Прекъсва над 80км/ч на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Прекъсва над 80км/ч на газ

Мнениеот Lepoev » Пет 21 яну 2011 1:56

Колеги незнам какво да правя вече,откакто си сложих газовата все някакви ядове има. Първо като я поставих имаше същия проблем само,че го правеше и на място някакси губи високите обороти все едно не и фостига гориво,смених филтерчето на газовия клапанс ново и проблемите си останаха и отгоре на това почна дами гори 20л на 100км и накрая отидох при газаджиите в Люлин (аргус) момчето беше голям пич и я свали плочката и я препилва нещо и я обърна с щуцера към радиатора (аз я бях сложил към купето) върза ми маркучето за вакума защото го нямаше къде да го хвана и ми направи газ анализ.Разхода падна до 11,5-12 градско обаче проблема със високите обороти остана и то като карам над 70-80 км/ч а ми направи впечатление че газовия клапан мръзне става целия в скреж :shock възможно ли е да е развален и да не отваря? Или филтерчето се е запушило пак? и от него да ми прави тази мизерия защото майсторчето каза,че не е от изпарителя :x ако някой по запознат знае да пише ще съм много благодарен за съветите :beer

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Прекъсва над 80км/ч на ГАЗ

Мнениеот Winner25 » Пет 21 яну 2011 19:44

Щом замръзва значи е от него. Разглоби го, почисти го, смени гумичката и ако не се оправи вземай нов :)

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 21 яну 2011 19:47

А той щом замръзва случайно,да не би да изпуска газ?Ако газта няма пряк достъп с въздух не кондензираше по спомен.. :talk:

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пет 21 яну 2011 19:49

Не трябва да заскрежава, значи изпуска. Направо го хвърляй. Нов е около 15лв. http://www.gasmagazin.com/
Къде ще се занимаваш, най много да си отвориш повече работа със свалянето и качването. Като го свалиш два три пъти и като смениш бъчвичките и нипелите щото ще се разбият е ти един нов клапан.

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Re: Прекъсва над 80км/ч на газ

Мнениеот Lepoev » Съб 22 яну 2011 1:09

Да честно казано като ми прекъсва от парното почва да ми мирише на газ и аз предполагах,че изпуска :bowdown ще търся нов и пак ще пиша по темата :)

Гергин

Мнениеот Гергин » Съб 22 яну 2011 12:21

Ако ти мирише при пуснато парно и на газ, а ако на бензин при пуснато не мирише, значи пропуска по пътя на логиката е след клапана. Изпарител, връзки. Ако ти заскрежава когато си на газ, значи че при отворен клапан го прави и проблемът може да е от връзката на изхода на клапана. Което потвърждава горното твърдение с парното.
Когато го сменяш обърни внимание на изходящата тръба да не е нещо сплескана или боклук някакъв да има дето да ограничава потока. Ако след смяната пак неще да върви, но не заскрежава, махни тръбата от изпарителя и виж дали пуска здраво газ. Ако има разлика е ясно, но ако пуска, изпарителя е виновен, било настроики, било мембрани, било нещо друго в него.
Ако и това всичкото не помогне прочети тази тема viewtopic.php?f=22&t=242465

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 22 яну 2011 20:16

Хипотеза....цедката на газовия калапан е запушена частично от "графит"...при по-висок дебит газта цвърчи навън и обледенява клапана...колата прекъсва и не върви.Може и да не мирише защото в движение течението отвява газта навън...Спешно спри коата за да не се запалиш :012: .Вземаш една гъба напоена с пяна от Веро мажеш обилно газовия клапан в областта на съединенията...палиш колата и гледаш за мехурчета...Успех.

