Golf 4 1.4 16v Edition 2000 год.
Golf 4 1.4 16v Edition 2000 год.
Здравейте колеги! От вчера съм горд собственик на Г-4 1.4 16v, но има нещо което ме притеснява. Проблемът е следния.Вчера го регистрирах в Варна и през целия ден двигателя си тракаше но лекичко (един приятел ми каза че е нормално това и като сменя маслото ще се оправи), но тъй като живея на около 50 км от Варна докато прибера колата от двигателя взе да се чува още по силно тракане ( почти като "загрял" дизел)
...(масло,ремъци,ролки още не са сменяни)....Въпросът ми е дали е нещо тревожно това тракане и дали може да ми направи проблем днес ако я карам още 50 км така до Варна за да и сменя консумативите!! Благодаря ви

- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
Re: GOLF 4 1.4 16v Edition 2000 godina
Виж поне нивото на маслото че този мотор си го похапва.
Нивото ми е добре, но маслото е доста разбито вече. Дано като го сменя да се оправи!
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Моето предположение се основава на опит и според мен трака, защото е малко маслото
Имам едно поло 1.4 (не че има много значение) и то си похапва масло - по малко но редовно и като започне да трака липсва около литър - доливам и спира да трака.

Имам едно поло 1.4 (не че има много значение) и то си похапва масло - по малко но редовно и като започне да трака липсва около литър - доливам и спира да трака.
Re: Golf 4 1.4 16v Edition 2000 год.
Всичко е наред..Въобще не е пипала маслото. След смяната тракането се оправи.

Колеги, от време на време лампичката ми за ESP светва за постоянно и не мога да я изгася от копчето. Воланът ми при изправени гуми стои около 10 градуса завъртян на ляво. Може ли датчика да се бърка от това и да се задейства?
- skotis
ЕSP ли ти пише на лампичката? Сигурен ли си? Защото е доста малко вероятно според мен.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
stills написа:... Може ли датчика да се бърка от това и да се задейства?
Абсолютно. Отиди на реглаж на предница, да ти "изправят" волана и след това ако не угасне контролата на ESP пиши тук да ти кажем как се възстановяват заводските настройки.
Когато се смени нещо по предния мост, което влияе на сходимостта, като шарнир, накрайник ... след това волана стои накриво и ъглите на предницата са различни от предписаните. Мани, че ти износва гумите накриво, ами и датчика G85 отчита грешка и от там ти светва лампата.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
stills написа:Колеги, от време на време лампичката ми за ESP светва за постоянно и не мога да я изгася от копчето. Воланът ми при изправени гуми стои около 10 градуса завъртян на ляво. Може ли датчика да се бърка от това и да се задейства?
Май ще имаш работа по тоя Голф и то немалко. Иначе - честито. Тоя мотор не се слави със здравината си, дано не си взел някой "бременен" (пред раждане) мотор, като чувам за това тракане... Като му смениш маслото има два варианта - единият е да се разтрака още по-силно и да се наложи ремонт по мотора (ако е било масло с добавка), другият е да се подобрят малко нещата.
Моето предположение се основава на опит и според мен трака, защото е малко маслото
1 литър не означава ли под минимума на щеката? от мин до макс. не са ли около 400-500 милилитра? Дори и да е около минимума не би следвало да има проблем маслената помпа да си качва нормалния дебит със съответното налягане горе при разпр.вал, в тоя ред на мисли аз не мисля, че проблемът му иде от малко количество масло, както и самият той е забелязал

- skotis
Колега stefan4o, случаят при мен е такъв на Поло-то, не съм автомонтьор. Само споделям опит 

- stefan4o
- Контакти:
skotis написа:Колега stefan4o, случаят при мен е такъв на Поло-то, не съм автомонтьор. Само споделям опит
Абе то и аз не съм автомонтьор, ама литър надолу при положение, че то всичкото ти масло е малко над 3 литра ми се чини ще е под нивото на мин. на щеката

Лампата ми е за ESP (жълт ! в кръгче).Относно "тракането"- Вчера съм обслужил цялата кола (ролки, ремъци, масло, филтри) Прегледано е абсолютно всичко по колата (от шарнири до компресия)...тракането изчезна напълно. Майстора каза ,че колата е "КУКЛА"...Но момчето остана 2 часа след раб. време да оправя колата и ми беше неудобно да го карам и да ми прави реглаж. Бях почти сигурен че лампата ми свети заради волана и колегата сега потвърждава...Един реглаж и съм готов 

- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Този 1.4 16V мотор на VAG трябва със закон да го забранят
Неслучайно братовчедите от Ауди не го монтират в колите си !

Неслучайно братовчедите от Ауди не го монтират в колите си !
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Много ми е интересно какъв ще да е този Голф 4 1.4 16V Edition!Май ще е поредната измам на търговците!
- stefan4o
- Контакти:
Най-добре се разбира като се види лепенката в багажника. Там пише ниво на оборудване. Примерно на пасата на нашите пише Comfort (идващо от Comfortline, което е между най-ниското Трендлайн и най-високото Хайлайн).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”