Здравейте,
както писах наскоро - купих си Passat B5 и вмомента го разучавам. Направи ми впечатление, че когато подавам контакт се чува преминаване на искра близо до двигателя и интересното е, че винаги ми нулира часовника на таблото, както и дневния пробег. Другото интересно е, че при всяко подаване на контакт климатика ми се включва независимо дали преди това съм го изключил. Имате ли идеи какво мога да направя по въпроса ?
Късо съединение при подаване на контакт ? B5
- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Късо съединение при подаване на контакт ? B5
здравеи за късото при палене бягаи на диагностика,а за климатроника споко и при мен е така не се коси
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
за климатроника е нормално,някои са си така заводски.Погледни дали се включва така,както си го изгасил - градуси,посока на въздушните потоци и т.н. или тръгва винаги на 22 градуса в режим Ауто или Econ .Ако е втория случай - проблем с кабела за паметта на контролера.

- pepi3196
- Автомобил: T3 Karavel
- Двигател: T3 1987
На мен ми прилича на хлабава клема на акумулатор 

Не е от клемата, проверих я. От друго място идва прескачането на искра, но не мога да видя къде е, пробвах и на тъмно - нищо не се вижда. Замислих се и над варианта, да щрака някое реле, но защо ми се нулира таблото тогава ? Явно има някакъв проблем
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
То като дадеш на контакт е нормално да се чуе нещо като искра ,не че е искрам, а е някво реле май до колкото си го обяснявам ,а за климатроника и с мен е същото не се притеснявай винаги си започва както си е настроен фабрично ,а не както ти си го оставил. Успех колега 

- Namesata
- Автомобил: VW PASSAT USA
- Двигател: KR 16V 9A
И на мен на Б3 понякога като дам на контакт ми се нулира километража или като върти стартера.Акумолатора е нов.
- pepi3196
- Автомобил: T3 Karavel
- Двигател: T3 1987
Задасе нулира часовника значи някъде има кофти връзка разгледаи кабели на стартер и таблото с бушоните.
ПП Сещам се за масата купе-мотор и същата от акумулатора към купето
ПП Сещам се за масата купе-мотор и същата от акумулатора към купето

- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
При мен се нулираше часовника, когато бях със стария петгодишен акумулатор. Понякога при палене, завърташе по-трудно и тогава часовника си губи настройките. Купих нов акумулатор и часовника нито венъж не е правил така, без да съм пипал нищо по него.Мисля,че причината е ниско напрежение при запалване.
Колега,
можеш ли да замериш каква е консумацията на ток от акумулатора в момента на подаване на контакт с ключа??
Консумация, която я чуваш и напрежението кляка толкова, че часовника си губи ума трябва да е доста голяма.
Колега,
можеш ли да замериш каква е консумацията на ток от акумулатора в момента на подаване на контакт с ключа??
Консумация, която я чуваш и напрежението кляка толкова, че часовника си губи ума трябва да е доста голяма.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
При мен се получаваше нулирането също при слаб акумулатор.
Смених го и се оправи.
Смених го и се оправи.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен преди старият акумулатор да издъхне окончателно при палене часовникът се нулираше!
Провери с волтметър колко волта е когато върти стартера - ако е под 10 - лошо! Пробвай да го дозаредиш, но едва ли ще има ефект повече от ден-два! 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Извинявам се че се вмъквам в темата на колегата но искам и аз да попитам нещо относно тоците по колата...Искам да измеря какъв ток ми консумира колата, като и включа всички консуматори.Как и с какъв уред се мери. Генератора ми е 120А и искам да видя какъв товар понася.Искам сега да го направя, зимата, когато ми се включват и подгревните свещи на антифриза и на двигателя.
drago_tr написа:Извинявам се че се вмъквам в темата на колегата но искам и аз да попитам нещо относно тоците по колата...Искам да измеря какъв ток ми консумира колата, като и включа всички консуматори.Как и с какъв уред се мери. Генератора ми е 120А и искам да видя какъв товар понася.Искам сега да го направя, зимата, когато ми се включват и подгревните свещи на антифриза и на двигателя.
Климатроника има подобни функции, поне за компресора може да се разбере.
Колеги, мога ли да прецакам стартера, след като ми е слаб акомулатора ?
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Провери си масата от акумулатора където се вързва за купето. Стартер не можеш да прецакаш със слаб акумулатор само ще дойде момент когато ще върти, а няма да запали, защото неможе да вдигне определени обороти.