Проблема на АБФ-а, след 6стр

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблема на АБФ-а,няма оправия...5стр

Мнениеот rudoni » Пет 19 мар 2010 21:54

е добре де ,няма ли в сливен мотор тестер и някой да и пусне едни графии или "парад " на цилиндрите и да разберем дали е електрически или механичен проблемът?а в сливен е филиалът на ТУ !ужас! и там се "раждат" инженерите на България!леле!колеги , насочете човекът наблизо -ст.загора , ямбол или бургас!много съм му далече иначе.....

Последна промяна от vaskoto1 на Пет 26 мар 2010 8:33, променено общо 1 път.
Причина: спам!

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Пет 19 мар 2010 22:23

PL 16v написа:
150 кс написа:Ами това,4е на единия цилиндър е по слаба трябва да те накара да се замислиш.Някой да ти отвори капака на клапаните,малко шибана работа амааааааааа....поне ще разбереш дали е от някоя подложка на клапан.

Какво да се замислям колега,ако ми докараш кола на 200 000км + да няма никакъв ремонт,и покаже на 4 те цилиндъра еднаква стойност тази я заливам с бензин и паля :drinking: , единия малко по слаб те и другите не са им равна но са близки по стойност :wink: не е това...не може да прекъсва на 2600-2700 от клапан,тя ще прекъсва на всякаде...

Само така си мислиш :banana .Зна4и ако е механи4ен проблема в високите се губи а в ниските по не се усеща.Аз не съм специалист ама познавам поне 50-тина майстори-аз им викам кухи шлосери :lol: дето могат да ти кажат това което и аз ти казах.Колега аз ве4е взех да си мисля 4е тази кола няма да се оправи.Най големия майтап е,4е днес докато говорих с един майстор то4но за твоя проблем ми каза 4е ако имаш затла4ено гърне също можело да се проявява в това да прекъсва в средни и да се освобождава в високи обороти.Кво като ти е дале4 рудони пали и газ до там пи4а има желание и ще ти я оправи :beer

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Пет 19 мар 2010 22:26

Добре ти си сменял верига и ей тъй който ти я смвня хи4 ли не се загледа :beat_butt2

ilarioncho_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilarioncho_ » Чет 01 апр 2010 10:02

Приятелю нямах време да чета всичко но ако не си го орвил тоя АБФ още си смини реле номер 30 и после газ до ламарините.........
Поздрави,

Потребителски аватар
PL 16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PL 16v » Чет 01 апр 2010 23:49

ilarioncho_ написа:Приятелю нямах време да чета всичко но ако не си го орвил тоя АБФ още си смини реле номер 30 и после газ до ламарините.........
Поздрави,

Не е релето,изчетох форума и тях съм ровел.

Проблема е, че колата смуче хартийка на вътре от ауспуха :drinking:
Ще се отваря да видим след празниците,явно са повдигачите на изпускателните клапани на 4ти цилиндър,той даде по слабата компресия,и на моменти затварят добре на моменти не,ососбенно като загреят :!:

Благодаря на всички за мненията май отиваме за :lock: love.vwclub

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблема на АБФ-а, за ключ

Мнениеот 150 кс » Пет 02 апр 2010 7:04

:beer Ами аз ти казах,ама не 4уваш пителя

ludau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludau » Нед 30 яну 2011 22:37

Здравейте!
Какво стана с двигателя,оправихте ли го?

Потребителски аватар
PL 16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PL 16v » Пон 31 яну 2011 10:25

Не е оправен колега никой неможе да разбере какво е,или не им се занимава......
Проблема е точно колата като започне да загрява,студена запалена работи перфектно и след 10мин абота на място започва да нервничи и вече като е загряла избира някакъв среден режим на прекъсване...
Незнам от какво е,но си мисля че ако го оправя и колата няма да върви така доооообре на гонки...
незнам всичко става като започне да загрява,абсурд е да е механична част това според мен,и така
А ти защо питаш????

ludau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludau » Пон 31 яну 2011 17:42

Здравей!
Исках да разбера от какво е,но в крайна сметка бих дал поне акъл.
Запали двигателя,в диапазона,в който прекъсва задръж и почни да вадиш лулите на свещите.То ще си покаже,кой цилндър е проблемния.Това е най-точната диагностика.След като разбереш от къде ти обягва цилиндъра,почваш да наблягаш на всичко свързано с него.Има и още едно нещо,сервото на спирачките може да е със спукана мембрана и от там да идва дерда.Такъв проблем имах на Москвича и направо бях залудял.Нови делка,капачки ,какво ли не по запалителната система и москвича прекъсва точно на 2000-2200 об./мин.Проблемният цилиндър беше четвърти,на който беше сложено сервото.След като изолирах системата,колата не беше същата.Никакви прекъсвания и нищо подобно.
Не искам да казвам,че проблема е същия,просто причината може да е същата.А като знам АБФ-а колко много маркучи има,направо ми става зле.Иначе не е лош като двигател,друг е въпроса,че един приятел го докара да гори 1л. масло на 1000км,и колата не прекъсваше в нито идин решим.
Причината е много дребна и заради това не може да се открие.
Поздрави!

Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Мнениеот butsefal » Пон 31 яну 2011 20:06

колега, имам сходен проблем (аз съм с моно и прекъсването мйи е при по ниски обороти), също като теб съм сменил почти всичко по колата но не се оправя... Интересно ми е чистил ли си дюзите (аз това ще правя, само майстора дето ше ми ги чисти каза да изчакам да се постоли). Ако решиш да си чистиш дюзите да знаеш че не става бързо, моя майстор каза че 4часа ще я чагърка.... каза че всички дето го правели за по 30-тина мин си претупвали работата и съм склонен да му вярвам (хубавите работи стават бавно)...
ПС. Моля мода да не трие темата, лично аз мисля че ще се намери решение макар и след време....

Потребителски аватар
batgecko69
Автомобил: golf
Двигател: abf

Мнениеот batgecko69 » Вто 01 фев 2011 8:18

Ванка да ти продам едно толедо за части е тънко щи го дам :mrgreen: :Mr Green Fun :D :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :063:

Потребителски аватар
PL 16v
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблема на АБФ-а, след 6стр

Мнениеот PL 16v » Вто 01 фев 2011 19:28

Ами виж колега,значи вадил съм лулите,на всеки си е еднакво,това като е на място без да подавам газ,и все едно няма разлика дали ще липсва един цилиндър така си работи,ще пробвам и да задържа на 2800 кадето се чува нещо като пукане и кадето прекъсва винаги :idea:
Вакумите съм ги гледал,но този за сервото не се сещам,ама ми писна да гледам това онова и съм я оставил,ще го огледам :idea:
дюзите не съм ги чистил,НО тук ми идват едни съмнения,това си е моя теория,значи като запалим студен моторът, пуска се повече дебит на дюзите и мисля че налягането е по силно,като загрее като заработят всичките датчици и намалее дебита в дюзите и налягането,те не започват да разпрашват добре бензина и се получават детонации и кнок сензорите постоянно командават,по малкоо гориво и веднага повече гориво и става една че постоянно променят центровката за впръскване,просто датчиците се побъркват и компа се чуди от каде да взема инфо да обогатява ли или не :drinking: :drinking: :drinking: незнам вече какво да мисля
Даже мислех да пусна тема "кои датчици заработват след загряване при АБФ" защото става нещо тогава не да е постоянно студен и топъл...

Гоше какво да го правя е брат, много са ми, а и ти доста го пооправи и цената му вдигна няма да ми е изгодно!!! :wink: :wink:

:roll: :roll:

Потребителски аватар
iCE-dOGG
Автомобил: Audi A4
Двигател: ASN

Мнениеот iCE-dOGG » Сря 02 фев 2011 18:05

Имах същия проблем с загубата на сила от 2500 до 3000 оборота, смених маркуча към MAP'а и се оправи до 90% проблема(имаше някаква малка пукнатина/дупка), смених и бубина и тогава проблема беше решен на 100%

Потребителски аватар
PL 16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PL 16v » Чет 03 фев 2011 4:12

iCE-dOGG написа:Имах същия проблем с загубата на сила от 2500 до 3000 оборота, смених маркуча към MAP'а и се оправи до 90% проблема(имаше някаква малка пукнатина/дупка), смених и бубина и тогава проблема беше решен на 100%

И аз виждам че е малко нещо ,НО няма кой ай не давам да гледат всички,всеки уж разбира,а колата няма промяна???? И после си дозакачам букси оправям кабели и т.н.
Мапа ми го мериха едни приятели във сервиз със някакъв манометър пъхнаха го в мъркуча и гледаха какви стойности ще покаже като засмучи,подавам газ и веднага отчита,бързо се движи стрелката,бил хубав вакума :idea:
С бубината нямам разлика сменял съм я и нея :да:

После се сетих МАПа не се влияе от топло студено :idea:

Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Мнениеот butsefal » Чет 03 фев 2011 18:28

колега, нищо не каза за дюзите.....???????/

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”