Тежка катастрофа

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Тежка катастрофа

Мнениеот Lepoev » Нед 23 юли 2006 22:21

Баба, дядо и две внучета загинаха в катастрофа край с. Микре
В. "Стандарт" обяснява, че най-новия хит сред летовниците в страната било да пътуват до морските курорти с такси - така избягвали опашките по гарите и автогарите
23.07.2006
Баба, дядо и двете им внучета на шест и 12 години загинаха на място в катастрофа по пътя София-Варна, на 1 км след ловешкото село Микре. Инцидентът между техния "Опел Астра" със софийска регистрация и русенски мерцедес станал около 13 ч.

При идеални условия на пътя мерцедесът навлязъл по необясними причини в насрещното платно. Тежко ранена бе и 43-годишната жена зад волана, която по-късно почина; спътникът й бе настанен в болница.

Заради произшествието се наложи временно да се отклонява автомобилният поток в двете посоки. По-късно се изясни, че и двамата водачи са карали с превишена скорост.

В събота при 27 тежки катастрофи са загинали петима; ранени са 28 души, за живота на други петима от тях има опасност, съобщи МВР. Основните причини са несъобразената скорост и неправилното изпреварване.

В събота следобед 35-годишният Георги Наумов на Варна загина, а негова спътничка е настанена в болница с опасност за живота след катастрофа край Велико Търново.

Техният "Опел Кадет" пътувал за Варна, когато на около 100 м преди разклона за великотърновското село Малък чифлик водачът започнал да изпреварва "Опел Вектра" с пловдивска регистрация.

По време на маневрата двата автомобила се блъснали странично, при което варненската кола се отклонила вдясно и се блъснала в крайпътно дърво.

Само в София са регистрирани пет тежки и 70 леки пътни инциденти, при които са пострадали петима.

Час след полунощ в неделя пиян шофьор блъснал 32-годишна жена и 16-годишния й син, който починал на място. Майката е в "Пирогов" с опасност за живота.

Пиян млад шофьор, взел книжка преди ден, предизвика катастрофа в Пловдивско. При проверката се оказало, че е седнал зад волана с 1,62 промила алкохол в кръвта.

От началото на месеца в страната са станали 578 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 70 души и са били ранени 755, сочи статистиката на КАТ.

По повод тежките инциденти през летния сезон миналата седмица вътрешният министър Румен Петков излезе с открито писмо до шофьори, родители и служители, обезпечаващи условията за движение и контрола за спазване на правилата на пътя.

Километри опашки по пътя за морето, предупреждава на първа страница неделният в. "Монитор" и разказва: "Километри опашки и верижни катастрофи блокираха пътя за морето още от рано сутринта.

Причината е започналият пик на отпуски, който ще продължи и през целия август, като освен българи тази година и доста чужденци от съседните държави са пътуват към морето с автомобилите си."

Така че, ако скоро започва отпуската ви и тръгвате на път към българското Черноморие, се заредете с търпение - ще имате нужда от него, заключава изданието.

"Стандарт" пък обяснява, че най-новия хит сред летовниците в страната било да пътуват до морските курорти с такси - така избягвали опашките по гарите и автогарите.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 23 юли 2006 23:33

В интерес на истината днес минахме точно оттам , очевидно малко след като се беше случило непоправимото. Не пожелавам на никой да става свидетел на подобно нещо , камо ли да му се случва :( :( :(

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 24 юли 2006 9:04

за жалост с РО видяхме и двете катасторофи....и тази с Мерцедеса и тази с размазания Кадет в едно дърво...нямам думи :roll:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 24 юли 2006 9:35

аз минах към 20:30 и нямаше нищо вече

такива изпреварвания просто.... нямам думи :cry:

Потребителски аватар
GTivan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GTivan » Пон 24 юли 2006 9:36

За съжаление скоростта и невниманието не прощават. Но по-лошото е че и всеки друг участник в движението е потенциална жертва на неразумното шофиране.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 24 юли 2006 9:40

DragoGT написа:аз минах към 20:30 и нямаше нищо вече

такива изпреварвания просто.... нямам думи :cry:
да бе и двете ги видяхме ..точно станали и ние минаваме..пълно куки и линейки..а линейките не бързат...сещаш се защо :(

