Сега идва ред на моя въпрос.Имам общо 14 ленти по 3 диода всяка и два кондензатора на 35V от по 3300mF всеки и осветлението ми загасва за по-малко от секунда след затварянето на вратата.На колко трябва да увелича mF за да има поне 10-секундно забавяне?
LED осветление на плафон Reloaded + снимки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- maksi
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: AZV
- Контакти:
Re: LED осветление на плафон Reloaded + снимки
Принципно кондензатор ще ти трябва ако искаш да ти угасва бавно плафона.Ако не ти трябва направо си редиш готовите лентички.Навръзваш на всичките ленти плюсчетата заедно,след това минусчетата и ги закачаш на колата.
Сега идва ред на моя въпрос.Имам общо 14 ленти по 3 диода всяка и два кондензатора на 35V от по 3300mF всеки и осветлението ми загасва за по-малко от секунда след затварянето на вратата.На колко трябва да увелича mF за да има поне 10-секундно забавяне?
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
не се занимавайте с кондензатори и разни щуротии..пишите едно ЛС на колегата L&R да ви прати едно модулче за 25 камъка и ще имате допълнителни опцийки който го пише в описанието на модула аз си сложих такъв модул на пасата ми от гаража и съм страшно доволен http://www.youtube.com/watch?v=0wmGm8noM6g
- maksi
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: AZV
- Контакти:
Само аз ли не разбрах за какво иде реч от това клипче
То шукарийки готови колкото искаш,но къде отива удоволствието от това да си направиш нещо сам?
Аз лично много повече се кефя на плафончето ми с 12 бели диода,който си споих и наредих,отколкото на онова малкото стъклено китайско плафонче от авточастите с три диода вътре
Въпрос на лично мнение
То шукарийки готови колкото искаш,но къде отива удоволствието от това да си направиш нещо сам?
Аз лично много повече се кефя на плафончето ми с 12 бели диода,който си споих и наредих,отколкото на онова малкото стъклено китайско плафонче от авточастите с три диода вътре
Въпрос на лично мнение

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
предполагам нещо такова е искал да покаже колегата
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
L&R написа:предполагам нещо такова е искал да покаже колегата
да само , че моето видео е снимано през деня и затова не се вижда ясно
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
maksi написа:Принципно кондензатор ще ти трябва ако искаш да ти угасва бавно плафона.
Имам един проблем. Значи първо исках да сложа не лентички, ами пак 3 диода само, че в кутийка са херметизирани така да го нарека.Водят се водоустойчиви и нам си какви и прочие... бройката върви ако не се лъжа 1,80лв (включва 3 диода отляти в кутийка с изведени кабелчета). Също купих и 4-ри тройки от диодните ленти (нали 1бр включва 3 диода със съпротивление и т.н... общо 12 диода). Та си викам, ако едното не стане било да го вградя или имам проблеми някакви, или пък ми се стори че всети прекалено слабо ще сложа другото
Та провах с "кутийката" и :
1. установих,че само 3 диода светят недостатъчно плюс това диодите от лентата са по-силни
2. когато оставя плафона да светва при отваряне на врата,без съм отворил врата постоянно светят диодчетата.Разбира се много много слабо на дневна всетлина не се вижда, но на тъмно постоянно.
3. В средно положение когато е копчето (демек в изключено положение) естествено не свети плафона (понеже имам 3 степени на копчето)
Та не съм пробвал диодните лентички, но да не стане и при тях така като направя при отворена врата да ми свети плафона и постоянно слабичко да светят диодите за това попитах дали ми е необходим кондензатор или знам ли

П.С. : Извинявам се за романа
- klimatronik
- Автомобил: Golf TDI PD+PASSAT B8 CR TDI 190
- Двигател:
G-HELL прочети 9 страница на тази тема. Там е решението на проблема ти 
- lio.
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
страхотни са плафончетата, на мен ми дойде друга идея за плафон, дано да Ви хареса

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Звездно небе!
Добре ли се осветява купето на живо?Тове е нещо много по-различно ........

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
С какво е правен този таван.Знам че бяха някакви нишки подобни на онези севтещите къде се продават по панаирите.От къде могат да се намерят тези нишки?
- lio.
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="dinkonikolaev"]С какво е правен този таван.Знам че бяха някакви нишки подобни на онези севтещите къде се продават по панаирите.От къде могат да се намерят тези нишки?[/quote]
от обикновенни ледчета 36 броя, вързани на тройки съвсем хаотично - лентите от лед ги има в почти всеки магазин за проф. осветление но ще те ориентирам към омега лайт в студентски, аз от там си пазарувам
от обикновенни ледчета 36 броя, вързани на тройки съвсем хаотично - лентите от лед ги има в почти всеки магазин за проф. осветление но ще те ориентирам към омега лайт в студентски, аз от там си пазарувам
- D'oh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и моите са от там, но ти ми скри шапката...
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Егати тва всичко ЛЕД диодчета
би ли направил детайлни снимки отблизо на свтло без да са пуснати и как си ги скрил в тавана.Мерси предварително
би ли направил детайлни снимки отблизо на свтло без да са пуснати и как си ги скрил в тавана.Мерси предварително- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
Да колега и мен ме интересува на светло как изглежда,би ли качил някоя снимка.Много яко се е получило

- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
колега добре се е получило..но има едни нишки който светят по малко което според мен е по-добре накрая се връзват на сноп и им се пуска нещо да свети..но мисля,че цената им е малко висока(вече може и да им е паднала)