maksi написа:Принципно кондензатор ще ти трябва ако искаш да ти угасва бавно плафона.
Имам един проблем. Значи първо исках да сложа не лентички, ами пак 3 диода само, че в кутийка са херметизирани така да го нарека.Водят се водоустойчиви и нам си какви и прочие... бройката върви ако не се лъжа 1,80лв (включва 3 диода отляти в кутийка с изведени кабелчета). Също купих и 4-ри тройки от диодните ленти (нали 1бр включва 3 диода със съпротивление и т.н... общо 12 диода). Та си викам, ако едното не стане било да го вградя или имам проблеми някакви, или пък ми се стори че всети прекалено слабо ще сложа другото
Та провах с "кутийката" и :
1. установих,че само 3 диода светят недостатъчно плюс това диодите от лентата са по-силни
2. когато оставя плафона да светва при отваряне на врата,без съм отворил врата постоянно светят диодчетата.Разбира се много много слабо на дневна всетлина не се вижда, но на тъмно постоянно.
3. В средно положение когато е копчето (демек в изключено положение) естествено не свети плафона (понеже имам 3 степени на копчето)
Та не съм пробвал диодните лентички, но да не стане и при тях така като направя при отворена врата да ми свети плафона и постоянно слабичко да светят диодите за това попитах дали ми е необходим кондензатор или знам ли

по какъв начин мога да корегирам това което ми прави

П.С. : Извинявам се за романа