проблем с колелото на разпределителния вал на 1.6д
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с колелото на разпределителния вал на 1.6д
Здравейте колеги.Вчера моята любов мв предаде и издуха гарнитура.Мотора е JP.Днес тръгах да я разглбявам и се натъкнах на един проблем.Откачих всички кабели,маркучи,скобите на изпусквателния колектор.Развих също и болтоветв на главата.Дотук всичко беше ок.НО немога да развия болта на колелото на разпределитлния вал.Отзад сложих няколко ламарини по 3,2мм ,но като трчгна да развивам превърта вала и съответно прови железата на мармалад.опитах всичко,но уви!Главата е готова за сваляне,обаче ламарина на капака на анггренажа не ми позволява това действие
На коя страна се върти гайката-пробвах и двете и пак не помръдва?Как да го сваля това проклето колело?

Re: проблем с колелото на разпределителния вал на 1.6д
вземаш гае4ен клю4 32-36 и държи6 контра на някой шиика на разпред.вал с нормална резба е болта после ще го избиеш на ламарината има една дупка от там се избива колелото с някой по яко желязо 6мм или 8ммbobi_diesel написа:Здравейте колеги.Вчера моята любов мв предаде и издуха гарнитура.Мотора е JP.Днес тръгах да я разглбявам и се натъкнах на един проблем.Откачих всички кабели,маркучи,скобите на изпусквателния колектор.Развих също и болтоветв на главата.Дотук всичко беше ок.НО немога да развия болта на колелото на разпределитлния вал.Отзад сложих няколко ламарини по 3,2мм ,но като трчгна да развивам превърта вала и съответно прови железата на мармалад.опитах всичко,но уви!Главата е готова за сваляне,обаче ламарина на капака на анггренажа не ми позволява това действиеНа коя страна се върти гайката-пробвах и двете и пак не помръдва?Как да го сваля това проклето колело?
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с колелото на разпределителния вал на 1.6д
Благодаря за отговора!
Не се бях сетил за това 

Върни се в “Дизелови агрегати”