Ми не са малко.Ама тука се нареждаме по величина не по достойнство.Ти специално в дизеловия форум ме анатемоса като питах за тръбите.И каза че няма от къде да се докарат коне.Аз ти казвам че има файда от такъв тунинг стига да си наясно със себе си какво да очакваш.Този тунинг е за хора които са любители и ентусиасти.В БГ има много коли които са правени по подобен начин не говоря за стари дизели а за всякъкви.
Аз се занимавам с нови коли всеки ден, таква ми е работата.Просто ме радват стари дизели, осъдимо ли е това.
напомпване на голф 2 GTD
- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
Re: напомпване на голф 2 GTD
don hose написа:Ми не са малко.Ама тука се нареждаме по величина не по достойнство.Ти специално в дизеловия форум ме анатемоса като питах за тръбите.И каза че няма от къде да се докарат коне.Аз ти казвам че има файда от такъв тунинг стига да си наясно със себе си какво да очакваш.Този тунинг е за хора които са любители и ентусиасти.В БГ има много коли които са правени по подобен начин не говоря за стари дизели а за всякъкви.
Аз се занимавам с нови коли всеки ден, таква ми е работата.Просто ме радват стари дизели, осъдимо ли е това.

- npu3pak
- Автомобил: VW Passat B6 4Motion
- Двигател:
Стига сте спорили като малките деца. И аз разсъждавах като повечето които плюят по колегата, виках си, че не може да докара голям пауър, но след като се качих в колата, вече съм с друго мнение. Колата ускорява повече от колкото съм очаквал. Нека който е работил върху такъв мотор да изказва мненията, а не да се пише наизуст.

-
- Автомобил: Audi 80 B4
- Двигател: 1994 1z
колеги мненията ви са доста разнообразни,а и аз не бях достатъчно точен с въпроса си
определено не целя вдигането на мощността с 30 40 коня и нагоре..не ми се наливат и пари..бих дал до 150 200 лв макс,за да го вдигна до 90-100 магаренца,като риска с учеличаването на разхода на нафта го приемам(въпреки че сега както ми пипа по 6 градско изобщо не е за разбутване
),но ако има риск за мотора не се захващам,защото голфчето си ми е супер и последното което искам е да го прецакам
но ако има възможност да увелича мощността без рискове за колата с радост ще се възползвам
мерси на всички,които се включиха в темата,защото от 2 месеца съм с дизел и почти нищо не му вдявам
ама ме кефи

но ако има възможност да увелича мощността без рискове за колата с радост ще се възползвам
мерси на всички,които се включиха в темата,защото от 2 месеца съм с дизел и почти нищо не му вдявам

-
между другото колата изобщо не пуши,това лошо ли е 

- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
според мен това трябва да е гордост за притежател на дизелова кола 

-
имам чувството обаче,че би трябвало да върви повечко
онзи ден се пуснахме с едно приятелче на 400 м,той е също с двойка но бензинка 1,8 90 коня и ме би с една кола и половина

Такова разстояние от една кола и половина, може да ти направи и само от смяната на предавките или от старта. Показател може да ти е летящ старт със същата кола. Силата на дизела ти е до 4 000 оборота, а тия драгаджийски работи са бензинките според мен
Все пак да не забравяме, че консите сили са НМ х обороти

- SVETLIO-VR
- Автомобил: BORA
- Двигател: AJM 250+ps
Този мотор е доста корав, карал съм го на 1,6бара и неможах да го строша, колега щом непропушва му натегни малко болчето на помпата ще искараш някой кон 

-
ще пробвам да видим какво ще стане,ама чакам един авер да се върне и да хвърли едно око първо,че ги чува доста дизелите 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, търся съгражданин с дизелова Мк2 просто да видя как работи, и ако не е проблем да покарам. Може да ми се обадиш ако си навит да се видим. Пък и освен това искам да сравня заводските фарове на голфа с моите като светлина и да щракнем малко снимки. 

-
ми колега нямаш грижи ама точно за светлината няма да стане че от днес наобяд съм с биксенон 

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
shanadjiqta написа:колеги мненията ви са доста разнообразни,а и аз не бях достатъчно точен с въпроса сиопределено не целя вдигането на мощността с 30 40 коня и нагоре..не ми се наливат и пари..бих дал до 150 200 лв макс,за да го вдигна до 90-100 магаренца,като риска с учеличаването на разхода на нафта го приемам(въпреки че сега както ми пипа по 6 градско изобщо не е за разбутване
),но ако има риск за мотора не се захващам,защото голфчето си ми е супер и последното което искам е да го прецакам
мерси на всички,които се включиха в темата,защото от 2 месеца съм с дизел и почти нищо не му вдявамама ме кефи
![]()
Колега,намираш байпасния клапан на турбото-при ККК е шпилка с гайка,която влиза директно в джаджата,навърташ я ,докато остане навън около 3-5мм,при Гарет не съм сигурен как беше,но май,че е лостче с резба и пак гайка демек там натягаш.С този така наречен тюнинг

Сега интересното започва,палиш колата,премахваш пломбата на жегльора на помпата,отхлабваш контрагайката 13ка мисля беше и след това с права отвертка или ключе6 започваш да натягаш.Ще забележиш,че оборотите се вдигат,тука е малко повече заигравка,като за начало вдигаш по 100тина оборота нагоре,затягаш контрагайката,като следиш да не мръдне жегльорчето,понеже е разхлабено и правиш обиколка да видиш как върви дзвера

Последна промяна от emiltd на Съб 29 яну 2011 8:37, променено общо 4 пъти.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
а и забравих да кажа,ще пуши повечко
,ма нема друг начин,относно разхода-при нормално каране нема осезаема разлика, но при по-яко каране около 2 литра нагоре,говоря от собствен опит.При тунинга е така едно за сметка на друго
.

- SVETLIO-VR
- Автомобил: BORA
- Двигател: AJM 250+ps
Ако няма пушек няма и коне