VW Golf2 PB харчи антифриз. решено: капачка разширителен съд

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
NTodorov
Автомобил:
Двигател:

Re: харчи антифриз

Мнениеот NTodorov » Сря 02 фев 2011 16:42

Моите уважения към колегата Bobby:
Метода с надуването на цилиндрите е абсолютно ефикасен!!!За скромната ми 20годишна монтъорска практика е изпробван нееднократно!Ти колега,пробвал ли си или само ей така :talk: .Моля,никой да не се чувства обиден! :beer

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Сря 02 фев 2011 18:51

много ми е интересно (без да се обиждаш) кой е този компресор който надува до 10-13 атмосфери? така че да се пробва САМО гарнитурата?
За пробване на главата..... ако мима цепка и тя отваря само при темпратура....???? с надуване не съм сигурен дали ще покаже....

аз също не искам да обиждам някой! нека си помогнем и обменим опит.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 03 фев 2011 9:31

ами аз поне проверих радиаторчето на парното и не тече, или поне не си личи да тече,махнах барчето и долната част на конзолата за парното и си беше сухо.

Какви са симптомите при издухала гарнитура ? Какво се случва освен,че "хаби" антифриза :D

NTodorov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NTodorov » Чет 03 фев 2011 10:17

виж си свещите и докладвай!По всичко,което си написал до тук,работата отива на сваляне на глава.Не знам защо го отлагаш,проблема няма да изчезне от самосебеси.Не се опитвай да я палиш,а вземи мерки :077:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 03 фев 2011 12:04

NTodorov написа:виж си свещите и докладвай!По всичко,което си написал до тук,работата отива на сваляне на глава.Не знам защо го отлагаш,проблема няма да изчезне от самосебеси.Не се опитвай да я палиш,а вземи мерки :077:

какво значи не се опитвай да я палиш, че аз си я карам всеки ден :D днес беше по тегаво със запалването понеже нямаше бензин...

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Пет 04 фев 2011 9:36

е доливаш и караш тогава...и се :bowdown да не те остави на пътя някъде и така...един двг сега май излиза по евтино ако решиш да сменяш....от колкото гарнитура...колата си е твоя...КЪСМЕТ!!!

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Пет 04 фев 2011 11:28

Колега,не разбрах колата ти има ли газова уредба,при мен беше същото,да не се обиждат колегите но понякога нещата са много по-елементарни от смяна на гарнитури и други такива.Та какво се случи при мен,същата работа,на 4-5дена 0.6-0.8л.антифриз,не капи,не мокри стелки,свалих свещите няма измито бутало. Вчера долях пак антифриз и докато си играех със свещите гледам отзад до моното мокро,точно там е снадката на маркучите за изпарителя,като капе пада върху колекторите и се изпарява и никаква следа от теч, стегнах скобите и сега е ток,маркучите с течение на времето се деформират и трябва да се стягат скобите.Дано да съм бил полезен.

Последна промяна от Христо Стайков на Пет 04 фев 2011 11:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 04 фев 2011 11:42

Търси следа от теч,когато е загряла(отворил термостат).При тези t на мястото ще има пара.
Виж за следи около капачката.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: харчи антифриз ---> решено : капачка разширителен съд

Мнениеот lucky7o » Сря 09 фев 2011 8:31

в неделя реших да си сменя отново капачката :D Взех си някаква за 9 лв от ауто + (синя) и от тогава до сега в разширителния съд течноста е толкова,колкото бях налял :banana Дано така си и остане mhihi

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 03 дек 2011 19:42

:cry: :cry: :cry: :cry:
Колеги...сега се прибрах от София до Банкя....нямах никакви проблеми, колата си работеше добре, не пушеше, температурата беше както обикновено....обаче при паркиране на колата и докато сложа сенника на стъклото утре да не чегъртам скреж....изведнъж антифриза изтече...доста голямо количество до лявата гума...викам- А А КАКВО СТАВА :shock ...отварям капака....шок...капачката на разширителния съд отвита почти докрай...викам това е невъзможно...последно капака се отваря преди 2 седмици да заредя акумулатора, че имах отечка от CD-то и оня ден като зареждах МЕТАН....2 варианта...или надува прекалено много, че чак да развие капачката...или лекето на метан станцията да ми я е развило нарочно...Дайте акъл...утре така и така ще я гледам какво да я правим ....Пасат 1991-ва 2е 115коня климатик.... :cry:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 03 дек 2011 20:53

vucata написа:....2 варианта...:cry:

Няма как да се развие капачката сама, ако е била затегната...
Допълни системата, завий капачката, но без да пренатягаш и наблюдавай... :да:

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 03 дек 2011 21:18

Това направихме...няма никакви проблеми....беше загубила към 1 литър течност...доляхме...оставихме я да загрее и да включи перката...никакви ядове...нито излиза от някъде нито капачката се развърта....явно тоя на метан станцията я е развил нарочно...просто друго обяснение нямам :beat_butt2 death

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 05 яну 2012 9:22

lucky7o написа:в неделя реших да си сменя отново капачката :D Взех си някаква за 9 лв от ауто + (синя) и от тогава до сега в разширителния съд течноста е толкова,колкото бях налял :banana Дано така си и остане mhihi

Същата игра и при мен, само че с малката разлика, че тази синята от 9 лева се разпадна след една седмица и сега си сложих старата death .

ПС. Със сегашната оригинална преди нямах толкова хубаво парно, след като сложих новия ментак се подобри значително, а пък сега като върнах пак старата парното пак е перфектно... Вече не знам какво да правя вече!

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Чет 05 яну 2012 10:27

Пробвайте с нова от Порше.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 05 яну 2012 10:38

То вече е ясно колега, но ме е яд, че се вързах да купя неоригинална в началото и както винаги евтиното ми излиза скъпо...И сега ако си бях взел оригинална за 24 лева нямаше да се налага да търся, звъня и да се притеснявам докато я сложа. :banghead: Не съм за 9-те лева иначе, а към колегата, който съм цитирал по-горе - твоята колко издържа и още ли си с нея, просто информативно да видя, дали е правена в петък вечер моята :Mr Green Fun ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”