LINUX or WINDOWS?!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: LINUX or WINDOWS?!

Мнениеот bobocamaro » Пон 24 яну 2011 21:57

morfei1 написа:
bobocamaro написа: С 1GB рам памет няма да си особено очарован от Win 7.
:beer

Moят лаптоп с 1 ГБ рам и едноядрен процесор върви повече от добре с Ултимеит на 7-мицата

Извинявам се, тръгнах от там че съм малоумен геймър.
За версиите, RTM или ОЕМ да търси колегата.

Потребителски аватар
vampira_892
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD

Мнениеот vampira_892 » Пон 24 яну 2011 22:00

Здравейте някаде бях чел, че Проффесионал версията на WIN 7 е по сходна с WIN XP тоест програмите ставали на XP би трябвало да стават и на WIN 7 Professional аз съм с 7 проф. и съм доволен стига да намериш добро менте :)

П>П по едно време и аз бях се замислилл за линукс но се отказах. :beer

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 24 яну 2011 22:01

Win7 е напълно различен от другите придишни недомислици. Въпреки това смятам, че WIN XP SP3 ще е най-подходящ. Малко РАМ, стар хардуер. Наскоро се сблъсках с липса на драйвери на WIN7 при стар хардуер

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 24 яну 2011 22:04

стига бре
На 7-та и излезе неофициален SP1.Скоро предолагам ще го пуснат и официално

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Пон 24 яну 2011 22:09

vw_golf_4_tdi написа:е не си коректен. драйверите на почти всяко устройство се поддържат по подразбиране. за разлика от windows, където трябва да имаш дискове. да има шанс да се налага инсталиране на дравер или промяна в настройки за да тръгне, но има доста информация в интернет как става.
настолните компютри тръгват с абс. всичко работещо освен евтините китайски web камери.

ето ти един нормален десктоп на КДЕ:

http://lordofdeath.net/public/snapshot1.png

аи програмите се инсталират от графичен интерфейс, по доста културен начин, без да сваляш файлове, да поставяш отметки, Next и т.н.

Колега,десктоп-а ти не изглежда по различен от Win7...
Има много писано във нета,че linux-a е много по-защитена,но има такива дето тръбят,че за нищо не става ...
Забравих да допълня,че на лаптоп съм работил(щайгата като беше на РЕМОНТ), който беше на Win7 (sony corp.) и държа да отбележа,че по нищо,ама по абсолютно нищо не се различава от Vista,иска ми се да повярвам в това,че няма да има еror-и и сини екранчета с много бели надписи,като пробвам да вкл. компа....
Ще пробвам Linux-a скоро,но за да съм по сигурен,ще взема вкъщи и някое приятелче,което на сън ги прави тия работи ...
Ще пиша отново,а през това време пак ще поглеждам темата...
Благодаря на всички отзовали се!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 24 яну 2011 22:16

LILO&STICH написа:стига бре

Излезе вече RTM май

Код: Избери всички

## Сорс : Оригинални Windows 7 RTM MSDN/TechNet ISO файлове и Service Pack 1 RTM build 7601.17514.101119-1850

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 24 яну 2011 22:27

еха,утре ще го търся да го тествам scare

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 24 яну 2011 22:49

Аз бях решил,че на лаптопа си ще ползвам Linux, по-точно Ubuntu. Най-обикновен потребител съм. Това, за което ми трябва един комп на мен поне засега е браузване в интернет и офис приложения. Вече не играя игри. Личните ми впечатления от Убунту са много добри - лесна за употреба ОС, лесна и безплатна инсталация на приложения, хубава графична среда, няма проблем в минаването от Win Xp на Ubuntu. Освен това Ubuntu върви по-леко като ОС, спрямо Win.Поне така ми се струваше. Няма особени проблеми с драйвери за устройства като принтери и т.н. повечето ги има в кернела.
НО, едно голямо НО, което ме отказа от Убунту - някой приложения се правят за Win и Mac,но не и за Линукс. Елементарно нещо като програмите за ъпдейт на ГПС автомобилен навигатор (визирам ТомТом и Гармин) - еми няма ги за Линукс. Линукс има емулатор за Win приложения, ама той не е за обикновения юзър, като мен, който иска всичко да му работи по най-лесния начин. Просто нямам нито времето,нито нервите и желанието да изуча как да боравя с терминала на линукс-а, как да си пускам приложенията под Wine, така че функционалността да е близка до пълната и т.н.
Затова си минах пак на XP.
Иска ми се пробвам Win 7, поне на лаптопа ми ще си работи добре, но всяко нещо с времето си.
Засега XP SP3 ми е достатъчен, за нещата, за които ползвам ОС-а.
Личният ми съвет е - струва си пробата. Линукс в различните му дистрибуции е хубава ОС, но прозорецът си е прозорец.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 25 яну 2011 14:22

