Golf 4 - дизел или бензин?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Golf 4 - дизел или бензин?

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 26 яну 2011 12:48

BG_POLICE написа: Както сам каза това е поддръжка! Никой не го интересува като продаваш колата колко пари си пръснал по нея, важна е цената за която я даваш! Просто няма да я продадеш на тази цена или ще я продадеш доста трудно! Това е горчивата истина колите са голям разход и в моменто в който си взел една кола и си я обслужил вече си вътрешно и то яко! Така че при всички положения пиеш една студена вода и продаваш под цената и :beer

:да: .Покупко/продажба на кола си е винаги набутвация.Моя съвет за пестене на пари е да си вземеш кола която ти пасва и харесва за да не я сменяш за някоя "изгодна/примамлива" оферта след половин-една година.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 26 яну 2011 15:13

Значи аз не съм се засилил да я продавам и понеже не ми е това целта си я поддържам. Ако целта ми е да карам една кола 1-2 години и да я продам след това - повярвайте ми едно нещо няма да сменя по нея и ще я продам прикрит мъртвец за 6500 както правят някои. Така че всеки човек си има разбирания за нещата. И вие сте прави и не съвсем, защото отворете немското мобиле.де и вижте колко са различни цените на голфовете - според пробег, състояние, екстри, обем мотор. По вашата логика всичките трябва да са по 2000 евра примерно. Обаче не са. Относно моята кола ми е все тая дали ще я продам или не, но това е цената й.

boby09834
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boby09834 » Пон 07 фев 2011 21:56

Здравейте всички , изчетох доста теми за това кой мотор е по-добър при голф 4ка ,искам да питам конкретен въпрос ,не съм разбирач и искам да помоля някой който знае да напише:
голф 4 : 1.9 ТДИ 110 - 1.6SR - цена на стандартно годишно обслужване без труд + годишен данък ,ако може
една колонка с нещата , които се сменят на единия и съответна колонка , същата ,за другия мотор. Мисля ,че това ще бъде много полезно за много хора :beer

П.С. не става въпрос кой мотор е по-добър или нещо подобно само колонки с цените :)

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Вто 08 фев 2011 1:00

boby09834 написа:Здравейте всички , изчетох доста теми за това кой мотор е по-добър при голф 4ка ,искам да питам конкретен въпрос ,не съм разбирач и искам да помоля някой който знае да напише:
голф 4 : 1.9 ТДИ 110 - 1.6SR - цена на стандартно годишно обслужване без труд + годишен данък ,ако може
една колонка с нещата , които се сменят на единия и съответна колонка , същата ,за другия мотор. Мисля ,че това ще бъде много полезно за много хора :beer

П.С. не става въпрос кой мотор е по-добър или нещо подобно само колонки с цените :)

Нещата които си се сменят и при двата мотора са си стандартните като при всеки двигател : ролки ремъци , филтри масла и т.н.
Вярно е че ще е полезно за много хора ,но тези теми са дъвкани хиляди пъти !

За цените си има магазини приятел , защо не питаш там ще имаш най-актуална информация ! :x

за данъка , аз карам 110к.с. и плащам 136лв. на година , при 1,6SR което е мисля 101к.с. данъка минава към ниските , най-вероятно около 100лв по-малко от моя !

Защо си мислиш ,че тука някой ще седни да ти съставя колонки със цени , :търсачкаа

boby09834
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boby09834 » Вто 08 фев 2011 17:00

виж сега "Приятел" (achodemo) , ако не ти се занимава не отговаряй нищо по-добре , реших ,че е добре ако я има информацията събрана и да се получи като паралел , далеч съм от мисълта ,че някой ще търси в магазини и ще пише тука цените , но ако е сменял скоро ги знае и няма да му представлява трудност да ги напише тук.
И на повечето места пише "ролки ремъци , филтри масла и т.н. " какво е това и т.н. , на теб може да ти е ясно на мен не ми е и затова питам , а ако мястото на питането не е тук или не е уместно да се пита по този начин има си модератори.Така че , като неможеш или неискаш да отговаряш , недей да се заяждаш .

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 08 фев 2011 17:06

boby09834 написа:виж сега "Приятел" (achodemo) , ако не ти се занимава не отговаряй нищо по-добре , реших ,че е добре ако я има информацията събрана и да се получи като паралел , далеч съм от мисълта ,че някой ще търси в магазини и ще пише тука цените , но ако е сменял скоро ги знае и няма да му представлява трудност да ги напише тук.
И на повечето места пише "ролки ремъци , филтри масла и т.н. " какво е това и т.н. , на теб може да ти е ясно на мен не ми е и затова питам , а ако мястото на питането не е тук или не е уместно да се пита по този начин има си модератори.Така че , като неможеш или неискаш да отговаряш , недей да се заяждаш .

