Взимане на студен въздух голф 3 ( От къде ? )

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Взимане на студен въздух голф 3 ( От къде ? )

Мнениеот Vento » Сря 09 фев 2011 8:40

Васе, не е така. Като изнесеш датчика, ти лъжеш компа, че има повече кислород. Той пръска повече гориво - колата гори повече и не върви повече, ламбдата се мъчи да корегира сместа и става едно голямо безмислено смятане.
А като вкарваш студен въздух в мотора - той е по-богат на кислород, съответно може да окисли (изгори) повече гориво - отдава повече мощност при нормален разход на гориво.

Потребителски аватар
golf3gtivr6
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf3gtivr6 » Сря 09 фев 2011 17:43

да имам представа какво е еталбонд , работил съм 3 години с него . Но с какво го захвана за "рога" отпред ? И така не спираш ли притока на въздух ?

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Сря 09 фев 2011 17:46

koи e дат4ика тои маи е в дебитомера и неможе да се извади.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 14 фев 2011 19:13

Vento написа:Васе, не е така. Като изнесеш датчика, ти лъжеш компа, че има повече кислород. Той пръска повече гориво - колата гори повече и не върви повече, ламбдата се мъчи да корегира сместа и става едно голямо безмислено смятане.
А като вкарваш студен въздух в мотора - той е по-богат на кислород, съответно може да окисли (изгори) повече гориво - отдава повече мощност при нормален разход на гориво.

сега чак попадам случайно на тази тема.
не е изобщо така.
помисли-къде ще го сложиш тоя датчик най на студено-няма да го завреш във фризера я... mhihi
ще го сложиш там, където топплината от мотора няма да му влияе. и ще дава доста по достоверна информация за истинската температура на входящия въздух... :idea:
не да работи колата и да четеш на вага 60 градуса при околна температура 30 примерно...
капиш? mhihi

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пон 14 фев 2011 19:24

Васковци, не ми се спори по тая тема. Правил съм абсолютно всички възможни проби и експерименти с 1,8 моно моторите (RP и ABS). И продължавам ежедневно. Едва ли друг е правил толкова тестове. Всеки да прави каквото прецени, аз за себе си знам.
Ако нещата вървят добре, надявам се към края на март да изкарам Голфа още по-силен от преди - около и дай Боже над 120 коня от 1,8 моноинжекция. Та нещата по тоя мотор да кажем съм ги пробвал. И смятам, че местенето на датчика не помага.

newfuture
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот newfuture » Пон 03 окт 2011 20:05

Малък ъп
И при мен на студен двиг колата върви по-добре.
На AFT датчика за темп. на входящия въздух е на всмукателните колектори, които както знаете минават над двигатела и са от алуминий, т.е. доста се нагряват. На VAG COM ми показва 70 градуса темп на входящия въздух!!! Дали то това му е реалната температура? Колата е с конусен филтър и не добър резонатор. Направих кажи речи цяла нова въздушна кутия около спортния филтър, като разчитам да влиза свеж въздух от около фара и калника и да не се нагрява от двигатела. За съжаление не съм го мерил в движение, но на място със и без тази доработка разлика няма :horror: . Ще изолирам кутията, ще меря в движение ако има подобрение ще пусна снимки.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”