LED Нивомер

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Re: LED Нивомер

Мнениеот popeye » Чет 20 яну 2011 10:08

Вчера премерих нивомера и показа 17.8 ома. После видях че на него си пише 0-90ома.
какъв резистор да търся - 90ома с потенциометър или 45

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 20 яну 2011 15:22

100 Ома потенциометър слагай. Ще си го настроиш до колкото трябва с врътката. Обикновен резистор не слагай, щото няма да можеш да настроиш показанията.

Хубаво потенциометъра да е с буква А, а не B. Т.е. линеен, за да може да се настрои по-лесно.

Потребителски аватар
Vankata_84
Автомобил: Polo TDI 9N3
Двигател: BMS 2008 DPF

Мнениеот Vankata_84 » Чет 20 яну 2011 21:43

Моля за малко помощ. Имам евро сонда БРЦ от която излизат две жици черно/бял и черен. А на ключа ми също БРЦ са посочени 3 жици с различни цветове, и има някакъв за ниско ниво на горивото. Дайте малко съвети какво се прави, защото в БРЦ ми казват, че нещо се преправя, но нищо конкретно :banghead: :banghead:

peter70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peter70 » Сря 26 яну 2011 23:17

здравейте, предишната ми кола бе Ескорт 16v. беше с обикновен нивомер (само на бутилката).При него на поплавъка имаше неодимов магнит( такъв с малки размери и голямо поле около него)Отвън на стрелката имаше също магнит който се ориентираше по полето на вътрешният. Монтирах си един хол датчик и с преобразовател напрежение (от хол датчика) - ток( към бензиномера) успях да докарам показанията на стрелката на бензиномера 1:1 с тези на бутилката. Имаше само един проблем: има мъртъв обем около 5л в който поплавъка не помръдва, при което показанието е 0. така карах 9 годинии го продадох. Сега имам пасат на бензин (който в много близко бъдеще ще бъде газиран) и смятам да приложа схемата от форда, защото всички останали нивомери за мен са глупости. Не обичам дупки, сменени фасони и тн по колите. Чакам малко да се стопли, че в този студ направо нямам желание за нищо и като го направя ще го опиша в раздел "направи си сам".

М/у другото двигателя ми е 2е 2L. Къде е плочката в този случай? Ако ми покажете снимки ще съм Ви много признателен

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 30 яну 2011 16:23

peter70 написа:здравейте, предишната ми кола бе Ескорт 16v. беше с обикновен нивомер (само на бутилката).При него на поплавъка имаше неодимов магнит( такъв с малки размери и голямо поле около него)Отвън на стрелката имаше също магнит който се ориентираше по полето на вътрешният. Монтирах си един хол датчик и с преобразовател напрежение (от хол датчика) - ток( към бензиномера) успях да докарам показанията на стрелката на бензиномера 1:1 с тези на бутилката. Имаше само един проблем: има мъртъв обем около 5л в който поплавъка не помръдва, при което показанието е 0. така карах 9 годинии го продадох. Сега имам пасат на бензин (който в много близко бъдеще ще бъде газиран) и смятам да приложа схемата от форда, защото всички останали нивомери за мен са глупости. Не обичам дупки, сменени фасони и тн по колите. Чакам малко да се стопли, че в този студ направо нямам желание за нищо и като го направя ще го опиша в раздел "направи си сам".

М/у другото двигателя ми е 2е 2L. Къде е плочката в този случай? Ако ми покажете снимки ще съм Ви много признателен

На няколко коли с такива двигатели гледам,че е преди Дебитомера! :roll:

rado_lv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_lv » Нед 20 мар 2011 12:10

Решение как да си направите светодиоден нивомер? http://analarc.narod.ru/hobby/panel/pri ... ibory.html
тука има и печатен монтаж ! Утре ще го направя и ще пиша!
Указатель остатка топлива на самом деле является омметром и измеряет сопротивление датчика-реостата. Если подключить переменное соротивление к указателю, то его показания должны соответствовать следующему:
0 Ом – стрелка лежит на левом краю шкалы;
15 Ом – стрелка на границе красной и белой зоны;
45 Ом – стрелка на линии 1/2;
90 Ом – стрелка на линии 1;
при разрыве стрелка на правом краю шкалы;

rado_lv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_lv » Вто 22 мар 2011 22:07

Тесвана схемата работи перфектно! :lol:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 10 апр 2011 15:58

Гледах едни други нивомери,ама ги нямат налични по разните сайтове.Трябва ми за голям резервоар за вода.С изнесено показание ? Някой идея има ли си? Или освен схема,цялата окомплектовка нужна ?

Потребителски аватар
Dancho_73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dancho_73 » Съб 25 фев 2012 19:37

при мен съпротивлението е 170 ома и не може да се настрой

Потребителски аватар
digenchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот digenchev » Съб 25 фев 2012 20:01

А някой знае ли какво е съпротивлението на бензиномера на Г3 при пълен,1/2,празен.Колегата мисля че беше писъл 300ома
празен но на Г4?

radistela
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radistela » Сря 07 мар 2012 17:35

здравейте, някои може ли да ми каже, какво е съпротивлението на нивомера на мк2 , метановите бутилки ми пречат :banghead: и немога да го измеря.А нивомера на метана ми е линеен потенциометър (плъзгач),20 килоома :banghead:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 18 май 2012 11:36

radistela написа: какво е съпротивлението на нивомера на мк2 , метановите бутилки ми пречат :banghead: и немога да го измеря. :banghead:

Че измери го от другия край бре facepalm . Виж на кои букси влиза на таблото и мери там

Върни се в “Автогазови уредби”