:да: и на мен ми е интересно инфото по въпроса

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 08 фев 2011 17:21

голф 4 : 1.9 ТДИ 110 - 1.6SR - цена на стандартно годишно обслужване без труд + годишен данък

е ако караш 7к на година какво обслужване освен едно масло,другото според състоянито на частите...
пък и разликата между двете не е чак толкова огромна та това да е основен критерии за избор на дизел или бензин
а първоначалното обслужване е към 700лв.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 08 фев 2011 17:40

Колко ще е обслужването реално можеш да разбереш от майстора които ходиш да ти поддържа колата.Не слуачайно като изникне тема за цена на обслужване цените варират двоино.

boby09834
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boby09834 » Вто 08 фев 2011 17:43

а може ли в такъв случай де се каже съотношение на цените за обслужване между двата двигателя

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Вто 08 фев 2011 17:44

boby09834 написа:а може ли в такъв случай де се каже съотношение на цените за обслужване между двата двигателя

При дизела обикновено винаги излиза по-скъпо обслужването!

boby09834
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boby09834 » Вто 08 фев 2011 17:45

по- скъпо да , но все пак с колко , отива ли към двойно по-скъпо или не :beer

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Вто 08 фев 2011 17:47

Е чак двойно по-скъпо едва ли, но все пак както казаха колегите по-горе много зависи къде ще попаднеш :да:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 08 фев 2011 20:07

Ако за бензиновата дадеш за първо обслужване(ремъци,ролки,масла) 300-400 ,то за дизела ще дадеш 400-600 лева.Маслото на дизела ще ти е с 20 лева по-скъпо на смяна заради турбото (ама маслени,въздушни филтри труд и пак разликата в проценти е минимална....). Като цяло разходите по данъци,граждански,каско,регистрация(ако е нов внос),гориво правят разходите за обслужване да изглеждат смешни.Единствената уловка е ако се нахакаш на дизел със свършил съединител,че в началото ще трябва да скочиш с едни 500-1000 лева :o .

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Вто 08 фев 2011 21:07

Rabbit_TDI написа:...Единствената уловка е ако се нахакаш на дизел със свършил съединител,че в началото ще трябва да скочиш с едни 500-1000 лева :o .

Колега, а ако попадне на бензинка със свършил съединител, колко мислиш ще струва ... също толкова :!: 1000лв в най-добрия случай комплект на Лук, в най-лошия 600лв Закс и дано оригинален, че ... Говорим комплект + маховик :да:

Иначе по темата.
Бензин или дизел, безкрайната дилема, какво ли да си взема ... :| :?:
Първо човека, който търси кола, трябва да знае за какво му трябва.Ако ще кара по 20-30км на ден из града да скача на бензинка, ако няма да я товари или да му е работна взема 1.4 (малък данък, малка гражданска, антикриза дето и викаха ... ) ако не е "рейсър", не му трябват космически скорости, а само да си джътка и да разчита на нея да го закара от т.А до т.Б за еди колко си време тая е колата или 1.6, всеки сам си преценява, там вече идват и другите неща: състояние на автомобила, пробег (ако може реален, но трудно), екстри (ако ти трябват), сигурност (NB) и най-вече да те грабва, а не след това да се чудиш "пфф аз за кво си я взех ся тая, хммм май прибързах" 8)

А ако си караш здраво и искаш корав автомобил (не казвам, че 1.4 и 1.6 не са :beer ) скачаш на 1.8Т и не те бърка примерно разход 12-15л/100км с ръчка :arrow:

А ако главно разчиташ на разхода, но ти трябва и мощност вземаш дизел (90,101,110,116,131 или 150hp.) след 110hp са помпа дюза :012:

Първо реши какъв двигател търсиш и ще ти подхожда.Естествено, че след всеки съвет идва и въпрос, отговора на който можеш да получиш само и единствено от човек запознат или "боледувал" от това ... Ама защо тази кола, колко данък, колко гражданска, каско да правя ли, винетка, обслужване, еее сега и гуми ще трябват, пфф той и акумулатора май е заминал ... това са все неща, които всеки знае, че след покупката на автомобил са НЕОТЛОЖНИ (някой от тях) и в крайна сметка разбираш, че каквото и да правиш все си вътре, то и няма как, поне аз не познавам човек, който с колата си да е дръпнал напред :beer е освен ако не се е хванал на бас с някои гонкаджий и ги е бил, и взел 3000лв от гонката mhihi

Дори мой съвет за бъдещите дилемаджий бензин или дизел : първо АКО имате възможност покарайте всеки един двигател, е верно някой нямат възможност или не познават подходящ човек, но във форума сме хиляди хора все ще се намери някой, примерно аз бих си дал колата да я пробва някой, все пак без проба няма как да усетиш нещо... бих споделил всичко, което знам.Имам 1.8моно 90hp. 3-ка (на брат ми вече) и сега съм с 1.9 TDI, защо минах на дизел ли ... ако прочетеш по горе за мощност и разход, ще си отговориш ;)

И като заключение ще кажа (че това дългото не знам колко са го прочели) търсете кола, която вие харесате, а не която този и онзи ви кажат да си вземете, защото АКО стане нещо с нея, 100% първо ше се сетите за човека посъветвал ви за нея ;), не позволявайте една кола да обърне дълго приятелство, не си заслужва ! :beer

Последна промяна от pacoboy на Вто 08 фев 2011 21:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 08 фев 2011 21:34

pacoboy написа:
Rabbit_TDI написа:...Единствената уловка е ако се нахакаш на дизел със свършил съединител,че в началото ще трябва да скочиш с едни 500-1000 лева :o .

Колега, а ако попадне на бензинка със свършил съединител, колко мислиш ще струва ... също толкова :!: 1000лв в най-добрия случай комплект на Лук, в най-лошия 600лв Закс и дано оригинален, че ... Говорим комплект + маховик :да:

А ти знаеш ли колко бензинки са с демпферен маховик и колко дизели ??

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”