Съвет за саморестартиращ се компютър?
Съвет за саморестартиращ се компютър?
Здравейте колеги, имам следния проблем с моя комп.Ккато си цъкам и той се саморестартира без никаква видима причина.Преди го правеше по 1 път на ден, сега го прави вече по няколко пъти на ден.Комп. спецове го преинсталирваха уиндоуса няколко пъти като мислеха че е там проблема , обаче се оказа че не е .Мисля че е хардуерен.Преди година си го ъпгрейднах с млако повече РАМ и спецовете при смяната на рамта взеха че ми изгориха дъното.Смениха ми го с друго и от тогава този проблем.Иначе машинката си бачка добре и никакви признаци предварителни не дава преди рестарт, нито син екран, нито някакво съобщение -нищо.Рестартирал се е след като го включа 10 минути след това , след около 5 часа работа отново.Тоест няма определена времева закономерност.Натоварвам го и съм го пробвал когато е натоварен много рядко се рестартира.Незнам към кого да се обърна и какво да го правя. С АМД Атлон 2400+ съм ако има някакво значение и 2 гигабайта рам.То е ясно че скоро ще се сменя , но защо да е по неволя.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Re: Съвет за саморестартиращ се компютър?
Тествай паметта с memtest
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Захранването какво е? Може да е от него.
bnick написа:Тествай паметта с memtest
Колега би ли пояснил как става това, трябва да си я изтегля тази програма ли?
Mihailov78 написа:Захранването какво е? Може да е от него.
Захранването е 350 вата , в какъв смисъл какво е?Извинявам се за тъпите въпроси!
-
Ето от тук я тегли http://www.memtest86.com/ Дръпни флопи или СД варианта. Лично аз се съмнянам за захранване, понеже ако е от него рестарта трябва да става под товар, а при теб случая е различен
-
eng написа:Mihailov78 написа:Захранването какво е? Може да е от него.
Захранването е 350 вата , в какъв смисъл какво е?Извинявам се за тъпите въпроси!
Каква марка е имал предвид, поне според мен
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ако проблема е след смяната с новото дъно ми идва едно,две неща на ум.Рам,проблемна плочка,ако са две и от различен производител,ако са две едни и същи,може да са на неправилните слотове,или биоса не е в коректен режим за рамта.Друго,нов билд на биоса в сравнение с предишното дъно,ако са еднакви модели,от там новия биос може да е имал проблеми с дадени модели рам.Ъпгрейдване на биоса до последен билд.Ако не помогне се връща на по стара версия.Нещата с проблемите може да са много и търсенето на проблема се и голяма занимавка.Успех колега 

enigma79 написа:биоса не е в коректен режим за рамта.Друго,нов билд на биоса в сравнение с предишното дъно,ако са еднакви модели,от там новия биос може да е имал проблеми с дадени модели рам.Ъпгрейдване на биоса до последен билд.Ако не помогне се връща на по стара версия.Нещата с проблемите може да са много и търсенето на проблема се и голяма занимавка.Успех колега
Имам чувството че е нещо от сорта.Слотовете се надявам да не са толкова смотани че да ги объркат.Рамта е от еднаква марка (новата рам).И сега се оказва че е най добре да търся друга по-добре фирма за да открият всъщност проблема и най вече ако могат да ъпгрейднат биоса.Сложна задачка а и няма да е евтина вероятно

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
eng написа:enigma79 написа:биоса не е в коректен режим за рамта.Друго,нов билд на биоса в сравнение с предишното дъно,ако са еднакви модели,от там новия биос може да е имал проблеми с дадени модели рам.Ъпгрейдване на биоса до последен билд.Ако не помогне се връща на по стара версия.Нещата с проблемите може да са много и търсенето на проблема се и голяма занимавка.Успех колега
Имам чувството че е нещо от сорта.Слотовете се надявам да не са толкова смотани че да ги объркат.Рамта е от еднаква марка (новата рам).И сега се оказва че е най добре да търся друга по-добре фирма за да открият всъщност проблема и най вече ако могат да ъпгрейднат биоса.Сложна задачка а и няма да е евтина вероятно
Биоса можеш и в домашни условия.Само палиш една свещ и се молиш братята от малата да не задигнат кабела на енергото,после се обаждаш до енергото и ги молиш учтиво да не ти прекъсват тока,че ще си ъпдейтнеш биоса на компа.Ама трябва да внимаваш комшийте да не те чуят и да ти направят мръсно

-
При увисващ и рестартиращ се комп, ъпдейт на БИОС-а не е добра идея. Ако се ресне или забие по време на ъпдейта се отива много вероятно на ново дъно
Много сложно за мен.Мерси за помоща.Ще търся специалисти.Ако мода реши може да заключва 

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Възможно е захранването да не смогва, възможно е охлаждането...
Занеси го някъде да разчистят вентилатори и радиатори, да пробват с друго захранване и така
Занеси го някъде да разчистят вентилатори и радиатори, да пробват с друго захранване и така

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Може и самото дъно да е толкова читаво...
И защо мемтест върху това дъно, което може да създава проблемите?
Тия неща се правят върху тестова конфигурация, чиято цел е точно това... да се излови кой компонент дъни машината при равни други условия. Т.е. когато е сигурно от какво НЕ е.
Търси читав сервиз! В домашни условия може да се направи доста, но не всичко...
П.П.: Не се научи народа с тия дъна...

И защо мемтест върху това дъно, което може да създава проблемите?

Тия неща се правят върху тестова конфигурация, чиято цел е точно това... да се излови кой компонент дъни машината при равни други условия. Т.е. когато е сигурно от какво НЕ е.

Търси читав сервиз! В домашни условия може да се направи доста, но не всичко...

П.П.: Не се научи народа с тия дъна...

Колега, като за начало и най просто, защо не пробваш с друг захранващ кабел, и в друг контакт още по добре.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”