проблем с Винетка за 2011

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
One
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с Винетка за 2011

Мнениеот One » Вто 18 яну 2011 15:01

vasstop написа: .....

да видим какви промени ще приемат в закона на финала

като се има в предвид, че са кухи кратуни - депопутки "мислещи" само с търбусите си - ще изакат недоносче с дупки, пропуски и недомислици безброй ...така че - да го духат от сега !
аз лично винаги ще търся и ще се възползвам от всички недомислици и дупки в законите за да ги заобикалям - ВИНАГИ !!! това е мое право !

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 18 яну 2011 15:35

абе снощи гледах новините и чух, че няма да има проблеми ако не си вписал рег. номер на винетката, но това само за годишните винетки, а за седмичните и месчните било проблем

не съм сигорен на 100% че това което казвам е вярно, понеже пушех на терасата и като влязох хванах края на изказването на господина по БТВ

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 18 яну 2011 15:40

http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000604

спете спокойно, няма да ви глобят

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 29 яну 2011 12:21

Сега последно,да пиша ли номера на годишната или не.Вчера я взех.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 29 яну 2011 12:27

Баси обърканата система :No както и всичко останало в държавата ни mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 29 яну 2011 12:35

feikot написа:Сега последно,да пиша ли номера на годишната или не.Вчера я взех.

Пиши пиши, че ако те спрат и няма за какво да се заядят ще пишат те!
По принцип закона влиза 2012-та година, ма щом не си я залепил напиши го не ти пречи!

Иначе според мен не е кой знае какво да си напишеш номера, ся че някой хора даже не знаят че влиза такъв закон, даже и не четат какво пише на винетката ! Аз докато не прочета не я лепя!

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 29 яну 2011 12:42

Това май го направиха да създадат суматоха,те още като са правили дизайна,са оставили място за номера,значи още от тогава са знаели.Един познат си я беше залепил преди Коледа,още тогава му бяха написали номера,какво е това заварено положение и,че не са знаели.Само смут.

Потребителски аватар
did.di
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот did.di » Пет 11 фев 2011 13:32

Само объркват хората, според мен щом са казали че трябва да се пише, трябва всеки да си го напише. Разбира се стават грешки от невнимание и после имаш малко ядове, примерно ако объркаш някоя цифра....случва се после иди обяснявай що е поправено... аз си взех винетка на 29 януари и я лепнах на 31-ви разбира се адски грозно стана като си написах номера... и след това вече излезна това че няма да се глобява за ненаписан номер.
И още нещо за глобата ако имаш няколко винетки на стъклото и за хората които не искат да си ги махат се чудя как ще виждат докато шофират след време... и на всичкото отгоре седи грозно на колата да имаш 5,6 винетки все едно си ученик и си лепиш лепенки по стаята :dummy:

Та да си задам и въпроса :) имам си както разбрахте винетка за 2011 година
когато ми докараха колата през 2009 в България посредата на предното съкло (отвътре се пада точно зад огледалото за обратно) имам някаква чуждестранна временна винетка която е трябвала за да се мине през някоя държава (не знам точно коя) полицаи са ме спирали за проверка на документи никой не ми е направил забележка за нея точно.
Според вас ще ме глобят ли тази година след като излезнаха тези нови закони?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 11 фев 2011 13:53

did.di написа:...когато ми докараха колата през 2009 в България посредата на предното съкло (отвътре се пада точно зад огледалото за обратно) имам някаква чуждестранна временна винетка която е трябвала за да се мине през някоя държава (не знам точно коя) полицаи са ме спирали за проверка на документи никой не ми е направил забележка за нея точно.

Толкова ли е голям проблема да я махнеш тази стара и ненужна винетка, вместо да събираш мнения дали ще можеш да минаваш така без глоби, или има някаква сантиментална стойност за теб!?
Винаги съм се чудил на водачи, накичили предното стъкло със стари лепенки като коледна елха защо ги държат, а като ги глобят се жалват после, че са несправедливо санкционирани. scare

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sportakus » Съб 12 фев 2011 22:28

Ljubon написа:
did.di написа:...когато ми докараха колата през 2009 в България посредата на предното съкло (отвътре се пада точно зад огледалото за обратно) имам някаква чуждестранна временна винетка която е трябвала за да се мине през някоя държава (не знам точно коя) полицаи са ме спирали за проверка на документи никой не ми е направил забележка за нея точно.

Толкова ли е голям проблема да я махнеш тази стара и ненужна винетка, вместо да събираш мнения дали ще можеш да минаваш така без глоби, или има някаква сантиментална стойност за теб!?
Винаги съм се чудил на водачи, накичили предното стъкло със стари лепенки като коледна елха защо ги държат, а като ги глобят се жалват после, че са несправедливо санкционирани. scare

Що пък да ги махат колата си е тяхна ще си я налепят щом така им харесва. Но, нали трябва да работят хранилките и понеже вече не остана какъв данък още да измислят почват да измислят глоби за глупости :не:

Lyubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lyubaka » Нед 13 фев 2011 18:32

Да питам и аз-вчера гледах за купуване кола в дуг град. Колата беше с годишна винетка и собственикът беше написал номера. Да, но ако взема колата, при регистрация номерът ще трябва да се смени. Някой знае ли какво се прави в тая ситуация?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 13 фев 2011 18:34

Lyubaka написа:Да питам и аз-вчера гледах за купуване кола в дуг град. Колата беше с годишна винетка и собственикът беше написал номера. Да, но ако взема колата, при регистрация номерът ще трябва да се смени. Някой знае ли какво се прави в тая ситуация?

Преснимваш си договора и стария талон и си ги слагаш в жабката!

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Пет 08 апр 2011 13:07

Токущо съобщиха, че малоумното изискване за писане рег. номер на колата върху минетката е отпаднало. :bowdown :beer

Потребителски аватар
al_volante
Автомобил: golf 3
Двигател: afn 1996

Мнениеот al_volante » Пет 08 апр 2011 13:29

абе тия са луди всичките!според мойто разбиране излиза че закона казва:длъжен си да напишеш номера а в същото време никаде няма казано че ако не е написан могат да те глобят и колко да е глобата!добре че я отмениха тая глупост,щеше да има много разправий по пътищата. :D

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 05 май 2011 15:13

Номерът на колата няма да се вписва върху винетката, съобщи депутатът Любен Татарски от ГЕРБ, след като мнозинството гласува промените в Закона за пътищата.
Няма да има и глоби, ако не е махната старата винетка на автомобила. В този закон глоба за това няма изобщо, заяви Татарски, цитиран от "Фокус".

При приемането на първо четене на закона депутатите одобриха идеята шофьорите да бъдат санкционирани, ако освен актуални има залепени и стари винетки. В пленарната зала обаче депутатите решиха да не записват глоби при такава ситуация.

Татарски подчерта, че законът не е бил в необходимия вид и затова са предприети редица промени, но сега, по думите му, е намерен необходимия баланс.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”