Съвет за саморестартиращ се компютър?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Съвет за саморестартиращ се компютър?

Мнениеот eng » Пон 31 яну 2011 21:40

Здравейте колеги, имам следния проблем с моя комп.Ккато си цъкам и той се саморестартира без никаква видима причина.Преди го правеше по 1 път на ден, сега го прави вече по няколко пъти на ден.Комп. спецове го преинсталирваха уиндоуса няколко пъти като мислеха че е там проблема , обаче се оказа че не е .Мисля че е хардуерен.Преди година си го ъпгрейднах с млако повече РАМ и спецовете при смяната на рамта взеха че ми изгориха дъното.Смениха ми го с друго и от тогава този проблем.Иначе машинката си бачка добре и никакви признаци предварителни не дава преди рестарт, нито син екран, нито някакво съобщение -нищо.Рестартирал се е след като го включа 10 минути след това , след около 5 часа работа отново.Тоест няма определена времева закономерност.Натоварвам го и съм го пробвал когато е натоварен много рядко се рестартира.Незнам към кого да се обърна и какво да го правя. С АМД Атлон 2400+ съм ако има някакво значение и 2 гигабайта рам.То е ясно че скоро ще се сменя , но защо да е по неволя.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: Съвет за саморестартиращ се компютър?

Мнениеот bnick » Пон 31 яну 2011 21:41

Тествай паметта с memtest

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 31 яну 2011 22:03

Захранването какво е? Може да е от него.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 31 яну 2011 22:14

bnick написа:Тествай паметта с memtest

Колега би ли пояснил как става това, трябва да си я изтегля тази програма ли?
Mihailov78 написа:Захранването какво е? Може да е от него.

Захранването е 350 вата , в какъв смисъл какво е?Извинявам се за тъпите въпроси!

bnick

Мнениеот bnick » Пон 31 яну 2011 22:35

Ето от тук я тегли http://www.memtest86.com/ Дръпни флопи или СД варианта. Лично аз се съмнянам за захранване, понеже ако е от него рестарта трябва да става под товар, а при теб случая е различен

bnick

Мнениеот bnick » Пон 31 яну 2011 22:37

eng написа:
Mihailov78 написа:Захранването какво е? Може да е от него.

Захранването е 350 вата , в какъв смисъл какво е?Извинявам се за тъпите въпроси!

Каква марка е имал предвид, поне според мен

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 31 яну 2011 22:49

Марката ще я видя, мерси з апрограмата ще я дръпна!

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 31 яну 2011 22:55

Ако проблема е след смяната с новото дъно ми идва едно,две неща на ум.Рам,проблемна плочка,ако са две и от различен производител,ако са две едни и същи,може да са на неправилните слотове,или биоса не е в коректен режим за рамта.Друго,нов билд на биоса в сравнение с предишното дъно,ако са еднакви модели,от там новия биос може да е имал проблеми с дадени модели рам.Ъпгрейдване на биоса до последен билд.Ако не помогне се връща на по стара версия.Нещата с проблемите може да са много и търсенето на проблема се и голяма занимавка.Успех колега :да:

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 31 яну 2011 22:59

enigma79 написа:биоса не е в коректен режим за рамта.Друго,нов билд на биоса в сравнение с предишното дъно,ако са еднакви модели,от там новия биос може да е имал проблеми с дадени модели рам.Ъпгрейдване на биоса до последен билд.Ако не помогне се връща на по стара версия.Нещата с проблемите може да са много и търсенето на проблема се и голяма занимавка.Успех колега :да:

Имам чувството че е нещо от сорта.Слотовете се надявам да не са толкова смотани че да ги объркат.Рамта е от еднаква марка (новата рам).И сега се оказва че е най добре да търся друга по-добре фирма за да открият всъщност проблема и най вече ако могат да ъпгрейднат биоса.Сложна задачка а и няма да е евтина вероятно :banghead:

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 31 яну 2011 23:06

eng написа:
enigma79 написа:биоса не е в коректен режим за рамта.Друго,нов билд на биоса в сравнение с предишното дъно,ако са еднакви модели,от там новия биос може да е имал проблеми с дадени модели рам.Ъпгрейдване на биоса до последен билд.Ако не помогне се връща на по стара версия.Нещата с проблемите може да са много и търсенето на проблема се и голяма занимавка.Успех колега :да:

Имам чувството че е нещо от сорта.Слотовете се надявам да не са толкова смотани че да ги объркат.Рамта е от еднаква марка (новата рам).И сега се оказва че е най добре да търся друга по-добре фирма за да открият всъщност проблема и най вече ако могат да ъпгрейднат биоса.Сложна задачка а и няма да е евтина вероятно :banghead:

Биоса можеш и в домашни условия.Само палиш една свещ и се молиш братята от малата да не задигнат кабела на енергото,после се обаждаш до енергото и ги молиш учтиво да не ти прекъсват тока,че ще си ъпдейтнеш биоса на компа.Ама трябва да внимаваш комшийте да не те чуят и да ти направят мръсно :Mr Green Fun Ако има UPS няма за какво да се претесняваш за по горните проблеми.Моя биос редовно си го ъпдейтвах и без UPS.Ама пари за доста свещи се набутах :063:

bnick

Мнениеот bnick » Пон 31 яну 2011 23:11

При увисващ и рестартиращ се комп, ъпдейт на БИОС-а не е добра идея. Ако се ресне или забие по време на ъпдейта се отива много вероятно на ново дъно

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 31 яну 2011 23:30

Много сложно за мен.Мерси за помоща.Ще търся специалисти.Ако мода реши може да заключва :lock:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 01 фев 2011 11:55

Възможно е захранването да не смогва, възможно е охлаждането...
Занеси го някъде да разчистят вентилатори и радиатори, да пробват с друго захранване и така :)

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 01 фев 2011 12:30

Може и самото дъно да е толкова читаво... mhihi
И защо мемтест върху това дъно, което може да създава проблемите? mhihi

Тия неща се правят върху тестова конфигурация, чиято цел е точно това... да се излови кой компонент дъни машината при равни други условия. Т.е. когато е сигурно от какво НЕ е. ;)

Търси читав сервиз! В домашни условия може да се направи доста, но не всичко... :012:

П.П.: Не се научи народа с тия дъна... mhihi

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 01 фев 2011 12:38

Колега, като за начало и най просто, защо не пробваш с друг захранващ кабел, и в друг контакт още по добре.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”