Мнения за SIGNUM и VECTRA (след 2002г)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнения за SIGNUM и VECTRA (след 2002г)

Мнениеот Petrolhead » Вто 18 яну 2011 9:52

Pichaga написа:само един човек каза че сигнума е проблем с частите
това е опел за АМЕРИКА
ерго-частите са му 2-3 пъти по-скъпи от другите нормални орели
защо са евтини сигнумите на вторичния пазар?
я си вземи вехтра или зафира-100 пъти по-добре от сигнума. Ако ти трее Ван-Зафира, ако ти трее среден клас колица-вехтра
мани ги тия американски скъпи ваноподони чудвища

колега, моля да ми обясниш как Опел Сигнум е за америка, като опел е европейско подразделение на ГМ. или поне беше по това време.
опел никога не е стъпвал в америка, а и нищо приличащо на Сигнум не са правили американците.

сега по темата. не бих си купил нито вектра нито сигнум от това поколение. и двете са отвратително грозни, страшно нефункционални и скърцащи от вътре. разбирайте го както си искате, но не мога да ги гледам.
седалките са отвратителни, плоски с евтина тапицерия, таблото свети в гадния им кехлибарен цвят, бутоните не са там където трябва. лостчето за мигачите е отврат, автоматиците им са допотопни и се чудят по 30 секунди точно какво да направят като им дадеш газ.
малките дизели, разбирай 1.9 са 120 и 150 коня, и са италиански, на Фиат. големия, вече не помня точно, мисля че беще 2.8 в6 не обича високите обороти. познавам човек, който окоти 3 такива за 2 години. за бензините лошо не мога да кажа, но там идва разхода.

и да не забравя, сигнум е с 2 седалки отзад и някаква пласмасария помежду им. та 5 човека не можеш да качиш

Потребителски аватар
DanZki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DanZki » Вто 18 яну 2011 12:24

Викаш 16 годишния Голф е къде,къде по-добър :lol Не говори глупости като си чул от съседа на шурея на баджанака.Нищо от това,което си писал не отговаря на истината,освен за осветлението на таблото.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 18 яну 2011 12:31

:) :screwy :screwy :screwy
приятелю, 2 години ги продавах тези опели. пърдял съм в повече седалки на Вектра отколкото ти си виждал на снимка.

пс. да предпочитам 16 годишен голф :banana

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 18 яну 2011 19:04

Petrolhead написа:колега, моля да ми обясниш как Опел Сигнум е за америка, като опел е европейско подразделение на ГМ. или поне беше по това време.

меа кулпа :oops:
чета сигнум и си мисля за синтра, а синтра е за америката

иначе имам наблюдения върху дизела на опел 1,9 цдти 120 коня на голяма кола
градско 8, извън 6 с климатик, който не вярва да заповеда щ ему снимам от борда за 1000 км среден разход

фиатовия дизел и приятен, пъргав и еластичен, също така икономичен, дано не се счупи :lol:

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Вто 18 яну 2011 20:55

Значи колеги, повечето биете към Вектрата :talk: То и аз така :D Огледах няколко колички днес, не съм карал нищо засега. Имат някакви обозночения като CD,LS, SRI и Comfort над предните калници. Какво ще рекът ? То Comfort ясно. Имаше и 2.2 direct :roll: Какво е това ? Директно впрсъкване ли какво ? Какво да гледам при покупка на такъв автомобил ? Все още не съм рещил какъв двигател да е, но ми се иска да е над 2L. Няма да бързам да купувам, ще гледам да е от 1ви собственик по възмощност. За дефекти нещо да кажете ? Какво да гледам ? :обичам ви

Потребителски аватар
Alex_Heat
Автомобил: Audi TT
Двигател: 1.8T

Мнениеот Alex_Heat » Вто 18 яну 2011 23:15

Здравей! Мога да ти дам преки заключения от Сигнум 2.2 бензин 155 коня. Имам много добър приятел немец, който работи за Опел и имаше такъв до миналата година. Смени го с Инсигния. Пътувал съм с него от България до Германия и мога да ти кажа, че е доста просторен автомобил. Допадна ми. Разходът му беше колкото на моя Пасат, така че 10-11 градско е минимума.Извън града е около 7. Та моя приятел продаде Сигнума по 2 причини. Първо излезе Инсигния и Сигнума вече беше над 6 години и второ, че гореше много масло. Продаде го на 80 или 90 хил км, не помня точно, ще те излъжа. Та, автомобила е удобен за пътувания, доста е широкичък, има хубав дизайн, но незнам как е след 100 хил км. Може би вече, трудно би си намерил такъв под 100 хил км. Успех с избора! Стискам ти палци :D

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 19 яну 2011 10:38

Интериорът на тази Вектра е живо наказание за всеки зрящ човек. :eyecrazy
Изобщо не виждам как човек би си причинил подобен автогол нарочно. mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 19 яну 2011 11:28

На моя колега Вектрата е на 140 000 и още не се е появявал проблема със маслото, който е нещо като полу мит полу истина за повечето 4 цилиндрови 16V бензинови опели от тоя период. Друг колега с Астра Г с малкия мотор X16XE го има и още не може да открием от къде е.

