Голф 4 2.3 V5 (150к.с.) гори масло
Re: Голф 4 2.3 V5 (150к.с.) гори масло
За веригата питах информативно и нищо й няма.
Та по темата..
Оказа се че маслото избива от гарнитурата на капака. В Авто Плюс ми казаха че такава гарнитура само от Юнитрейд можело да се поръча и че е комплект с капака. Цена 300 лева.
Има ли някаде другаде от къде да я поръчам? Имам контакти в Англия там дали ще е по евтино?
Другия проблем е че майстора който ми ремонтира другата кола (Голф 2)разправя че е страшно много разправия да се стигне то тази гарнитура..
Помогнете със съвети!
Та по темата..
Оказа се че маслото избива от гарнитурата на капака. В Авто Плюс ми казаха че такава гарнитура само от Юнитрейд можело да се поръча и че е комплект с капака. Цена 300 лева.
Има ли някаде другаде от къде да я поръчам? Имам контакти в Англия там дали ще е по евтино?
Другия проблем е че майстора който ми ремонтира другата кола (Голф 2)разправя че е страшно много разправия да се стигне то тази гарнитура..
Помогнете със съвети!
Говорих с Юнитрейд - Сливен. Казват че гарнитурата е част от капака и няма да я намеря отделно. Така ли е?
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Така е не се предлага отделно, някои колеги със силикон закърпват положението.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
BG_POLICE написа:Със същия мотор съм и да ти кажа честно колега струва ми се малко тъничко това масло дето ползваш! НМе зая на какъв пробег ти е мотора, но моя е на 200 000 (смея да твърдя реални) и си му сипвам Мотул 6100 10 на 40 и откакто го смених не съм забелязал да го лапа за около 6000 километра, само ми се беше отвил някава пробка и сълзеше и сега след като я затегнахме трябва да долея малко, но не знам пак казвам струва ми се че двигателите ни не са за чак толкова тънко масло!
Е и какво му е по-дебелото на твоето масло....освен,че при ЕКСТРЕМНИ минусови температури губи повече от работния си вискозитет(СГЪСТЯВА СЕ).....Има чудесна стия за маслата още отпреди 3 години...прочетете я и всичко ще се изясни.
А такава бърза загуба на масло може да стане предимно от теч....
Колеги различни хора ми дават различни мнения за проблема. Посъветваха ме че също е възможно някакъв филтър за изпаренията на маслото да е за смяна и затова изпаренията да си търсят място да избиват.
Препоръчайте ми някой добър майстор за региона на Враца който да помогне.
Препоръчайте ми някой добър майстор за региона на Враца който да помогне.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
ethero написа:Колеги различни хора ми дават различни мнения за проблема. Посъветваха ме че също е възможно някакъв филтър за изпаренията на маслото да е за смяна и затова изпаренията да си търсят място да избиват.
Това дето са ти го казали е за 2.5ТДИ защото има филтър на картерните газове.Твоя мисля ,че няма (да кажат по запознатите колеги).Иначе ако има такъв филтър 100 % хвърля от него.В тоя ред на мисли като цяло можеш да провериш картерните газове дали има къде да излизат - от щеката духа ли много?Иначе при 300 лева цена на капаците те съветвам първо да пробваш със силикон,ама провери поне дали нямаш прекалено картерно налягане..
Та някой знае ли дали този двигател има филтър на картерните газове?
-
BG_POLICE
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам такъв мотор на Пасата, но не съм забелязал да има такъв филтър! Така че според мен няма 

- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
don4o.ood написа:за веригата едвали е за смяна но сменяите си оптегача щото моят изпусна и прескочи един зъбнаи често прескача при палене струва около 60-70лв
иси караш
Колега я кажи найстина, защото аз лично като запаля двигателя има доста отчетливо тракане като все едно карам дизел.
Благодаря на всички за помощта. Избивало е маслото от остарялото уплътнение на капачката...
Ще се гръмна баси идиота съм.
- Golf6000
- Автомобил:
- Двигател:
ethero написа:паркирах се и го погледнах не е е гаснал мотора (имах предвид че лампата за маслото угасна след 5 сек) . Няма никакви признаци встрани от нормалното. Не ръчкам колата въобще. Карам много икономично.
Маслото е пълна синтетика Titan 5-40
колега аз съм на 90% сигорен че ако сложиш 10W40 или 15W40 няма да имаш проблем тва не е чисто нова кола с нов двигател да я караш с тва 5W-синтетика поздрави
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
ethero написа:Благодаря на всички за помощта. Избивало е маслото от остарялото уплътнение на капачката...
Колега, аз имам такава бора, я кажи коя капачка да знам да я погледна?
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
за капачката от която сипваш масло?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”