Проблем с Golf 2 1.6 карбуратор
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с Golf 2 1.6 карбуратор
Проблема е че когато му хрумне пални маслото с бензин толкова ,че започва да тече от филтъра ,да прекъсва (защото се пак вкарва масло в цилиндрите през филтъра).Казаха ми ,че е от бензиновата помпа, но не е(смених я с нова).Миналото лято без да искам си сложих повече масло и направи същия проблем(датчика за маслото се прецака и ми писна ,че няма масло и му досипах без да забележа че е нормално.)Според вас какъв е проблема и как да го реша.Мислите ли че моята грешка е причината и какво сам скапал.Проблема с бензин в маслото не е постоянен( появява се понякога).Не беше пален доста дълго време(2-3 месеца).преди да напълни маслото го карах 5 км без проблем и без да ги смеси,след това обаче забелязах че малко тресе двигателя и погледнах свещите(едната беше разхлабена).Стегнах ги и след това форсирах двигателя до към 4-5000 оборота за кратко и ОООоо чудо от всякъде масло(през филтъра, надуваше през капачката). Моля ви ПОМАГАЙТЕ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Golf 2 1.6 карбуратор
Някой да помогне ?!!!
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Проблема ти идва от карбураторчето.Повръща бензин
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не вярвам да е в карбуратора. Ако беше проблема там колата щеше да се дави да не ще да пали, а такива проблеми нямам.Не се дави.... Някой друг да каже мнение >>>?!!!
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Ако не вкарва от бензинова помпа,къде на друго място има бензин?????
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да така е и аз затова я смених.Мисълта ми е дали е възможно поради това че едната свещ беше разхлабена и най вероятно не е работил единия цилиндър като хората да ми е налял маслото през сегментите.Четох тук там из форума ,че е възможно при голямото количество на бензин в цилиндрите да налива в маслото.Аз съм с автоматичен смукач ,четох тук там май че и това можело да е проблема да не изключва??!!признавам си не съм много на ти но се пак малко от малко ги чаткам...Обаче не мога да го хвана от къде идва тоя проблем....Помагайте МОЛЯ 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
dani_gada написа:Мисълта ми е дали е възможно поради това че едната свещ беше разхлабена и най вероятно не е работил единия цилиндър като хората да ми е налял маслото през сегментите.
Естествено, че може!
Сега, като (надявам се!) си я стегнал - пълни ли пак картера?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Страх ме е да си сменя маслото преди да открия проблема, че това ще е за 5 път за една година....,Но май ще пробвам 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хммм... мен пък би ме било страх да паля колата с подобно масло
Я пробвай като времянка с някакво по-евтино - примерно BiXoll от OMV или нещо такова.
Но не разчитай евтините масла да издържат много

Я пробвай като времянка с някакво по-евтино - примерно BiXoll от OMV или нещо такова.
Но не разчитай евтините масла да издържат много

нямше нужда да сменяш бензиновата помпа .проблема е някъде по ламда сонда , катализатор. провери си изпускателната система за задръствания.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
nikson85 написа:нямше нужда да сменяш бензиновата помпа .проблема е някъде по ламда сонда , катализатор. провери си изпускателната система за задръствания.
Само да вметна колегата да не се разтърси,че ламбда сонда на карбуратора няма.Освен бенз. помпа не знам как карбуратора ще вкара бензин в маслото,то реално няма допир до маслото.От колектора(всмукателен) едва ли влиза в маслото някакси.Моята помпа леко сълзи(масло),но не ги меши слава богу още.
-
- Автомобил:
- Двигател:
мен ме съмняваше за някой сегмент дали не е причината ,но тогава според мен трябва да гори масло не да да вкарва бензин в маслото....Вие как смятате>>>???!!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
mupk0 написа:nikson85 написа:нямше нужда да сменяш бензиновата помпа .проблема е някъде по ламда сонда , катализатор. провери си изпускателната система за задръствания.
Само да вметна колегата да не се разтърси,че ламбда сонда на карбуратора няма.Освен бенз. помпа не знам как карбуратора ще вкара бензин в маслото,то реално няма допир до маслото.От колектора(всмукателен) едва ли влиза в маслото някакси.Моята помпа леко сълзи(масло),но не ги меши слава богу още.
Аз съм с карбуратор и ламбдасонда. Колата е голф 2 1,6. Доколкото разбрах карбуратора ми е електронен и затова съм с компютър и ламбдасонда.
Може карбуратора да пуска твърде много бензин по някаква причина, но помпата е най-вероятния виновник, нищо, че е нова.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Е щом си с електронният карбуратор значи имаш,защото то е еднственият карб на г2,доколкото знам с ламбда и не е толкова масов на фона на другите.
- predator4o
- Автомобил: 1996 VW Golf MK3
- Двигател: 1Z 1.9 TDI 90 PS
vit_autosofia написа:Проблема ти идва от карбураторчето.Повръща бензин
Абсолютно съгласен

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”