Проблем на гас с пасат Б3 1.8 моно-решено

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Vlado_77
Автомобил:
Двигател:

Проблем на гас с пасат Б3 1.8 моно-решено

Мнениеот Vlado_77 » Сря 02 фев 2011 16:49

Колеги днес ми изкочи следният проблем с моят автомобил, (пасат 1.8 моноинжекция ABS 90коня)както си го карах до в момента на гас, при последващо потегляне внезапно отказа да обърне от бензин на газ, (колата е италианка взел съм я с тамошна газова уретба сменял съм изпарител и като цяло си поддържам всичко-уредбата е направена така че първо пали винаги на бензин и на обороти обръща на газ) досега не ми е правила проблеми на газ, след като съм и сменил изпаритела върви си еднакво добре, както на газ - така и бензин; след като я прибрах в къщи (на бензин)отворих капака и обърнах ключа на газ и я изфорсирах от жилото след което се чу изщракване характерно при превключване на газ, при което огасна и нещо друго доскоро пасатора палеше дет се вика от четвърт а от няколко месеца (сигурно от преди есента ) почна да пали след продължително въртене на стартер (някъде из форума четох че това се дължало на клапана за обръщане от бензин на газ)Ако някои от вас се е сблъсквал с подобен проблем моля нека даде съвет :bowdown :bishop

Последна промяна от Vlado_77 на Съб 05 фев 2011 16:57, променено общо 1 път.

shams84
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем на гас с пасат Б3 1.8 моно

Мнениеот shams84 » Сря 02 фев 2011 17:07

кофти колега ,моя пък взе да гори като ламя 18-20 на 100 гас и минах само на бензин .испаритела ми е на 15 000 км. незнам 6то полудяват тез коли сигурно гаста е много хубава
http://ЦЕНЗУРА.us/shams84

Последна промяна от radotom на Сря 02 фев 2011 19:50, променено общо 1 път.
Причина: Предполагам, наясно си, че подобен род реклами се награждават с предупреждения, нали?

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 02 фев 2011 17:13

Щракването от Релето ли го чуваш или от газовите клапани?Ако щраква само релето ,а клапаните не-смени релето!Пробвай двата клапана,като им подадеш +12 в външно(при откачени от тях проводници от инсталацията)!При първия(на медната тръба) трябва да се чуе характерно съскане!Филтърчето в първия клапан скоро сменял ли си го?Газ нали имаш?

П.П Когато първия клапан започне да изпуска се пали трудно!

Vlado_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vlado_77 » Сря 02 фев 2011 18:13

Току що ходих до гаража и запалих колата (на бензин-след като напълно беше изстинала), след като поработи около минута реших да пробвам да обърна на газ и го направих, успях - изфорсирах я, но след като отпуснах педала на газта взе да работи нестабилно таблото взе да тресе цялто и се мъче да гаснеи, след което пак я изфорсирх неколкократно и постепенно взе да се стъбилизира на ниски обороти но като цяло ми се струва че проблема ще си остане затова оставам темата отворена и утре ще видя дали отново, като позагрее няма да откаже на газ и пак ще пиша

Vlado_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vlado_77 » Сря 02 фев 2011 19:08

pas1.8mi написа:Щракването от Релето ли го чуваш или от газовите клапани?Ако щраква само релето ,а клапаните не-смени релето!Пробвай двата клапана,като им подадеш +12 в външно(при откачени от тях проводници от инсталацията)!При първия(на медната тръба) трябва да се чуе характерно съскане!Филтърчето в първия клапан скоро сменял ли си го?Газ нали имаш?

П.П Когато първия клапан започне да изпуска се пали трудно!

