Проблем с vw golf 2 !!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Cypariss
Автомобил: VW GOLF II
Двигател: GU

Проблем с vw golf 2 !!!

Мнениеот Cypariss » Съб 25 дек 2010 18:31

Колеги колата ми е vw голф 2 Американска едиция wolfsburg edition двигателя е пълната механична инжекция. Сигурно ще ме нахулите, че не съм ползвал търсачката, но предпочитам да има тема и да се мисли по въпроса. Проблема ми е следния - мисля, че ми влиза бензин в маслото, нивото ми на маслото беше в едно положение и доста време не го бях проверявал и сега нивото ми се е дигнало и ми мирише на бензин и маслото е много рядко(като извадя щеката и падат 2 капки веднага и тръгва да потича 3та), а е само на 2 хиляди километра. Маслото е на лики моли с молибден 10w40(купено е от вносителя за Варна). Колата ми никога не е имала газово. Карана е само на бензин. Плюс това от скоро забелязвам, че имам бял пушек отзад, мислех си че е заради студеното, но днес тук във Варна през деня беше 16 градуса и пак се виждаше бял пушек. Още нещо губя и по-малко антифриз.
От къде ми вкарва бензин ? Възможно ли е дюзите да ми пикае и да влиза през буталата или от някъде другаде ? Белия пушек от какво може да е никога не е пушила тази кола 10 години я притежаваме не е имала проблем ?

Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с vw golf 2 !!!

Мнениеот NORX » Съб 25 дек 2010 19:35

спукана гарнитура на главата :roll:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 25 дек 2010 20:21

Колега, предполагам че като пуши и тече конденз от ауспуха! Ако има конденз, топни кутрето (малкият пръст) в ауспоха и близни с език, ако блажнее значи е антифриз и води проблем с охладителната система!
Ако няма конденз и е само бял пушек, и колата си пуска перката без проблем, значи имаш проблем също по-двигателя и той е или в автоматичният смукач, който има датчик и се сменя, но при теб незнам от какво може да е!

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Нед 26 дек 2010 1:05

IceHeart написа:Колега, предполагам че като пуши и тече конденз от ауспуха! Ако има конденз, топни кутрето (малкият пръст) в ауспоха и близни с език, ако блажнее значи е антифриз и води проблем с охладителната система!
Ако няма конденз и е само бял пушек, и колата си пуска перката без проблем, значи имаш проблем също по-двигателя и той е или в автоматичният смукач, който има датчик и се сменя, но при теб незнам от какво може да е!

колега да излиза от ауспуха конденз.. все пак в гаража седи близко до стената и се вижда как хвърля капки. Но защо маслото ми е разредено :( и нивото е по-високо :(

Потребителски аватар
zlatko83
Автомобил: VW GOLF 2
Двигател: PN

Мнениеот zlatko83 » Нед 26 дек 2010 1:29

NORX написа:спукана гарнитура на главата :roll:

:да:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 26 дек 2010 9:58

за вкарването на бензин - не е глава!имаш преобогатяване на сместа и част от горивото се стича в маслото .ти имаш 5 обогатителна дйза .ако системата и не работи вкарва бензин в маслото.Тези механични инжекции са мъка за много мойстори :D и собстменици :да: много си далеч за помощ. потърси човек който разбира от тях във Вйрна.обърни се към колеги от Варна!иначе от тук ще те объркат повече и ще си навлечеш голяма беля ! там не се бара от всеки! :012:

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Нед 26 дек 2010 14:26

rudoni написа:за вкарването на бензин - не е глава!имаш преобогатяване на сместа и част от горивото се стича в маслото .ти имаш 5 обогатителна дйза .ако системата и не работи вкарва бензин в маслото.Тези механични инжекции са мъка за много мойстори :D и собстменици :да: много си далеч за помощ. потърси човек който разбира от тях във Вйрна.обърни се към колеги от Варна!иначе от тук ще те объркат повече и ще си навлечеш голяма беля ! там не се бара от всеки! :012:

Колега знам че е голямо главоболие от 2год се боря с тази кола. Коя ми е 5та дюза? Аз друго знам имам 5та дюза ама тя е стартова само за палене. За нея ли ми говориш ? А и да кажа друго - като паля колата мирише на бензин отзад и работи малко по-трудно след което се оправя. Аз до колкото знам дюзите ми пикаят и възможно ли е от тях да пада в цилинтрите и от там да ми смесва в маслото ? Дюзите не са евтини нз дали да рискувам да купувам нови защото за сега само ги топях в разни течности и им чистих нагара по чашките.

