Голф 3 нестабилна предница
Голф 3 нестабилна предница
От известно време предницата на кола е доста нестабилна,особено като давам газ и се усеща " бягане". Колата е Голф 3, 1.8 АБС. Ходих на майстор,имаше скъсани тампони,смених ги,биалетка и каквото трябваше да се сменя.След това направих реглаж .Положението е все същото.Усещам най-вече нестабилност при мокра или снежна настилка,ама може и да си внушавам.На реглажа ми показа,че задната лява гума е крива? Нямам удари или нещо подобно, нямам спомен и за голямо падане в дупка.Някой може ли да даде съвет?
- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
Re: Голф 3 нестабилна предница
кормилните накрайници как са?с най малък луфт усещането е точно такова,гумите джантите прави ли са ,размени ги задни -предни
Джантите ги свалях,нямаха нужда от баланс,добре са.А за за другото... уж го гледаха...или да търся второ мнение?
- Biotest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какви са ти гумите....? Ако са някои галоши... 

Гумите ми са Барум,втори сезон,напълно голяма грайфер и т.н.И няма как изведнъж да е от гумите? Дали това,че задната една страна я показва крива на реглажа? Това дали може да оказва влияние?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
оправи си налягането в гумите и пробвай с нов реглаж на друго място 

- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Ако чувстваш,че се люлееш като в лодка,то тогава си за амортисьори.Може и задните да са заминали.
А бе реглажа е ок, компютри момпютри.. а и не се оплакват от там
Не е проблема с люлеенето, а на моменти,особено като подам рязко газ и почва да дърпа надясно...цялата кола.Усеща се изразително.Май ще да е кормилни накрайници...

- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
peshonp написа:А бе реглажа е ок, компютри момпютри.. а и не се оплакват от тамНе е проблема с люлеенето, а на моменти,особено като подам рязко газ и почва да дърпа надясно...цялата кола.Усеща се изразително.Май ще да е кормилни накрайници...
Това доколкото съм чел из форума,е свързано с различната дължина на двете полуоски.И с диференциала.И при мен го има този ефект и мисля,че това не е дефект.Но това ти го казвам по спомени от това,което съм прочел.Дано някой по-разбиращ сподели.
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги аз мисля, че това нещо с дърпането настрани при рязко подаване на газ е нормално.И на двете ми коли е така, като дам рязко газ, при дъжд или повече когато има сняг и тръгва настрани.Аз си го обясснявам от това, че върти гуми в този момент и тръгва настрани.Незнам дали съм прав, но според мен е нормално
и няма място за притеснение 

- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Изобщо не е нормално!
Провери си тампона на скоростната кутия.
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
aradovanov написа:Изобщо не е нормално!
Колега първата ми кола беше Астра.Взех я в абсолютно перфектно техническо състояние и пак го правеше това на дъжд и сняг.Сега голфа ми пак го прави това.Не се правя на голям разбирач, а казвам моето впечатление от дърпането на мокро и сняг.
aradovanov написа:Изобщо не е нормално!
Сменях го преди нова година,че сменях съединител. Какво искаш да кажеш за тампона? Какво може да влияе? А и от тогава долу горе е така положението...
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Виж сега...
Ако пребуксуват гумите е нормално да "тръгне" на една страна.
Но ако примерно караш с 20-30 и смачкаш газта така че колата само да набира без да върти гуми не е нормално да носи предницата.
При усилие мотора се усуква когато е скъсан този тампон и създава впечатление за нестабилна предница.
Ако пребуксуват гумите е нормално да "тръгне" на една страна.
Но ако примерно караш с 20-30 и смачкаш газта така че колата само да набира без да върти гуми не е нормално да носи предницата.
При усилие мотора се усуква когато е скъсан този тампон и създава впечатление за нестабилна предница.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
peshonp написа:Гумите ми са Барум,втори сезон,напълно голяма грайфер и т.н.И няма как изведнъж да е от гумите? Дали това,че задната една страна я показва крива на реглажа? Това дали може да оказва влияние?
Е какво има да се чудиш????Естествено,че докато не отстраниш този проблем няма смисъл да гадаеш!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”