Rabbit_TDI написа:...Единствената уловка е ако се нахакаш на дизел със свършил съединител,че в началото ще трябва да скочиш с едни 500-1000 лева

.
Колега, а ако попадне на бензинка със свършил съединител, колко мислиш ще струва ... също толкова

1000лв в най-добрия случай комплект на Лук, в най-лошия 600лв Закс и дано оригинален, че ... Говорим комплект + маховик

Иначе по темата.
Бензин или дизел, безкрайната дилема, какво ли да си взема ...
Първо човека, който търси кола, трябва да знае за какво му трябва.Ако ще кара по 20-30км на ден из града да скача на бензинка, ако няма да я товари или да му е работна взема 1.4 (малък данък, малка гражданска, антикриза дето и викаха ... ) ако не е "рейсър", не му трябват космически скорости, а само да си джътка и да разчита на нея да го закара от т.А до т.Б за еди колко си време тая е колата или 1.6, всеки сам си преценява, там вече идват и другите неща: състояние на автомобила, пробег (ако може реален, но трудно), екстри (ако ти трябват), сигурност (NB) и най-вече да те грабва, а не след това да се чудиш "пфф аз за кво си я взех ся тая, хммм май прибързах"
А ако си караш здраво и искаш корав автомобил (не казвам, че 1.4 и 1.6 не са

) скачаш на 1.8Т и не те бърка примерно разход 12-15л/100км с ръчка
А ако главно разчиташ на разхода, но ти трябва и мощност вземаш дизел (90,101,110,116,131 или 150hp.) след 110hp са помпа дюза
Първо реши какъв двигател търсиш и ще ти подхожда.Естествено, че след всеки съвет идва и въпрос, отговора на който можеш да получиш само и единствено от човек запознат или "боледувал" от това ... Ама защо тази кола, колко данък, колко гражданска, каско да правя ли, винетка, обслужване, еее сега и гуми ще трябват, пфф той и акумулатора май е заминал ... това са все неща, които всеки знае, че след покупката на автомобил са НЕОТЛОЖНИ (някой от тях) и в крайна сметка разбираш, че каквото и да правиш все си вътре, то и няма как, поне аз не познавам човек, който с колата си да е дръпнал напред

е освен ако не се е хванал на бас с някои гонкаджий и ги е бил, и взел 3000лв от гонката
Дори мой съвет за бъдещите дилемаджий
бензин или дизел : първо АКО имате възможност покарайте всеки един двигател, е верно някой нямат възможност или не познават подходящ човек, но във форума сме хиляди хора все ще се намери някой, примерно аз бих си дал колата да я пробва някой, все пак без проба няма как да усетиш нещо... бих споделил всичко, което знам.Имам 1.8моно 90hp. 3-ка (на брат ми вече) и сега съм с 1.9 TD
I, защо минах на дизел ли ... ако прочетеш по горе за мощност и разход, ще си отговориш

И като заключение ще кажа (че това дългото не знам колко са го прочели) търсете кола, която вие харесате, а не която този и онзи ви кажат да си вземете, защото АКО стане нещо с нея, 100% първо ше се сетите за човека посъветвал ви за нея

, не позволявайте една кола да обърне дълго приятелство, не си заслужва !