Какъв ароматизатор?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Re: Какъв ароматизатор??

Мнениеот Един » Чет 07 окт 2010 20:33

Stoi написа:
Един написа:Не разбрах наистина - я поясни.

аз ако расъждавах като съдържател на БГ WC изобщо нямаше на я мия , а шях да карам само на борчета като виден голфаджия :) Ако си разбрал обясни ми и на мене, че се обърках нeщо и аз :D

WC съдържателя не го давам за пример с обидна цел. Правило ми е впечатление как на доста места събират вход 50ст, имат долу горе нови плочки и врати (т.е. претенции за някакво положение), но миризмата не се премахва с достатъчно вода, редовно чистене и добра вентилация. Вместо това просто се набива ароматизатор в по-големи количества и така разчитат, че ще мирише "хубаво" без да се усеща първичния "слой".

В колите случая е малко по-различен - миризмата не е от непочистено, а просто няма как да не се усеща от време на време мирис на масло, бензин, газ и най-вече водни изпарения в дъждовно време. Имам обаче спомен отпреди 10 години когато влязох в една по-претенциозна чисто нова кола и ми направи впечатление миризмата. Почти сигурно е било ароматизатор, но нещо от по-висока класа - затова се чудя какво може да се намери в тая област, разалично от борчетата и амби пур.

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Пон 07 фев 2011 19:56

Ммм... за ухания си споделяте :)
Аз разчитам на маркови любими парфюми, които седят в жабката, багажника или по джобовете на вратите. От автомивката се смайваха с мен :Mr Green Fun и с тях пръскам тапицерията на вратите, но не и седалките. Все пак някой, като се качи моментално ще се залепи мириса на задницата му :Mr Green Fun Но си имам 2 консерви-едната "Passion" на мястото отредено за пепелник, но го няма, а другата в багажника :roll: някакъв ice беше. Имам и 1 ванилийка. Тя е едно оранжево усмихнато човече, което се лепи на стъкло, купено скоро от "Практикер", но не си струва. Измириса се за 1 седмица, а е към 5-6 лв. :screwy Борчетата отдолу с резервоарче, които се дупчат с игла ми направиха голямо мазало преди години, а и трябва да се люшкат на огледалото, а там неискам да провесвам нищо. Бурканчетата с дървена капачка и те ми направиха мазало. С други нямам опит, обаче, ако някой сподели за нещо хубаво веднага ще експериментирам. За сега ми грабна интереса това с филтъра на купето.
Мразя миризми на бор, кокос, лимон и други плодове, като и оушъни /"Ocean"/ :Mr Green Fun и подобни миризми, които можеш да усетиш в миещи и почистващи препарати.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 07 фев 2011 20:09

elimn написа:Мразя миризми на бор, кокос, лимон и други плодове, като и оушъни /"Ocean"/ :Mr Green Fun и подобни миризми, които можеш да усетиш в миещи и почистващи препарати.

Ами то почти не останаха варианти :)
Това с парфюма ме съмнява, че няма да държи дълго ако пръскам по вратите. Иначе тъкмо имам един, който е подходящ за целта. На консервата Passion марка ли е или тип мирис?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 07 фев 2011 20:17

elimn написа:Ммм... за ухания си споделяте :)
Аз разчитам на маркови любими парфюми, които седят в жабката, багажника или по джобовете на вратите. От автомивката се смайваха с мен :Mr Green Fun и с тях пръскам тапицерията на вратите, но не и седалките. Все пак някой, като се качи моментално ще се залепи мириса на задницата му :Mr Green Fun Но си имам 2 консерви-едната "Passion" на мястото отредено за пепелник, но го няма, а другата в багажника :roll: някакъв ice беше. Имам и 1 ванилийка. Тя е едно оранжево усмихнато човече, което се лепи на стъкло, купено скоро от "Практикер", но не си струва. Измириса се за 1 седмица, а е към 5-6 лв. :screwy Борчетата отдолу с резервоарче, които се дупчат с игла ми направиха голямо мазало преди години, а и трябва да се люшкат на огледалото, а там неискам да провесвам нищо. Бурканчетата с дървена капачка и те ми направиха мазало. С други нямам опит, обаче, ако някой сподели за нещо хубаво веднага ще експериментирам. За сега ми грабна интереса това с филтъра на купето.
Мразя миризми на бор, кокос, лимон и други плодове, като и оушъни /"Ocean"/ :Mr Green Fun и подобни миризми, които можеш да усетиш в миещи и почистващи препарати.