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Вто 25 яну 2011 11:55

не е гарнитура на главата ! антифриза, който ми изчезва е от капачката на казанчето.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 25 яну 2011 21:46

ееееееее! ти се сети да пишеш ! аз даже бях забравил! тази дюза се управлява от термо включвател , а и целия впръск ,но как да се обясне това от тук!? ако искаш книга на руски или английски може да ти пратя да се самообучаваш ,но така .........нищо!потърси който ги познава тези неща!

Потребителски аватар
V_i_T
Автомобил: Golf 2 GTI
Двигател: PB 1.8i 112 hp 1991
Контакти:

Мнениеот V_i_T » Сря 26 яну 2011 9:37

Колега, ако искаш да ти погледне колата майстор на който имам огромно доверие тука във Варна, пиши едно ЛС да ти дам номера му. Той човека си е в едно гаражче и кара Golf 2 със пълна механична инжекция, сам си я е оправял и им разбира от тия работи. Плюс и аз си оправям Golf-чето при него и съм много доволен. :drunk

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Пет 28 яну 2011 10:21

rudoni написа:ееееееее! ти се сети да пишеш ! аз даже бях забравил! тази дюза се управлява от термо включвател , а и целия впръск ,но как да се обясне това от тук!? ако искаш книга на руски или английски може да ти пратя да се самообучаваш ,но така .........нищо!потърси който ги познава тези неща!

колега оправям си голфа само от 3 години имам ръководства много... проблема е че при мен маслото се дигна нивото до макса на щеката и при студена кола сутрин като си проверя маслото ми е поразредено и ми мирише на бензин + това като запаля цялия гараж се умирисва на бенз, което не е нормално.

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Пет 28 яну 2011 10:27

V_i_T написа:Колега, ако искаш да ти погледне колата майстор на който имам огромно доверие тука във Варна, пиши едно ЛС да ти дам номера му. Той човека си е в едно гаражче и кара Golf 2 със пълна механична инжекция, сам си я е оправял и им разбира от тия работи. Плюс и аз си оправям Golf-чето при него и съм много доволен. :drunk

Благодаря за отговора. Много много нямам доверие на майстори защото съм си патил и за това от мн мн време си правя колата сам. Имам гараж и разполагам с време :) иначе ще ти пиша може да отидем да я погледне колата ама под мой надзор само тогава имам доверие като седя на главата на майстора. Иначе за майстор във Варна, който мн разбира от настройки на инжекции се казва Ицо инжекцията. Много е добър той ми е настройвал колата и съм много доволен.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 28 яну 2011 12:34

Освен от дюзите при тебе няма друг начин да влезне бензин в маслото.
Щом имаш пикаещи няма какво да се чудиш, тествай ги и ако не са в ред слагай нови.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 28 яну 2011 22:34

той не иска да му се обяснява! прави си го САМ!

Потребителски аватар
Cypariss

Мнениеот Cypariss » Съб 29 яну 2011 11:35

lrlmodo написа:Освен от дюзите при тебе няма друг начин да влезне бензин в маслото.
Щом имаш пикаещи няма какво да се чудиш, тествай ги и ако не са в ред слагай нови.

Единсвеното, което искам да чуя е как през дюзите ще ми влиза бензин в маслото не намирам логика ? Не може ли да са сегменти ?

Последна промяна от Cypariss на Съб 29 яну 2011 11:40, променено общо 1 път.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”