кеф, карам си и по време на движение гася колата след което пак я запалвам и някой от лампите е изгаснала,може и двете да изгаснат,също така няма зависимост между двете лампи(понякога свети тази за АБС-са, понякога и двете), тръгвам за работа и след 1км. лампата на ръчната изгасва,а след 500м. и тази за АБС-са, но това не всеки път :banghead: :banghead: :banghead:

не съм качвал колата на ВАГ, но мерих датчиците и показанията са и каквито са описани в темата ти

от както имам(2години) този Пасат проблемите с АБС-са са чести, първия път смених задни датчици с нови и изгоряха за 4-5мес., сега съм с втора употреба, но ме съмнява, че причината май ще идва от друго място, а не от датчиците

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пет 14 яну 2011 14:15

Б4 вероятно ти е с Teves 04!Има доста теми за този АБС! :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Съб 15 яну 2011 10:39

Мдам! Вчера тръгнах да пиша и ми загасна тока :evil:
Та: За съжаление - хич не съм чак толкова в час :lol: По-скоро - човек без работа (и пари mhihi )
А за светването и на двата индикатора - и на ABS-а, и на ръчната ми се е случвало на 2 пъти.
Бях с неподходящ DOT на спирачната течност -> DOT5.
А още не бях прочел тази тема:
viewtopic.php?f=17&t=130115&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%2A
В резултат на това в едни яки жеги и още по-яки задръствания по време на абитюрентските балове преди няколко години, при постоянно задействане на спирачките течноста явно завря, загуби вискозитет и налягането спадна :(
Сработи датчика за критично налягане, педала се втвърди, светнаха и двете ламБи - кофти! :?
След кратка почивка на загасен мотор (и АБС) изгасна всичко.
Трябва да отбележа, че съм с Teves02, дето е без вакуумно серво, а сервоефекта се осигурява от постоянно високото налягане на спирачната течност, като на колегата tasosss

Потребителски аватар
tasosss3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tasosss3 » Съб 15 яну 2011 17:42

така одеве замервах всички датчици и на всички показа 1.17 това добре ли е незнам , като запаля колата лампата на абс-а гасне след 1 секунда, и тръгвам няма и сто метра пак светва след малко изгасва, давам газ на колата лампата светва и повече не гасне :screwy знам че трябва да ида на диагностика ама няма кинти сега за такива екстри за това се допитвам до всеки имал подобен проблем как го е оправил :?:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Нед 16 яну 2011 19:57

Щом минава първоначалния тест и гасне лампата - значи много е възможно с датчиците всичко да е ОК.
Друг е въпроса, че кабела е с оплетка, като коаксиалните и редовно прекъсва оплетката - понякога дава контакт, друг път не.
Възможно е, ако е правено нещо по главините, да е измъкнат леко някой от датчиците.
Друга възможност - силно кородирали прорезни дискове и замазва сигнала :?

Потребителски аватар
tasosss3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tasosss3 » Нед 16 яну 2011 20:11

ами като свалях днес гумите да видя дали нее зацапан някои датчик зачистих преден дясен че бях скъсал маншон на карето и беше целия в грес.погледнах дисковете и маи ня бяха от наи чистите може ли да е от гребените ще сваля и дисковете да се пробвам да ги зачистя и тях пък ще видим :banghead: друго да питам ,може ли да имам някаква грешка и за ради това да свети лампата тази диагностика с лампата деиства ли и при мен и от каде мога да намеря тези кодове ровех се за тях без резултат.когато чистих датчиците местех и кабелите им да видя дали някои ще покаже друга стоиност всичко им беше :да:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 17 яну 2011 10:20

tasosss3 написа:може ли да имам някаква грешка и за ради това да свети лампата тази диагностика с лампата деиства ли и при мен и от каде мога да намеря тези кодове ровех се за тях без резултат.

Да! Лампата светка, когато контролера на ABS-а запише грешка.
Грешката може да е както от ниско налягане на помпата, така и от прецакан хидроклапан в блока на ABS-а, така и от кофти датчик.
Няма връзка с контролера на двигателя!
Относно дисковете - при синхрото отзад също си с дискове на датчиците, не както при мен - дискови спирачки и отпред, и отзад, но четеца на датчика отзад да чете 'прорезен барабан'
Имай предвид, че датчика 'чете' само магнитно мек метал!
Камъни, листа, кал, ръжда, злато... тези работи не ги хваща :Mr Green Fun
Аъъъъ... случайно да си с различен размер на гумите? :roll:

Потребителски аватар
tasosss3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tasosss3 » Пон 17 яну 2011 20:19

гумите съм ги купувал тази зима чисто нови 4 броя, марка ласа ли бяха трябва да видя размер 185/65/14 . лятните се прецаках малко с тях пак чисто нови барум маи бяха 195/50/р15всички са еднакви по размер и износване се пак спазвам някои правила за синхрото по подръжката. а за дисковете какво изкаше да кажеш че няма значение дали е раждясъл гребена датчика пак го отчита правилно :?: а за лампата значи загледах се като дадох на контак преброих миганията и интервалите и се получи нещо такова ама незнам това дали е някаква грешка 1-2-3-3 :screwy

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 18 яну 2011 15:18

Ами датчика е на магнитен принцип.Той чете дали има метал пред него или няма,затова гребена е на дупки ;) Колкото и да е ръждясал и т.н. не му пречи,освен ако не е изгнил и не липсва парче от него,защото това вече нарушава поредността на импулсите.Иначе датчика страда от натрупване на стружки по него от феродото и диска и е хубаво от време на време да се почиства от струвжките,понеже те са метални и му пречат да работи съвсем добре.Иначе вода,кал и т.н. не му пречат изобщо.
За кода имаше някъде таблица кой код какво значи като грешка,но не мога да я открия сега.Май някъде из руското ръководство ги имаше кодовете,но тук го нямам,за да проверя.
:beer

pepinotoo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pepinotoo » Вто 18 яну 2011 19:58

Последна промяна от pepinotoo на Вто 10 ное 2020 20:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tasosss3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tasosss3 » Вто 18 яну 2011 23:28

колеги незнам дали съм прочел кода от лампата на абс-а ама в аутодата намерих кодовете за абс и имаше такъв код 1233 този код означава/wheel speed sensor LH front/ преведено на български, колело скорост сензор LH пред, това означава че имам неработещ датчик на предно ляво колело :?:

Върни се в “Passat”