Гергин

Мнениеот Гергин » Съб 22 яну 2011 21:48

Абсолютно не съм съгласен, защо?
Налягането в газовата система е статично. Няма нагнетяване и образуване на свръх налягане, дебитът е постоянен. А ако не е, има запушвания, които обаче просто намаляват дебита без да повишават налягания. Каквото е налягането в бутилката такова е на всякъде в системата. То се влияе само от температурата, която ...... по добре прочетете като обърнете внимание на израза "течна фаза" :deal

Разширяване на течната фаза

Бутанът и пропанът се намират в течна фаза в долната част на съда, а в газова фаза в горната. В течна фаза ВВГ се разширява под въздействието на температурата. Например, при повишаване на температурата от -10°С до +10°С обемът на втечнения газ нараства с около 6% (при постоянно тегло).
Необходимо е винаги да се оставя свободен обем (в газова фаза) в даден съд, за да се осъществи нарастването на течната фаза, без риск от повишаване на работното налягане на бутилките, резервоарите или автоцистерните. За резервоарите на АГУ този максимум на запълване е 80% от водния му обем, като незапълненото пространство се оставя за нарастване на течната фаза и съответно налягането на газова, с увеличаване на температурата.
Температура на кипене

При атмосферно налягане бутанът кипи при -2°С, а пропанът при -42°С. Сравнително ниската температура на кипене на пропана осигурява използването му и през най-студените зимни дни.
Налягане

С нарастването на температурата нараства и налягането.
Налягането на газовата фаза на бутана при 15°С е около 1,7 bar или 0,17 MPa, при 50°С е около 4,7 bar или 0,47 MPa.
Налягането на газовата фаза на пропана при 15 °С е около 7,5 bar или 0,75 MPa, при 50°С е около 16 bar или 1,6 MPa.
В течна фаза те са по-леки от водата и са неразтворими в нея.
Бутанът и пропанът са два пъти по-вискозни от въздуха или от природния газ.
ВВГ нямат корозивно действие върху металите.
Разтварят определени вещества - мазнини, лакове, масла и провокират силно раздуване на естествения каучук.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 24 яну 2011 22:40

Не си съгласен не знам защо,но факт е,че при запушена цедка на клапана дебита към изпаритела намалява,а при най-малката пролука газта излиза покарай съединенията на газовия клапан (особено при пълен резервоар)и ги обледенява....това са фактите наблюдавани от мен вече 15 години каране на газ...

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 25 яну 2011 9:17

Не е нужна никаква пролука :)
Просто клапана се заледява, когато има запушване... :)
Изпарителя като замръзне да не би да значи, че газта се е изляла от него? :roll:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 25 яну 2011 11:38

Да...винаги когато ми се е запушвала цедката клапана е бил заледен,но и заедно с това е имало о утечка на газ,каквато преди запушването липсваше....на споря, казвам само факти....

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Съб 29 яну 2011 0:49

Колеги май проблема не е от клапана :( трабичката дето иде от бутилката ми беше счупена и я наставях с гумено мркуче около 50см. дължина и мисля,че може при гуменото маркуче да прави проблем,но преди да счупа трабичката пак имаше проблем,но мисълта ми е дали е възможно проблема да е от сондата ? Да не пуска газ достатъчно газ? Или газовия клапан замръзва защото е студен,но не е заскрежен?

Гергин

Мнениеот Гергин » Съб 29 яну 2011 10:46

Гергин написа:
Ако и това всичкото не помогне прочети тази тема viewtopic.php?f=22&t=242465

Мети, уж си "старо куче" а май не четеш :beat_butt2

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Нед 30 яну 2011 1:26

Колега видях абсолютно същия проблем го имам утре ще последвам това дето си направил ти и ще пиша за резултата :)

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 30 яну 2011 15:07

Meти написа:Колеги май проблема не е от клапана :( трабичката дето иде от бутилката ми беше счупена и я наставях с гумено мркуче около 50см. дължина и мисля,че може при гуменото маркуче да прави проблем,но преди да счупа трабичката пак имаше проблем,но мисълта ми е дали е възможно проблема да е от сондата ? Да не пуска газ достатъчно газ? Или газовия клапан замръзва защото е студен,но не е заскрежен?

Леле леле... Господ да те убие :screwy
За 20-30 лв тръба искаш да се убиеш ли бе, или да убиеш някой невинен?
Как с гумен маркуч ще наставяш тръба за течна газ бе :не: :не: :не: :не: :не: :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy scare :banghead:

Върни се в “Автогазови уредби”