Проект за 9А двигател

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
mk1
Автомобил:
Двигател:

Re: Проект за 9А двигател

Мнениеот mk1 » Съб 29 яну 2011 17:57

Namesata написа:Ми аз казах че нищо не може да направи и те почнаха специалистите.При положение че човека пита как да си засили двигателя дали е автомонтиор,дали е технически грамотен за да си направи основен ремонт или ще плаща на маистор.С маистор цените вече са други.
Сваляне качване на двигател 150лв.
-шлайфане на блок набиване на ризи
-шлейф на колянов вал
-шлейфа на глава напасване на клапани
-нови основни и биелни лагери
-нови сегменит
-нови водачи
-нови повдигачи
-смукателен вал от КР с големия колектор
-ваничка на коляновия вал против разпенване на маслото
-гарнитура от G60
-нова паразитна ролка 190лв нея я помня :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
-нови ролки, ремъци, филтри тава е ясно вече
-нови болтове за водната помпа 30лв и 5 дена чакане а двигателя беше в коша :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
-водна помпа с метална гарнитура
-водни съединения къде нови като няма нови втора употреба че имаше на доста места рязани маркучи и слагани метални тръби.
-инжекция втора употреба
-дюзи от мерцедес 3,2
-диференциален регулатор на обороти

Изображение

бих сложил валове от абф , според ме н диузите от мерцедес не са удачни (ъгала на впраскване не сащия като на 9а) има други неща които се правят по инжекциона :wink:
харесва ми :да:

Потребителски аватар
Dare_16V_9A
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: AFN1996 1991

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 29 яну 2011 17:57

kav4o написа:
Namesata написа:..А тия сегменти :063: лидер на пазара.

Има ли проблем, че сегментите са гъотце, това е достатъчно утвърдена марка...Вярно е че от доста години се правят в турция и са купени от еврото 07 :roll:
..но колегата дето казва че струват 180 лева вече не мога да се сългася - толкова струват колбеншмит в Ауто+ без отстъпки, гъотцето в еврото е 88лв-кт крайна цена без отстъпка към този момент (в Ауто+ е 84 с поръчка) :lol:
Не познавам друг човек дето да прави основен ремонт само с оригинални части...ако си беше поръчал JE бутала и ACL лагери и водачи щеше да ти стъпи на по-малко пари ми се струва :lol:

Колега взимах ги преди година и половина от един приятел който работеше в автосервиз с отстъпка сега може да са по евтини незнам трябва да проверя(не изключвам възможноста да ме е излъгал и да си е гушнал парите! :beat_butt2
Ще проверя тия дни да видя!А за Кобленшмит съм съгласен,че са качество!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 29 яну 2011 18:00

Namesata написа:Цилиндрите бяха криви за това сам набил ризи.Не в същност е така си ги набих щот исках да си имам ризи.
А тия сегменти :063: лидер на пазара.

За това е шлайфал блока :D

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 29 яну 2011 18:02

mitko_pi4a_lc написа:
Namesata написа:Ми аз казах че нищо не може да направи и те почнаха специалистите.При положение че човека пита как да си засили двигателя дали е автомонтиор,дали е технически грамотен за да си направи основен ремонт или ще плаща на маистор.С маистор цените вече са други.
Сваляне качване на двигател 150лв.
-шлайфане на блок набиване на ризи
-шлейф на колянов вал
-шлейфа на глава напасване на клапани
-нови основни и биелни лагери
-нови сегменит
-нови водачи
-нови повдигачи
-смукателен вал от КР с големия колектор
-ваничка на коляновия вал против разпенване на маслото
-гарнитура от G60
-нова паразитна ролка 190лв нея я помня :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
-нови ролки, ремъци, филтри тава е ясно вече
-нови болтове за водната помпа 30лв и 5 дена чакане а двигателя беше в коша :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
-водна помпа с метална гарнитура
-водни съединения къде нови като няма нови втора употреба че имаше на доста места рязани маркучи и слагани метални тръби.
-инжекция втора употреба
-дюзи от мерцедес 3,2
-диференциален регулатор на обороти

Изображение

много ми е интересно колко ще върви този двигател-всичко марково нали......
и др с така наречените "не маркови" части.......да не останеш замислен се притеснявам :lol:

Незнам на кои части им вика VW Audi,Така наречените оригинални то и на моите пише VW i Audi ако съдя по снимката на мотора това в червената кутийка са лагери на GLYKO незнам само основни или биелни ако това са оригиналните екстра и аз съм с такива!

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 29 яну 2011 18:03

vucata написа:
Namesata написа:Цилиндрите бяха криви за това сам набил ризи.Не в същност е така си ги набих щот исках да си имам ризи.
А тия сегменти :063: лидер на пазара.

За това е шлайфал блока :D

Ама ясно но не е задълйително щом ти е читав блока!

