Пролука задни седалки/багажник Пасат б5.5 комби

Техническа и сервизна информация за Passat
nikvw
Автомобил:
Двигател:

Пролука задни седалки/багажник Пасат б5.5 комби

Мнениеот nikvw » Сря 26 яну 2011 10:50

Здравейте колеги,

И аз си имам едно суперско Пасат-че, 4моушън, комби, с доста екстри, пълен кожен салон и т.н... и сега като вече зимата е тук, много ме дразни, че нямам дупка от задната седалка към багажника, от където попринцип се промушват ските :banghead: .
Нище не успях да намеря с търсачката, та вие имате ли идея дали се "прави" някакво продупчване+обшиване на кожата+слагане на пластмасова облицовка... така че да заприлича все едно заводски го е имало :)

Благодаря и както се казва - it's 4motion time! heavy metal zork

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Re: Пролука задни седалки/багажник Пасат б5.5 комби

Мнениеот K » Сря 26 яну 2011 11:08

И на мен това ми е болката. И се почва едно сваляне на задната седалка за да събера ските или ги увивам в чаршаф, за да не дера кожата с кантовете.
Другия ти вариант е ски багажник, около 200лв ;)

nikvw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikvw » Сря 26 яну 2011 11:28

Ами да и ски багажник е решение, но много по-удобно ми се струва, ако имаше пролука, да не се занимаваш да ги качваш, сваляш, да ти стърчат някакви багажници :) Пък и карвинг ските, ако искаш да събереш 4 чифта, трябва да си вземеш багажник за 6 ски чифта, трябва и напречни греди и захващачи и т.н... По-удобно си е с дупка към багажника :) Особено ако не ходиш някаде за дълго, комбито си събира багажа ;)

Може някой да знае и да пише.... да видим..... :roll:

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 26 яну 2011 11:31

а вие сигурни ли сте че при комби я има тази опция ? сега като се замислих май само на седан съм виждал такава пролука , на комби никога не съм . може просто при комби да не се предлага

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 26 яну 2011 11:35

Peteff написа:а вие сигурни ли сте че при комби я има тази опция ? сега като се замислих май само на седан съм виждал такава пролука , на комби никога не съм . може просто при комби да не се предлага

Би било глупаво ако наистина само при седаните я има тази дупка.

Потребителски аватар
bonev
Автомобил: Passat B5
Двигател: ATJ

Мнениеот bonev » Сря 26 яну 2011 11:42

Здравейте колеги,

на моя Пасатор я имам таз екстра...
Б5 - ATJ

Колега Peteff ти нямаш ли я, гледам сме с един и същи мотор или явно при покупка допълнително се поръчва.

nikvw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikvw » Сря 26 яну 2011 12:01

Обадих се в Поршебг да попитам и там ми казаха, че те не са правили такива "ремонти" и после ме прехвърлиха към отдел резервни части да попитам.
Оттам ми обясниха, че в официален сервиз на дали някой би се навил да направи това нещо, защото те си идвали така стандартно, според рамата, нямало ги - задна седалка с възможност за товарене на ски или не, ами не знам си какво там и обяснява. Но каза, че би трябвало да има тази възможност и за комби... В интерес на истината, не виждам нещо да пречи, а за това нали си плащаш :)

Продават отделно само обкова около дупката, струва 25лв и вървял с чувалче за ски заедно. Но явно трябва да се поразпита някъде, където претапецират седалки - дали може да се направи такава интервенция...

Другото, което си мислех и не съм сигурен, е че като падне подлакътника е хубаво да има още нещо като преградка, да не зейва директно дупка към багажника... Не съм питал има ли/продават ли такава част, пък и не се сещам как е точно на коли с такава дупка...

Това за сега, някой ако има опит или разбере къде могат да направат такава интервенция, да пише.....

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Сря 26 яну 2011 12:12

Преди малко говорих с един приятел (работи в Юнито) и каза, че това е опция и може предния собственик да не я е поръчал. Има вариянт да се поръча нова седалка, но била много пари и по-добре от морга да се провери.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 26 яну 2011 12:24

Не се отваря дупка при подлакътника-има прастмасово капаче от страната на подлакътника и капак облицован с мокет(като гърба на седалката) към багажника.След използване трудно се сгъва чувала за да се набута между капаците mhihi .Но си е удобство.Б5,кожа с алкантара съм,ако е от значение.
Най-добре търсете по моргите-със сигурност има,но дано се навият да продадат само чувала с двете капачета, а не цялата седалка :banghead:

nikvw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikvw » Сря 26 яну 2011 14:13

Колега dmcdjveli,

Можеш ли да питаш твоя приятел от Юнито, тези допълнителни 2 части продават ли ги отделно и каква им е цената?
Нещо почна да ми става по-сложно... Как толкова точно ще ти "нарежат" седалката, че да паснат добре тези части не ми е ясно.
Пък от автоморга се съмнявам да си развалят цяла седалка, за да ти продадат 2 частички само, после няма на кой да продадат седалката с дупка в нея :) Освен да е доста катострофирал някой пасат и да е леко смячкана седалката и от нея да може да се ползват само тези части :shock
Пък и не ми се сменява моята с някоя от морга... сега си ми е доста запазена... Уффф, вече май ми изглежда по-лесно с багажник :) Или някак да се опрости дизайна. Чувала може да не се използва(а само като слагаш ски да сложиш някакво чувалче да не се цапа вътре) и да е само с 1 преграда, колкото да няма дупка и да не е грозно... Пфууу, тоя дето не си я е поръчал с тази проста екстра, направо :beat_butt2

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пет 28 яну 2011 15:33

Това си е супер добавка в колата. При мен проблема е че карам snowboard ;) Колега вместо да инвестираш в тази придобиването на тази опция, погледни варианта с багажник за ски на покрва.
Лично за мен опцията има и + и -
+ няма нищо на покрива дето да ти вдига шум на магистралата
- малко неудобно се пътува като се използва джоба за ски, защото при мен децата използват подлакътника за възглавница
- винаги остава влага в джоба след употреба. За да не мухляса винаги го оставям няколко дни разпънат та да изсъхне
- въпреки че събира ските на жената и децата - не ми събира snowboard-а :)

С две думи - добро е като екстра ама и да го няма не е такава загуба.

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Съб 29 яну 2011 10:12

Здравейте колеги,аз съм Б5 АФН 98г седан и имам ски калъф да го нарека в задната седалка никога не съм го ползвал както е навит така стои.А и несмятам да го ползвам.

Потребителски аватар
Atev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atev » Съб 29 яну 2011 13:43

на моят пасат се сваля подлакатника и зад него има калаф за ски

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Пон 31 яну 2011 17:10

Съжалявам за късното включване, цената е 620лв. за тази част от седалката, за комби става въпрос, позволяваща достъп от багажника до купето.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 31 яну 2011 20:59

тя без пари тази част от седалката . всичките седалки сигурну струват колкото цялата кола на старо ...

Върни се в “Passat”