VW Golf2 PB харчи антифриз. решено: капачка разширителен съд

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

VW Golf2 PB харчи антифриз. решено: капачка разширителен съд

Мнениеот lucky7o » Сря 02 фев 2011 10:58

Здравейте,

Значи имам така да се каже проблем :)
На 2-3 дни си доливам по един литър антифриз, от никъде няма теч по маркучите, смених и капачката на разширителния съд, но продължава да се губи антифриза.
Предполагам,че е духнала някаква гарнитура :roll: Ако някой има предложения моля да сподели :)

Последна промяна от lucky7o на Сря 09 фев 2011 8:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Re: харчи антифриз

Мнениеот turrisi » Сря 02 фев 2011 11:34

ако пуши бяло като на мъгла(ама бая мъгла де) от ауспуха ... гарнитурката на главата смисъл изхвърля го през ауспуха....виж си и маслото ако е вдигнало нивото и е на боза същото решение ....тарси си мастер да я сменя...трето мисля че няма...успех!!!

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 02 фев 2011 11:53

И аз съм го имал този проблем - смених водна помпа , за моята кола беше 50 лв. без труд!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 02 фев 2011 11:56

lucky7o написа:На 2-3 дни си доливам по един литър антифриз, от никъде няма теч по маркучите, смених и капачката на разширителния съд, но продължава да се губи антифриза.

Колко караш за тия 2-3 дни? Провери за течове при загрял и работещ днигател, когато системата е под налягане. :012:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 02 фев 2011 12:09

Ljubon написа:
lucky7o написа:На 2-3 дни си доливам по един литър антифриз, от никъде няма теч по маркучите, смених и капачката на разширителния съд, но продължава да се губи антифриза.

Колко караш за тия 2-3 дни? Провери за течове при загрял и работещ днигател, когато системата е под налягане. :012:

карам по 100-на км горе долу за 2-3 дни. При загрял двигател при не загрял от никъде не тече. А и като спирам в/у сняг би трябвало,ако тече да има някакви следи по него... Иначе от аспуха си "дими: но не е някакво да кажеш да не се виждам от пушек, смисъл според мен е нормално. Маслото си е ок , не се е вдигнало нивото и не е на "боза".
Нали се доливам и последния път преди да сменя капачката нещо не загря колата (40 мин запалена на място) и не стигна до 90 градуса, но сложих капачката и викам сама ще се обезвъздуши... Обаче после стрелката седеш макс на 1-та черта след бялото и катп пипнах маркучите бяха доста твърди... Обезвъздуших,изчаках и перката да се включи и сложих капачката, сега са "нормални" маркучиете, не са меки не са и твърди, но докато колата е на място седи на 90 градуса,тръгна ли веднага пада на 1-та черта след бялото, ако покарам 30-на минути градско чак тогава застава почти на 90 градуса

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 02 фев 2011 12:19

Възможно е по маркучи или радиатор да има незначителен пробив и оттам да се изпарява без да има течове. Но 1л. си е бая количество и трябва да се търси причината.

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Сря 02 фев 2011 12:22

всичко което си описалнавежда на гарнитура на глава но...... прегледай хубаво и навсякъде където има вода преди да се разтваря мотора

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 02 фев 2011 12:34

Сложи един картон под колата да постои една нощ и на сутринта ще стане ясно дали трябва да отваряш мотора.

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Сря 02 фев 2011 12:44

и аз мисля че е гарнитура на глава! Виж пак да не сълзи от някъде и да се изпарява!

NTodorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NTodorov » Сря 02 фев 2011 12:49

най-сигурния начин е проверка за изгорели газове в антифриза.Вече почти във всеки сервиз има такъв уред!Също състоянието /оцветяването/ на свещите е много показателно.Един от лесните начини за проверка е да свалиш 4те свещи и капачката на казанчето за охл.течност.С въздух надуваш цилиндрите един по един.Ако има гарнитура или спукана глава,от казанчето става фонтан! :012:

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Сря 02 фев 2011 13:01

NTodorov написа:най-сигурния начин е проверка за изгорели газове в антифриза.Вече почти във всеки сервиз има такъв уред!Също състоянието /оцветяването/ на свещите е много показателно.Един от лесните начини за проверка е да свалиш 4те свещи и капачката на казанчето за охл.течност.С въздух надуваш цилиндрите един по един.Ако има гарнитура или спукана глава,от казанчето става фонтан! :012:

Тази проверка с газовете е добра..... но това което препоръчваш с надуването в цилиндрите изобщо не важи и не става.

Потребителски аватар
zlatko83
Автомобил: VW GOLF 2
Двигател: PN

Мнениеот zlatko83 » Сря 02 фев 2011 13:06

Колега провери ли дали не е протекло парното. Пипни мокета от дясно дали не е мокър.
Тово само като идея щото съм имал такъв проблем.

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Сря 02 фев 2011 13:28

ще спомена че антифриза е много ЛЕТЛИВ...на някое(примерно)съединение и косъм да има ще преминава...антифриз капе само студен щото се свива , като загрее няма да мръдне грам ако нямаш пробойна разбира се....другото ..ако караш само с антифриз...долей вода а не доливай с антифриз(но не повече 3 кг).....ще ти дам пример...аз а и колеги караха само с антифриз и все покапваше тук там(по малко разбира се а не като в твоя случай)доляхме вода....течовете спряха,примерно 4 към 2(3 към 3)...мое мнение!!!..

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 02 фев 2011 15:42

не знам вече ... Първо сълзеше от тройника ,смених го него,после изби от един маркуч, смених го и него ,мислех че може да излиза от казанчето,ако е прецакана капачката,смених и нея и няма все си изчезва :D Парното по принцип хич го няма,направо едвам духа. Ще взема да сваля да погледна данеби радиаторчето да е спукано, понеже клапите му ги гледах и са ок.
А като казвате гарнитура на главата,става въпрос тази на капака или между главата и блока.Ако е тази на главата май и сам ще мога да я сменя :roll: И как да разбера дали е от нея :D

Потребителски аватар
turrisi
Двигател:

Мнениеот turrisi » Сря 02 фев 2011 15:46

тази между главата и блока-да ти кажа честно при тея....тук избило там избило...просто си за гарнитура...досега налягането си е тарсило местенце накъде да избие...ПРОСТО СЪВЕТ...тичай на мастер да не направиш белята още по....все пак и аз мога да греша....КЪСМЕТ!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”