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Съб 29 яну 2011 18:08

Аз лично бих заложил на гарнитури ELRING, лагери GLYCO, бутала и сегменти MAHLE.Според мен другите производители са компромисен вариянт :idea:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Съб 29 яну 2011 18:17

Доста хора казват,че блоковете са им читави но излизат криви. Когато поставяте клингеритена гарнитура,тя обира тези кривини.Блок се шлайфа при набиване на ризи ,сгъстяване ако някой иска оттам да го прави и зависи от мотора и за плътно прилепване на гарнитури и то най-вече метални. Стоманена гарнитура например иска и двете чела да са идеално изгладени.

mk1 - повярвай дюзите му въобще не са лош вариянт..а материята с ъглите на впръскване е голяма..
golfmk1 е написал кои са хубавите марки. Mahle-то и Kolbenschmidt аз лично ги нареждам като топ за мен от продаваните части.

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Съб 29 яну 2011 18:27

mk1 написа:бих сложил валове от абф , според ме н диузите от мерцедес не са удачни (ъгала на впраскване не сащия като на 9а) има други неща които се правят по инжекциона :wink:
харесва ми :да:

Доста приятно върви с тези дюзи но ги махнах щот ми късаше главата от към разход.
Замисъла не е за някаква супер бегачка,по скоро макло по жива и надеждна евридеика.Налях повечко пари за по хубави части за да нямам ядове дори и ако я сръчкам или по натам сложа дросели или карбове.КР-то ми харчи 9 градско София лятото зимата качва на 11-12л./100км.

Да аз съм наи простия у тоя форум щот сам си дал парите за хубави части.

aPolo 6612
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aPolo 6612 » Съб 29 яну 2011 18:37

Въпроса както всички бягате от него е цената. Всеки който има пари знае кои са марките, но неможе да разчиташ на факта че ще направиш ремонт на двигателя за 5000 лева и тоя мотор ще издържи 20 пълни обиколки на калояново. Това ми звучи малко несериозно. Лично съм чувал за турбо проекти само с качествени части и в даден момент колата да се чупи на ниски обороти и изобщо не на газ, в крайна сметка се оказват части с вграден фабричен дефект. Сега шанса е малък нали но неможе да се отрича. Моя съвет към автора е ако е сериозен да събира пари, а ако не му е чак толко важно да не се занимава с глупости.

Потребителски аватар
Dare_16V_9A

Мнениеот Dare_16V_9A » Съб 29 яну 2011 18:48

Незнам ама само си чешем езиците:твойте части са менте мойте са оригинални!Според мен не всичко скъпо е най-качествено!Не казвам че няма просто на днешно време много са фирмите и много ментета има и не може човек да бъде сигурен почти в нищо!
Колега Namesata не си тъп,че си дал парите стига частите да са 100% качествени и аз примерно гледам да не е най-евтиното а нещо качествено и да ми е по джоба!
Даже по някога евтиното излиза скъпо не случайно са казвали хората!

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Съб 29 яну 2011 22:00

Като цяло ми стана много, ама много смешно как има такива хора да дават по 3500 лв за ремонт на мотор от праисторията??!!!
Кажи какъв ти беше замисълът да си вземеш еди кви си части и тн, като са ти сегментите на VW, кво ще ми кажеш, че ако ти затворя мотора с други няма да изкара същия пробег?
По-добре да си беше взел истински части и колата да беше станала кола за тея пари, а не някакъв си ремонтец на КР-чето от 87 :063: :063: :063: :063: :063: :063:
Не се заяждам обясни какъв му е замисълът на тоя грандиозен ремонт?
Аз сега ще ти кажа, че като си строших астрата, хем че лепиха главата и тн...... ремонтът не беше над 1000 лв, е верно доста неща съм си правил сам, ама пак.... и ето че колата кара вече 50 000 км със сегменти не на Опел, а други и всичко и е в нормите :mrgreen:
ПП: до колегата пуснал темата: с тези пари по-добре си сипи бензин и си карай, малко са и нищо не можеш да направиш с тях!

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Съб 29 яну 2011 22:06

Кой ти говори за Опели.Тук си говорим за коли :lol:

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Съб 29 яну 2011 22:09

golfmk1 написа:Кой ти говори за Опели.Тук си говорим за коли :lol:

И това е така, не споря! :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Съб 29 яну 2011 22:22

Мисля че не ме разбра mhihi

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Нед 30 яну 2011 0:07

sin orel C20XE написа:
golfmk1 написа:Кой ти говори за Опели.Тук си говорим за коли :lol:

И това е така, не споря! :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Има такива хора на едното му викат мерак а на другото хора с пари :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil:

И поне не карам кола сглобена от тенекии за сирене

Върни се в “Силов тунинг”