На колегата Вектрата е точно 2.2 и много добре се разбира с газовия инжекцион.

Тук обаче и аз в известна степен ще потвърдя мнението на escrime за интериора. Пластмасите са ужасни.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 19 яну 2011 11:33

То си е до вкус колега... на някой хора не им харесва и интериора на новия авенсис...
На ме пък не ми харесва интериора на пасат 6 и голф 5...
Моята вектра е 1.8 без турбо и честно казано не очаквах такъв разход и вървене. Градско с нормално каране дава около 10-11, а извънградско натоварена догоре даде 6,5 от УК до България с 130км. За дизелите съм чувал лоши неща за помпите и цените им, за това и си взех бензинова ;)
Интериора бих казал, че е доста приятен и не скърцащ в сравнение с пасат Б5...
Минус им е, че задницата им е лека и заминават едни тампони, но пък за сметка на това не са скъпи.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 19 яну 2011 19:18

Търси ниво CD това е най-високото или CDX, стандарт са АБС, бордкомпютър, ел- пакет, климатроник или климатик, поне 4 Бега...Комфорт е стандартното оборудване
За дизела ...не знам...но бензина1,8 или 2,0 са добри и непрретенциозни-масло си похарчват, но какво от това...

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 09 фев 2011 9:16

Аз тая Вектра дето толкова я хвалих вчера ни скъса нервите. Първо фаровете - лош контакт на минуса на късите на десния беше образувал нагар и крушката угаснала. Поравих го но се сетих, че преди няколко месеца левия мигач в фара беше направил същата мизерия (фаровете са Hella).

Малко по-късно взе, че скъса и ангренажна верига :banghead: като пак ще напомня, че колата е взимана нова и е на 140 000км и се кара от спокоен шофьор.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 09 фев 2011 11:33

radi_nrj написа:

Малко по-късно взе, че скъса и ангренажна верига :banghead: като пак ще напомня, че колата е взимана нова и е на 140 000км и се кара от спокоен шофьор.

Ужас, това с веригата-аз си мисля че двигателите с верига са доста по-сигурни.Чувал съм за разтягане на верига, ама скъсана верига :screwy .Да не би д апише в сервизното ръководство че трябва да се сменя на определен интервал?
p.s. Сори за спама в темата на колегата :idea:

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 09 фев 2011 13:12

Ми не видяхме да пише пък и повечето сменят на 200 000 та колегата вече имаше едно на ум затова и мислеше да я сменя по-рано на 180 000. В Auto data в Service intervals няма инфо за ангренажна верига.

Отделно като е износена една верига шуми специфично, а тази не се чуваше.

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Пет 11 фев 2011 10:19

Хайде и аз да изкажа преки впечатления!
От средата на 2009-та имам Сигнум. Двигателя е 2.2 ДТИ 125к.с. ръчна скоростна кутия. Двигателя е добре балансиран, не му липсва динамика и се набира доста добре. Малко по-шумен е от по-новите дизели, но не е фатално.
Ето я :
Изображение
Това което прави впечатление на пръв поглед като влезеш в колата е огромното вътрешно пространсто. Това се дължи на факта, че междуосието при Сигнум е 12см. по-голямо от това при Вектра Ц. Особено осезаемо е отзад. Имало е няколко случая в които съм се возил в собствената си кола, на задната седалка и определено има повече от достатъчно място отзад. Има един специфичен момент със задната седалка. Тя практически представлява 2 отделни седалки, чиито облегалки можеш да регулираш, както и цялата седалка може да бъде премествана напред и назад (както предните). М/у тези две седалки има нещо като малка седалка, която чрез едни завъртания и магии става барче. Отделно от това моята има хладилник+масички + стойки за двд и разни такива шукарийки.
Изображение
Изображение
Подчертавам че тази 3-та седалка отзад е изключително неудобно и ако се наложи някой да стои на нея 2-3 часа после няма да се чувства много добре. Изпитано! :))
Що се отнася до поддръжката - Колата в по-голямата си част е идентична с Вектра Ц. До началото на задната врата всичко е 1 към 1 с Вектра Ц. Разлики настъпват в задната част на колата и то не във всички неща.
До момента по колата съм сменил 2 задни амортисьора = 90лв. бр. 2 втулки на заден носач - 25лв. бр., сега следват носачите заради износени шарнири - 175лв. бр. Маслото не го пипа от смяна до смяна, антифриз също. Разхора ми с този двигател е около 8-8.5 Софийско, и извънградско м/у 4.5-6.5л. Зависи как карам
Ето снимка от едно ходене до морето
Изображение
Ако пак трябваше да избирам м/у Вектра и Сигнум, отново бих избрал Сигнума, но този път 3-ка дизел.
Няма много фирми, които предлагат оптичен тунинг за тези автомобили като цяло, така че на любителите на тунинга ще им се наложи да разчитат на фирми като Irmscher, Steinmetz а цените не са много приятни за нашите стандарти. Това е всичко за което се досещам в момента.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 11 фев 2011 13:29

Няма допир до такъв автомобил но мнението на АвтоБилд е че Сигнум е добър избор при употребявани автомобили !

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”