-11C, добре ли пали или може и по-добре?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Re: -11C, добре ли пали или може и по-добре?

Мнениеот smash22 » Пет 28 яну 2011 22:34

Възможно ли е от зле настроена горивна помпа сутрин да пали с повече въртене ? Защото едната гарнитура на помпата се разтече (най-горната) и отидох на майстор смени ми я и когато да ми я настрои колата не искаше да вдигне повече от 70 градуса оказа се че термостата ми е развален , та се съмнявам дали това не се е получило защото ми я настрои на 70 градуса майстора ,а не на 90 когато колата работи максимално ефективно. Иначе си работи повече от добре , само сутрин първото палене не е както другите паления след това, а би трябвало да няма разлика според мен.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 29 яну 2011 1:31

До автора на темата, не е добре това палене и ме съмнява че защото не въртиш след като угасна лампата за подгряване, какво чакаш не те знам и май имаш изгоряла свещ

Последна промяна от Zinoto на Съб 29 яну 2011 1:38, променено общо 1 път.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 29 яну 2011 1:34

smash22 написа:Възможно ли е от зле настроена горивна помпа сутрин да пали с повече въртене ? Защото едната гарнитура на помпата се разтече (най-горната) и отидох на майстор смени ми я и когато да ми я настрои колата не искаше да вдигне повече от 70 градуса оказа се че термостата ми е развален , та се съмнявам дали това не се е получило защото ми я настрои на 70 градуса майстора ,а не на 90 когато колата работи максимално ефективно. Иначе си работи повече от добре , само сутрин първото палене не е както другите паления след това, а би трябвало да няма разлика според мен.

Възможно е ама не е от това, че не е дигнала 90 градуса, а защото майстора е такъв

Потребителски аватар
judasss
Автомобил: neshto nezakonno
Двигател: 2.9 VR6
Контакти:

Мнениеот judasss » Съб 29 яну 2011 8:33

Не трябва да я чакаш като ти угаснат свещите , щом изгасне индикацията въртиш мигновенно! Баща ми правеше тоя номер изгасне лампата и чака да щракне реленцето , и никога не палеше от 1/4 оборот .

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 29 яну 2011 11:49

judasss написа:Не трябва да я чакаш като ти угаснат свещите , щом изгасне индикацията въртиш мигновенно! Баща ми правеше тоя номер изгасне лампата и чака да щракне реленцето , и никога не палеше от 1/4 оборот .

:да:

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Съб 29 яну 2011 13:37

Zinoto написа:
judasss написа:Не трябва да я чакаш като ти угаснат свещите , щом изгасне индикацията въртиш мигновенно! Баща ми правеше тоя номер изгасне лампата и чака да щракне реленцето , и никога не палеше от 1/4 оборот .

:не: :не: :не:

Потребителски аватар
KZL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KZL » Съб 29 яну 2011 13:39

mhihi
Стана драма...

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 29 яну 2011 13:45

vinixxx написа:
Zinoto написа:

:не: :не: :не:

Мисля ,че колегата е прав,защото доколкото съм запознат с дизеловият мотор,то дюзата пръска срещу подгряващата свещ.Идеята е ,че свеща се нагрява,и нафтата се впръсква на нея и така колата пали по-лесно,а като изчакаш след като спре индикацията на таблото,то свеща се охлажда и все едно не си подгрявал... :)

Потребителски аватар
judasss
Автомобил: neshto nezakonno
Двигател: 2.9 VR6
Контакти:

Мнениеот judasss » Съб 29 яну 2011 13:47

Ами не като щтракне релето ги изключва , а не случайно свещите не спират при запален мотор докато не загрее !
Пробвай и ще се убедиш сам ...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 29 яну 2011 13:49

На повечето съвременни автомобили доколкото знам свещите са бързо нагряващи което значи че за много кратко време достигат максималната си температура и не виждам какъв е смисъла да чакаш още след като угасне лампата,по-горещи няма да станат :mrgreen: Друг е случая с второто подгряване където първото служи за възбуждане на акумулатора а не че пак свещите като подгреят 2 пъти ще станат по-горещи :012:

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Съб 29 яну 2011 15:46

Пробвал съм и затва пиша.Жълтата лампа като огасне подгряването продължава,за няколко секунди.Като цъкне релето спира свещите за да не изгорят,палиш и да съгласен съм пак се включват за още малко.Да врщаш ключа не е правилно на 100%.

Всеки да си пали както иска,на никого не давам акъл,само съобщавам че при мен по-дългото подгряване има ефект :wink:

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Нед 30 яну 2011 0:47

Утре сутринта, т.е днес, ще направя ново клипче.
Ще пробвам и това, когато ми изгасне лампата на подгрева, да въртя веднага.
Също така, ще снимам и оборотомера.

Потребителски аватар
tonkata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonkata82 » Нед 30 яну 2011 13:19

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 30 яну 2011 16:01

Подгряването спира когато цъкне релето! При мен лично няма значение дали го изчаквам да излкючи или въртя като угасне лампата - еднакво пали :да:

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 30 яну 2011 16:21

Под влиянието на тази тема реших да пробвам и аз... :lol: Установих,че моята кола пали по-добре,когато изчаквам да цъкне релето,тоест 6-7 сек. (приблизително) след като угасне лампата за подгрев!Температурата беше сега -3 и при стартиране веднага след изгасване на лампата,колата изпуши и леко се поразтресе,а оня ден,когато беше -12 с 1 подгряване до изцъкване на реле не се и замисли.... 8) Та момчета,незнам дали е индивидуално за всяка кола,но при мен са така нещата и ще си я паля с изчакване :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”