Няма нищо по хубаво от това, задника, да ти мирише на марков женски парфюм :bowdown
Аз съм доволен от консервите, лимонче или нещо такова

Потребителски аватар
elimn

Мнениеот elimn » Пон 07 фев 2011 20:31

Мирис е. Марката непомня, но утре ще те усведомя :D На "Лукойл" ги има. Това с парфюма ми е най-яко-пръс! и съм в Рая :banana Алтернатива: Има едни парфюми, които са "Refan" Te са 20 лв. мисля, че за 100мл. и са с миризми на маркови, а са и трайни. До 10 часа им трае аромата, но имат едно гадно минусче. Ако не се употрябят за около 6-7 месеца и миришат по друг начин. Аз си пръскам от марковите, защото си ме кефи, а като изветреят остава миризма само на консервата до следващото ми напръскване. И хубаво, че не се получава гаден мирис от смес на ароматите.

Потребителски аватар
elimn

Мнениеот elimn » Пон 07 фев 2011 20:34

hooligans написа:Няма нищо по хубаво от това, задника, да ти мирише на марков женски парфюм :bowdown
Аз съм доволен от консервите, лимонче или нещо такова

Да бе! Повод за развод :beat_butt2 :063:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 07 фев 2011 20:39

Пробвах една консерва, но никак не ме впечатли миризмата. Дано има и добри попадения - ще пробвам още веднъж.

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Пон 07 фев 2011 20:50

Варианта с Амбипура е най удачен,както писа по горе колегата,но има и друг изпитан от мен.
Прясно смляно кафе в една такава платняна кесийка която ползват за другите ароматизатори,уникално дълго време трае и не се натрапва.
Друг момент е слагането на ароматизатора някъде ниско,около конзолата на парното,но НЕ подложен на директно обдухване,все пак миризмата се издига от долу на горе.
Ели варианта с парфюмирания въздушен филтър не става!
Използвам темата за да ти кажа едно голямо извинявай за недоразумението(знаеш за какво) :kissy:

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 08 фев 2011 8:50

От известно време имам нова тактика за ароматизиране на колата, борчетата които се продават в бензиностанциите, автоманиите итн..., ги продават по левче броя, в магазините по едно левче същите ароматизатори струат по седемдесет стотинки, аз си купувам три борчета и за цял месец имам силен и наситен аромат в колата, плюса е, че може да си купиш различни аромати и няма да има привикване към аромата както се получава в повечето случаи, като седне някой приятел и каже примерно, че много хубаво мирише, а аз вече не усещам ароматизатора!!!!!

Потребителски аватар
elimn

Мнениеот elimn » Вто 08 фев 2011 13:58

Ето как изглежда:
aromatizator.jpg

Интересното е, че вътре е гел наистина, но когато купих колата имаше същата кутийка, но не с гел, а явно като се е поизпарил е останало нещо като растение с дупчици-кафяво и продължаваше да мирише повече от половин година. Когато го местех, или затоплях автомобила миришеше силно, като ново. Сега това няма такова нещо вътре и много бързо се изпарява. За 6 месеца-2 бр. А се сетих за едни други. Те са с пулверизатори в подобни бутилки като тези на препаратите за прозорци. Но... те направо смърдят! Уф! Високо концентрирани. Едно пръс и... познай! Сетих се и още нещо. Имам някаква джаджа с вид на ябълка, която може да се включва в запалката. Когато я държа включена след това в колата въздуха е някак свеж и мирисът от ароматизатора е отделен. Изчезва миризмата на цигари, но не и от ароматизатора.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 13 юни 2011 16:00

Малко UP на темата :060:

Появи ли се нещо ново? Аз преди ползвах дървените, но ми омръзнаха, въпреки че миришеха готино. Минах на "ipod", но той мирише само зимата :deal Сега прегледах темата и ми допадна идеята за консервите. Да ми препоръчате консерва с ванилия??? Т.е. от къде мога да си намеря и дали мирише хубаво. Баща ми ползваше няква кофичка ама вонкаше гадно...

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 13 юни 2011 18:42

Пробвах 2-3 консерви - като мирис нищо впечатляващо, по-скоро зле. Като трайност също не толкова дълго колкото се твърди. Едно шишенце Амби Пур определено държи повече.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пон 13 юни 2011 20:07

все като минавам покрай таксита с отворени врати и ми мирише на едно хууубавооо,как ги намират тия ароматизатори :banghead:

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Пон 13 юни 2011 20:26

бакшовците слагат масово по 5-6 дървени шишенца с еднаква миризма, и като влезнеш :insane

Потребителски аватар
bRyM4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bRyM4o » Пон 13 юни 2011 21:42

Изображение
Три такива кутийки съм си взимал за около 2 години и смятам скоро да си вземам четвърта (може би издържат по толкова време, понеже не ми се налага да шофирам по кой знае колко много...). Не знам дали не съм се заразил (dull). ...Относно Пешън-a, брат ми веднъж си беше взел в неговата кола и някак си не ми хареса толкова. Продължавам си на Дрийм! :P

Върни се в “ОФФ-Топик - други”