имиграция в канада

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
kombi tdi
Автомобил:
Двигател:

Re: имиграция в канада

Мнениеот kombi tdi » Сря 19 яну 2011 22:52

знам че канада е по добрият избор,нищо че е на другият край на света,но с тоя френски не знам,а за професията,аз имам професия но не знам ако искат да я доказвам с някакъв документ как ще стане,настроил съм се да се махна от тука че направоо не издържам в тая държавица с всички тези цигани турци и не знам още каквии,просто е лудница

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Сря 19 яну 2011 22:54

аха....това бяха копията...значи за всяко нещо дето си учил дори какви курсове съм карал в казармата и след това в пожарната...каквото си учил всичко.....то натам се пращат само копия а на интервюто носиш оригиналите....там на място сверяват и отмятат кое е вярно и кое не...много внимаваите какво пращате...проверява се всичко.....междо другото....това е като томбула.....от 400 000 подадени молби избират 60 000...

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Сря 19 яну 2011 22:59

има и по лесен начин просто февруари хората си идват за малко може да ги до разпитам(братовчедите)...трябва ти човек който има по 5000 канадски долара на година в банка да те осигурява....смисъл това е като гаранция мисля беше...на братовчетката и писна да подава документи(дъщеря им) и каза...мам и тати ще ми пратят покана и заминавам но сега пък ги проверяват тях ...дали имат кинти дали имат стабилна работа ако се случи нещо да могат да я осигуряват....и гледам 2-ра година още си е тука па знам ли вече...

kombi tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kombi tdi » Сря 19 яну 2011 23:01

ще свъриш ли колега тази услуга разпитай ги моля те как стоят сега нещата

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 19 яну 2011 23:04

Не,че нещо,ама за Канада е много трудно,сума ти пари и нерви ще идат!Изчакайте още малко да видим дали няма да ни махнат туристическите за щатите и така,там на никой не му пука откъде идваш и какъв си...

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Сря 19 яну 2011 23:09

приятелите ми там казват че в най лошия случаи са харчили до 2000 долара...иначе към 1300-1400 и са пре задоволени....тя при пристигането си се е записала да учи френски там 9 месеца и затова и ПЛАЩАТ 600 на месец....той при някакви сърби на строежа докато се поокопитат(с 2 деца заминаха-на 3 и 6 мисля)...90 кинта интернет,тока е по 26 каза като абонамент...за всеки апартамент е различно...водата до 20-30 пак абонамент....коли-2 като се карат с една застраховка...смисъл прави се застраховка на номера а не на колата....имат 2 коли и си менкат номерата нещо такова ми го обясни....към 500 долара е това за година.....до 3 седмица от пристигането трябва да си се явил за книжка....изпитите им били през 40 дена...цял живот можеш да се явяваш...книжката нещо на 2 години се плаща по 120 долара на рожденния ти ден....

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Сря 19 яну 2011 23:09

lion_heart002 написа:Не,че нещо,ама за Канада е много трудно,сума ти пари и нерви ще идат!Изчакайте още малко да видим дали няма да ни махнат туристическите за щатите и така,там на никой не му пука откъде идваш и какъв си...

Само да ти кажа,че няма какво да чака човека,както е посочил в горния си пост!
И да ги отменят(то не се знае)може да минат и 2-3 год. , ако не и по-вече...
Уреждайте документи всичко и ви пожелавам от сърце да се оправите някъде,не че имам нещо против държавата,но тя ни е като мащеха!Айде,че колегите ще започнат да ме плюят,дане ме разбират погрешно!

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Сря 19 яну 2011 23:10

разликата от Щатите и Канада е ...социалната им програма...хубавото е че стъпиш ли в Щатите можеш да отидеш в Канада без виза.....

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Сря 19 яну 2011 23:16

в Щатите ако се разболееш(не дай боже)...може да ти излезе един ден престои от 50 до 5000 че и повече....в Канада тука е малко ...комунизъм....смисъл братовчед ми си е правил операция от херния....за тях това е операция до 15 мин и не е дал и ..бонбони :да: ...В Канада има ного социални помощи...смисъл да не кажете тоя тръгнал за социални.....приятелите ми казваха че имат там познати дето са от 10 год там и живеят от ...социала само...как става това нямам идея

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 19 яну 2011 23:20

Ми ДЪРЖАВА братле,а не ПОМИЯ като тая тука...

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Сря 19 яну 2011 23:21

Темата наистина ме заинтригува,но се съмнявам,че единствено мен т.е
Мисля,че такива теми наистина помагат да осъзнеш къде, как е ,що е , и общо взето съм чел много такива постове и съм си пълнил главата със сумати инфо, но общо взето всеки казва,че е по-добре от тука и че психо-нагласата е един от най-важните фактори!

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Сря 19 яну 2011 23:25

за образованието.....в сайта имаше някъде какви професий се търсят най много или в момента.....не пишете само едно,поне две сходни....да не е лекар и куфражист че нещо няма да ви повярват а това е да ви кажа 90% от интервюто.....много е важно на човека срещу теб да изглеждаж уверен че ще се справиш с живота на тяхна земя...не нахалитет ами ...уверен и по възможност по бързи отговори....замислиш ли се....дава другия!!!

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Сря 19 яну 2011 23:34

детските градини......в държавните е трудно да се вкараш но ...Наска(приятелката там)..успяла,..7 долара на ден мисля каза...иначе имало и за по 50 на ден...в групата максимума е 7 деца след това число госпожата изхвърчала ако приеме дете...децата на училище обозначаваш спирка на автобуса и идва да го взима в точен час...за връщане същото ако го няма родитела на уговорения час....милиция за повече да не споменавам...каза че спят на отворени прозорци(това за Монтреал)дали е вярна нямам идея...отопляват се на ток...бил наи евтин :bowdown

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Сря 19 яну 2011 23:49

тяхната инвазия им излязло към 10 000 долара,може и да греша до като стъпат там...визите бяха към 1000 на бройка..такси макси преводачески услуги и документи до Букурещ след интервюто....а бре не е лесно но съм съгласен да ги дам...запазила си е апартамент още от BG...725 долара наема...Ако ги видя на скаипа(не съм им писал 2 год)ще се поинтересувам за които го интиресува....дали нещо се е променило...кардинално!!!

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 20 яну 2011 0:05

Толкова ли е зле тука ?

И Ник,какво работиш в Париж ?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”