На 2-ри юли пътувах за с. Лозенец, Бургаско. През цялото време ме валя дъжд. Оказа се, че по пътя Бургас - с. Лозенец е имало буря, от която се е наводнила част от пътното платно мисля до къмпинг Градина. Когато приближавах въпроснтото място, все още карайки в страхотен дъжд, видях махащи палки на полицаи. Оказа се, че стоят там в проливния дъжд, за да предупреждават идващите автомобили за огромна локва, която заемаше цялото платно, като в мойта лента за движение беше дълбока сигурно 30 - 35 см
Благодарност на полицаите от РДВР Бургас
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодарност на полицаите от РДВР Бургас
Сигурно до сега такава тема не се е пускала - някой да благодари на полицаите за нещо. Но аз имам за какво и затова реших да го направя тук.
На 2-ри юли пътувах за с. Лозенец, Бургаско. През цялото време ме валя дъжд. Оказа се, че по пътя Бургас - с. Лозенец е имало буря, от която се е наводнила част от пътното платно мисля до къмпинг Градина. Когато приближавах въпроснтото място, все още карайки в страхотен дъжд, видях махащи палки на полицаи. Оказа се, че стоят там в проливния дъжд, за да предупреждават идващите автомобили за огромна локва, която заемаше цялото платно, като в мойта лента за движение беше дълбока сигурно 30 - 35 см
!!! Затова ме насочиха да мина в насрещното платно, където водата беше значително по ниска - около 10 - 15 см. Всичко това се случи в 23.00 часа и както написах по - горе в много силен дъжд. Затова съм им благодарен, щато иначе нали знаете - аквапланинг, пък в толкова много вода, не знам дали това щеше да е основния проблем. Абе изобщо евала и благодаря, че тези хора си вършеха съвестно работата.
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
... Браво на тях, но все пак това им влиза в задълженията, и по точно това им е работата. Ако всички в БГ (не само полицаите) си вършеха толкова съвестно работата, щяхме да сме много напред с материала.
Дано българина най-накрая се усети, че времето на лежането по време на комунизма отдавна отмина, и да започнем всички да се трудим за една по-добра България...
Дано българина най-накрая се усети, че времето на лежането по време на комунизма отдавна отмина, и да започнем всички да се трудим за една по-добра България...
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tishku написа:Браво на Полицаите!
пп. Аквапланинг-а не се ли получава при висока скорост?
Зависи от количеството вода по платното. Тестовете на гумите за аквапланинг с правят при 15 мм воден стълб и аквапланинг се получава средно при над 75 км/ч. При 35 см - не знам изобщо какъв ще бъде ефекта - по скоро като при удар в стена или поне висока преграда.
-
danakoplatec
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”