morfei1 написа:Ako те кефи да компилираш и за да си инсталираш примерно видео драйвера и да му накараш 3Д-то да работи..... и това нещто примерно ти отнема 1 час... ако те кефи прмерно.... да няма дривер за античния ти принтер и да се наложи да си го пишеш сам, ако те кефи да инсталираш 1000 неща и пакета докато си пуснеш един филм то Линукс е за теб..... , ако ли не ползвай си Windows.

Или си фен на gentoo или не си пипал debian/ubuntu в последните няколко години mhihi
Не го плаши човека, не е така, както беше едно време...

Общо взето е въпрос на навик по-скоро...

Потребителски аватар
zlatko83
Автомобил: VW GOLF 2
Двигател: PN

Мнениеот zlatko83 » Вто 25 яну 2011 14:39

колега не е никъкъв проблем да дръпнеш един линукс, да го запишеш на диск и да го пробваш от диска без да го инсталираш.И ако всичкоо ти върви без проблеми ще си прецениш дали те устроива. Но от диска ще върви доста по бавно.
ето ти едно предложение и от мен-
http://learnfree.eu/desktop/features

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 25 яну 2011 14:41

Apple - Macintosh Snow Leopard
http://www.apple.com/macosx/
Тази някой пробвал ли е?

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 25 яну 2011 17:16

LILO&STICH написа:стига бре

Казвам какви проблеми съм имал със 7-цата. Ти говориш за сървиз пак :roll: Това решава проблемите с неподдържания хардуер или липсата на драйвери кардинално?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 25 яну 2011 20:06

пробвай с драйвер за ХP, в повечето случай работи безпроблемно. Аз имам един стар и вехт PCI модем, който ми се налага да използвам и който безпроблемно работи с драйвери за XP, под Win7. Все пак зависи и за какъв хардуер става на въпрос... :roll: .

Недомислица е Vista тя и затова залезе още преди да изгрее, добре че беше пазара на Лаптопите, но и с него не успях да я наложат. WinXP изпревари с доста времето си.... сега Win7 е много подобен на него общо взето лекотата и бързодействието на XP с визия на Vista. Достатъчно добър за да изпрати XP в заслужена пенсия, поне при домашните потребители.

Чесно казано можеха само да надградят ХП-то, но пък тогава злите езици щяха да ги обвинят, че са некъдърни и са се изчерпали и немогат да измислят една нова операционна система. Достатъчно ги оплюха с Vista.... не че не си го заслужиха.

Потребителски аватар
Cypariss
Автомобил: VW GOLF II
Двигател: GU

Мнениеот Cypariss » Вто 25 яну 2011 20:11

колега разделил съм си харда мн здраво.. ползвам windows xp за едни неща, ползвам gnu/linux/debian за други неща и от горе на това ми се наложи и да имам windows 7 за съвсем други неща... много зависи какво искаш да правиш, ако ти се занимава с linux да ръчкаш и да седиш пред пц-то и да си правиш някакви неща сложи си linux той е мн стабилен на интернет сърфиране, защото за него няма вируси и е мн сигурен не ти трябва антивирусна, ако работиш с интернет дебитни карти по-добре си ползвай linuxa за игри ползвам windows xp защото пц-то ми е с такава платформа докато под windows 7 игри и един скайп разговор и пц-то ми збозва. Надявам се да съм ти дал малко информация и да си направиш сметка... по-добре си раздели диска на 3 един за windwos 7 един за линукс и другия дял за снимки видео документи и т.н.

Потребителски аватар
bryanokoner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bryanokoner » Вто 25 яну 2011 20:30

Да добавя само ако слагаш 7 май най-добре е Ултимейта,поне аз съм с него от 6 месеца и няма проблем.Говоря за лаптоп 1.7гх 1гб рам.Ако не стават драйвери за XP пробвай с тези от виста,драйвера за звук ми е такъв и си работи без проблем.Има само едно гадно нещо и това е, че почват да се губят мб от диска но нее болка за умиране.От време на време го почиствам и си е ок.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”