Код: Избери всички
(+) на акум. R D D D D D
+12V *-+-----/\/\/---*--|>|--*--|>|--*--|>|--*--|>|--*--|>|--*---+
| |
| R D D D D D |
+-----/\/\/---*--|>|--*--|>|--*--|>|--*--|>|--*--|>|--*---+
| |
. .
. .
. .
| |
| R D D D D D |
| |
| R D D D D D |
|
- (0V, "-" на акумулатора)
BuGmaN написа:а могат ли да се свържат успоредно, така че да се получат оригиналните ватове?Не се дразнете ако въпросите са прекалено тъпи(неграмотни), но ел-техниката все не остава време да я понауча...
![]()
meltin написа:Слушай сега да ти обясня нещо по магазините се продават доста интересни диоди обаче тези ярките не са хич ефтини и не знам дали ще ти се дават толкова пари...
Vlad777 написа:Имай предвид, че резисторите яко се нагряват, така че търси от по-големите (като размер).
BuGmaN написа:Може ли да оставя предните и средните мигачи с обикновенните лампи или релето ще прави проблем?
Vasseto написа:При 2В пад на светодиод във веригата няма да иам нужда от резистор ако са вързани 7 светодиода на 14В. Правих едно табло на Г3 и там вързах 3 последователно сини диода без резистор.Ползвах само резисторите на оригиналните ламои на таблото.Светеще супер защото през тях минава по висок ток .
BuGmaN написа: габарита да свети по-слабо от мигача и стопа - с различни диоди ли е по-добре или с различни големини?![]()
BuGmaN написа:Благодаря за отговорите колеги, заформи се добра тема, работата вече съм сигурен, че ще стане, понеже съм начинаещ смятам да накупя малко запалки със светодиоди (без това сме 4-ма пушачи в къщи) и да се пробва, ако се получи добре ще накупя по-добри диоди...
Загрява се оня мощен вариант на Cree. Загряването на другите може да се пренебрегне (с изключение на резистора ако е само с 1 диод). Можеш да си направиш собствена платка, с размерите на мигача или както смяташ да ги хванеш там. Може да използваш и макетна платка (продава се в магазините за електроника) - платка с дупчици по нея и с един поялник да ги налепиш. А може и "обемен" монтаж - като украсите на коледна елха - свързваш и запояваш във въздухаBuGmaN написа:Сега се замислих върху въпроса на какво да ги монтирам, говорите за загряване, тогава да ги наредя на алуминии хем ще ги охлажда?
Светлината на един светодиод е много слаба и няма да се забележи (освен ако не е някой от моделите на Cree споменати от meltin). За да получиш по-силна или по-слаба светлина - просто използвай повече или по-малко диодиBuGmaN написа:И не ми е ясно как да направя така, че габарита да свети по-слабо от мигача и стопа - с различни диоди ли е по-добре или с различни големини?![]()
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 44 госта