Дайте ми идеи как да пробвам дали стрелката на уреда за температурата може да отиде до крайно положение (или поне до 100-110 градуса)
Проблема е там,че двигателя достига 90'С нормално и стрелката не мърда и милиметър нито надолу,нито нагоре.Това и през зимата и през лятото и при изкачване на баир и при спускане.Плюс това имам чувството,че и при показание 90'С двигателя се държи като студен (сама си подава газ)
Датчика е сменен лично от мен и е закупен от представителен магазин
Та искам да проверя дали механично стрелката може да се мърда и нататък да му мисля......
Golf III 1.8 ADZ

Тестване на таблото
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Syncro, що ми се струва, че търсиш под вола теле? Направи тази проба, която си намислил, но ми се струва, че напразно хабиш нерви и усилия и всичко ти е О.К. С различни мотори сме, но и моя се държи точно както го описваш, с изключение на това, че щом загрее не се "форсира" сам. Просо му падат оборотите на празен ход и цъка като швейцарско часовниче - можеш да си оставиш кафето отгоре да стои топло. Бързо стига 90 градуса, лесно ми включва перката /особено през лятото в града/, но стрелката не помръдва /ни зиме, ни лете/ от центъра - като закована е щом веднъж загрее.
Ако си променя сам оборотите произволно при загрят ДВГ може да има проблем, но на съвсем друго място.
Ако си променя сам оборотите произволно при загрят ДВГ може да има проблем, но на съвсем друго място.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Syncro написа:Датчикът ми е жълт и е комбиниран.Демек е с четири крачета
Ако става кои по-точно да дам на късо?
Изводите са 2 и 4
Сложи 50 ома,трябва да показва около 110 грд.
При 34 ома трябва да свети и лампата.
Само не ги давай "на късо",или поне не за повече от 2-3 сек.защото може да се повреди уреда.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”