Ще пробвам това което ми каза колега - а филтърчето не съм го сменял (щракването се чува от газовите клапани <мисля че така се казват :oops: тва е там където идват медните тръбички от бутилката и се събират в едно медно "бурканче" ако не се лъжа, и там има един клапан които го командва-поправете ме ако греша :banghead: >, а газ имам)

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Сря 02 фев 2011 19:30

Колега,да се изрека и аз.Днес ходих на майстора който ми слага газовата уредба да и хвърли едно око,понеже съм минал 10 000км.и си викам може да иска някакви настройки,пък смених масло и възд. филтър,не съм имал проблеми.Като разбра колко съм изминал и реши да отвори грубия филтър,всичко беше задръстено от графит.Газовата съм я слагал чисто нова,много се изненадах понеже другата кола я карам вече 70 000и не съм чистил нищо.Приятеля който беше с мен ми каза,че скоро неговата кола като я заредил с газ и угаснала,работела само на бензин,като я закарал на майстор и му отворил филтъра била задръстена,след смяната всичко било ОК.Най-добре почни от там,според мен.

lachko67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lachko67 » Сря 02 фев 2011 20:30

Колега провери филтъра на газовия клапан и го смени!Каква марка ти е газовата?

Vlado_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vlado_77 » Сря 02 фев 2011 20:45

Христо Стайков написа:Колега,да се изрека и аз.Днес ходих на майстора който ми слага газовата уредба да и хвърли едно око,понеже съм минал 10 000км.и си викам може да иска някакви настройки,пък смених масло и възд. филтър,не съм имал проблеми.Като разбра колко съм изминал и реши да отвори грубия филтър,всичко беше задръстено от графит.Газовата съм я слагал чисто нова,много се изненадах понеже другата кола я карам вече 70 000и не съм чистил нищо.Приятеля който беше с мен ми каза,че скоро неговата кола като я заредил с газ и угаснала,работела само на бензин,като я закарал на майстор и му отворил филтъра била задръстена,след смяната всичко било ОК.Най-добре почни от там,според мен.

Колега мерси за съвета - ще го направя това; преди 2 години го отварях този филтър и както казваш ти беше пълен с графит така или иначе го почистих (причината за отварянето тогава не е била някъкъв проблем, просто никога не бях го отварял и реших да го почистя)и от тогава до ден днешен не съм имал проблем, но ще го направя :да: П.П. Ще видя и филтъра - Газовата ми е Ловато

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 02 фев 2011 21:01

Почвай да елиминираш възлите един по един.
Отвий след газовия клапан тръбата и виж дали хвърля яко газ. Облак и скреж.
Хвърляли, клапанът е добре и търсиш напред проблема. Изпарител, настройки, ключето за прехвърляне и т.н
Почни от някъде и сподели да мислим.

Vlado_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vlado_77 » Сря 02 фев 2011 22:07

Блаогодаря на всички :kissy: утре ще я подкарам едно по едно, и ще спделя докъде и как съм я докарал :bishop

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Сря 02 фев 2011 22:16

Vlado_77 написа:Блаогодаря на всички :kissy: утре ще я подкарам едно по едно, и ще спделя докъде и как съм я докарал :bishop

Няма да сбъркаш

Vlado_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vlado_77 » Чет 03 фев 2011 18:18

Благодаря на модераторите, че са приместили темата където и е мястото, (а именно в авто газуви уредби,<но гледам, че темата ми се е дублирала или нещо от сорта за, което ще помоля, ако е възможно, тази която е без мненията да бъде премахната>). Та да кажа ква я свърших - проблема беше решен просто (така мислисля затова ще оставя темата отворена още за ден два),филтърчето за груби частици беше пълно с графит и го изчистих, след което нататък по системата реших да не барам нищо това ми беше достатъчно (макар че бях го чистил преди 2 години и зареждам само от Лукоил<това с цел защото никога не ми е правила мизерии колата на газ, както и съм доволен от разхода>)явно това вече няма много-много значение и филтъра за груби частици поне, аз Ви го препоръчвам независимо, колко километри въртите веднъж годишно да го чистите и то е желателно да е преди началото на зимният сезон - а темата ще я оставя още ден -два отворена в случаи че изникне нещо друго :обичам ви

Vlado_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vlado_77 » Съб 05 фев 2011 16:55

Повече не се появи проблем - така че благодаря за мненията, темата може да се счита за :lock:

Върни се в “Автогазови уредби”