Доливане на антифриз

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
weer
Автомобил:
Двигател:

Доливане на антифриз

Мнениеот weer » Нед 30 яну 2011 10:45

Здравейте на всички,
нов съм във форума и имам 2 въпроса. Преди 2 месеца си купих Passat VR5 2.3, направих обсужване на автомобила като смених филтрите, маслото и антифриза. Вчера ми светна лампата на таблото, че антифриза е намалял, като погледнах под капака наистина беше така. Купих от същия антифриз на Shell и въпросът ми е като развия капачката как да го долея защото има нещо като клапан. Вторият ми въпрос е защо толкова бързо е свършил? Доста търсих в търсачката за доливане на антифриз но не успях да намеря отговор, извинявам се предварително ако съществува вече такава тема. :)

Потребителски аватар
пинко
Автомобил: passat b4
Двигател: 1.8 abs 1994

Re: Доливане на антифриз

Мнениеот пинко » Нед 30 яну 2011 15:38

добре дошъл, значи доливаш до max завиваш капачката хубаво и следиш за течове, ако има теч ще ти препоръчам много ефикасна добавка

powerstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот powerstar » Нед 30 яну 2011 15:55

Колеги не си играйте с тези добавки, защото вероятността да ви избяга парното и да сменяте радиатор е много голяма

Потребителски аватар
пинко

Мнениеот пинко » Нед 30 яну 2011 16:15

powerstar написа:Колеги не си играйте с тези добавки, защото вероятността да ви избяга парното и да сменяте радиатор е много голяма

досега на 2 коли съм сипвал такава и нищо не е избягало,инече никога нямаше да я препоръчам

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 30 яну 2011 16:23

weer написа: Вторият ми въпрос е защо толкова бързо е свършил?

Ако всичко е наред по охл. система, антифризът не трябва да мърда изобщо. При теб има някъде теч, затова намалява. Понякога откриването му е доста трудна задача. Най-добре е да се проверява за теч при загрял и работещ мотор. :012:

Потребителски аватар
weer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот weer » Нед 30 яну 2011 17:31

Благодаря на всички за отговорите. :) Като отворя капачката отдоло на отвора на казанчето за течността има нещо като клапан, ето и картинка http://uspmotorsports.com/images/b5_coolant_cap.jpg Направо върху него ли да изливам или трябва да махна клапана и как става?

Потребителски аватар
пинко

Мнениеот пинко » Нед 30 яну 2011 18:25

това ти е клапана който трябва да седи на капачката а не на казанчето възможно е да е счупено нещо щом се е отделило от нея

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Нед 30 яну 2011 18:31

Направо си е счупено.Капачката трябва да излиза с клапана....купи си нова ...не е скъпа,така поне ще си спокоен.

Потребителски аватар
weer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот weer » Нед 30 яну 2011 19:03

Благодаря на всички, приятна вечер

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 31 яну 2011 21:55

пинко написа:
powerstar написа:Колеги не си играйте с тези добавки, защото вероятността да ви избяга парното и да сменяте радиатор е много голяма

досега на 2 коли съм сипвал такава и нищо не е избягало,инече никога нямаше да я препоръчам

Ако се беше поинтересувал на какъв принцип работи също нямаше да я препоръчваш, това че на две коли (все още) не се е проявил негативен ефект не значи че не причинява повече вреда от колкото полза! Ако ще се лепи нещо, то има едно американско лепило във пластелино-подобна форма от две части, които се смесват и се замазва мястото, след което се втвърдява - специално за радиатори и резервоари, но трябва да има директен достъп.

А това че е нова колата и е ВР по каква причина изключва вероятността да го гори този антифриз поради проблем с главата?

Потребителски аватар
пинко

Мнениеот пинко » Пон 31 яну 2011 22:48

dj_tuhla написа:
пинко написа:

Ако се беше поинтересувал на какъв принцип работи също нямаше да я препоръчваш, това че на две коли (все още) не се е проявил негативен ефект не значи че не причинява повече вреда от колкото полза! Ако ще се лепи нещо, то има едно американско лепило във пластелино-подобна форма от две части, които се смесват и се замазва мястото, след което се втвърдява - специално за радиатори и резервоари, но трябва да има директен достъп.

А това че е нова колата и е ВР по каква причина изключва вероятността да го гори този антифриз поради проблем с главата?

първо че тези 2 коли съм ги карал 10г, и сигурно на тях са им блокирали двигателите и затова си купих пасата и на него сега ще сипя същата добавка че и той да блокира :lol: забравете че съм писал в тази тема

Върни се в “Passat”