Лампа за ABS

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
van4o_1.9TDI
Автомобил:
Двигател:

Лампа за ABS

Мнениеот van4o_1.9TDI » Пет 28 яну 2011 20:10

Значи днес сменях масла филтри и т.н и бх взел и тампони за макферсона. Всичко стана идеално но след като запалих като наляхме маслото ми светна лампата за АБС. И си мисля че майстора като е свалял амортисиорите и някой датчик може да се е откачил или да не дава хубав контакт? Чудя се дали ако е бил откачен и го е закачил ще изгасне ли лампата сама или трябва да мина през диагностика? Ще съм благодарен да разясним какво трябва да направя :beer

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: Лампа за ABS

Мнениеот IvailoOo » Пет 28 яну 2011 20:17

Няма шанс да изгасне.Трябва да се закачи към VAG. Ако майстора ти е свалял буксата за АБС-а виж да не би да се е счупила,понеже е крехка пластмасата и като се размърда не прави контакт.

Black_Devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black_Devil » Пет 28 яну 2011 22:42

Ако причината да свети АБС е в това че ти е откачен някой датчик,след закачането му ,ако е здрав лампата ще изгасне!!!Проверено :да:

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Пет 28 яну 2011 23:00

на ГОЛФ4 май нема току така да изгасне.... иска си ВАГ-КОМ

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 29 яну 2011 0:47

Ако проблема е датчик и вече не е проблемен,лампата ще изгасне,АБС-а ще заработи.Грешката ще си остане в паметта на компютъра и ще се види ри евентуална диагностика след време.
Ако проблемът още е налице - лампата ще си свети и АБС системата няма да работи.
:beer

sussy7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sussy7 » Съб 29 яну 2011 1:02

И аз мисля че на Г3/Венто при отстраняване на проблема ще изгасне сама, или ако се откачи акумулатора за малко, на мен на вентото отвреме навреме отказва да работи и после тръгва, последно като го карах да му сменят преден лагер и маистора е откачил датчика без да откачи акумолатора преди това според мен и не работеше известно време и после само се оправи. Но при Г4/Бора маи няма сама да изчезне грешката, преди време на една бора и бе слаб акумолатора и при опит за палене даде грешка на АБС-а и се наложи да ходя на ВАГ да я изчистят.

Потребителски аватар
van4o_1.9TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4o_1.9TDI » Съб 29 яну 2011 11:08

Не съм сигурен дали е видял изобщо че има откачен датчик и дали го е закачил, лампата свети и АБС-а неработи снощи пробвах. Утре ще погледна дали сичко е закачено ако не ще го закача да видим ще има ли разлика ако не в понеделник ще ходя на диагностика да видим кво ще кажат :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”