Потребителски аватар
Beast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beast » Пон 24 юли 2006 10:16

На всеки месец поне веднаж съм пряк свидетел на катастрофи , лошото е че никой не се замисля и след като подмине инцидента , продължава да ползва ПЪТЯ КАТО КОСМОС сякаш е сам и няма други.
От пет години в Ирак има по малко жертви от всички страни участнички в конфликта сравнено с една година жертви от ПТП в страната.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 24 юли 2006 10:23

Beast написа:На всеки месец поне веднаж съм пряк свидетел на катастрофи , лошото е че никой не се замисля и след като подмине инцидента , продължава да ползва ПЪТЯ КАТО КОСМОС сякаш е сам и няма други.
От пет години в Ирак има по малко жертви от всички страни участнички в конфликта сравнено с една година жертви от ПТП в страната.

...и ако куките най накрая спрат да "работят" за себе си и почнат да отнемат книжки , тия идиоти може и да намалеят по пътищата...

Потребителски аватар
Beast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beast » Пон 24 юли 2006 11:44

Във връзка с написаното от One , по електронните медии в събота и неделя се счупиха да показват колко "неподкупни" са служителите от МВР и в частност КАТ.В проведените от инспекторат- МВР мероприятия по проверка на лоялността се е оказало че от 7 проверени 5 са взели рушвет голям кеф , и заплатата си върви и от страни капе.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 24 юли 2006 12:07

Beast написа: .....и заплатата си върви и от страни капе.

какво ти капане ? то не капе, то не тече, то се лее.......
ей са видях един митничар, за който знам , че има собствен хотел с басейн наблизо до София, ама той е от хитрите - отиваше на работа с форд фиеста 84 година, поне има акъл да се прикрива що годе ......а някой са нагли до безобразие с показноста си....

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 25 юли 2006 13:09

За това че карат неразумно и нагло спор няма, ама и това към морето да отива някаква си двупосочна уличка, през по-голямата си част без никакъв дренаж и за това колата ти "танцува" отгоре, а за капак през 100 метра камиончета ИФА пъплят с 20 по баира нагоре и нито отбиват нито им пука за километрите опашка отзад - е как няма да стават инциденти. Я да беше магистрала от край до край да видим дали така щеше да бъде. До колкото знам Хемус са я почнали края на 70-те и колко са построили ??? няма и половината. Срамота!
Или поне да имаше контрол върху тези камиони да карат през ноща само или и аз не знам ама това е безобразие направо. И накрая някой трябва да се сети, че не може да се строят само хотели и кооперации, а да се почне с инфраструктурата първо. Държавата има вина поне 60% за тези жертви. Но на никой реално не му пука. Така мисля аз.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 25 юли 2006 14:44

Подкрепям напълно dj_tuhla ,даже вчера и аз бях написал нещо подобно ,но не го пуснах...
Даже държавата има не 60% вина ,а повече от 90 ,поне според мен.
Това за морето е е@аси и смешния път(направо наистина двупосочна уличка),аз карам разумно ,но винаги когато пътувам за морето изпадам поне в 2-3 много опасни ситуации,ама какво 2-3,то всяко изпреварване си е опасно след като трябва да навлезеш в насрещното при това натоварено движение.
И тъй като в неделя ще се впусна в тази авантюра ще кажа само едно-да е@а и тъпата държава която допуска и търпи това положение :evil:!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 25 юли 2006 15:29

dj_tuhla написа:...

:да:

тука ни съвпадат мненията. Бях чел статистика за ПТП-тата по трасето София-Бургас и беше очевАдно, че 5% стават в участъка София-Чирпан и 95% между Чирпан-Бургас - сещате се защо - едното е магистрала, другото - претоварен двулентов път! Ако на държавата и пукаше, тази магстрала трябваше да е готова още преди 10 години, защото през последните години трафика стана огромен.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 25 юли 2006 15:42

Да през последните 15 години по 15 километра на година да правеха щяха да са ги завършили отдавна а не да ми квичат че нямало пари ..... и като се разкостиш като куче идват момчетата в синьо и ти втепват акт за несъобразена спрямо условията скорост ..... то за тия условия трябва с 30 да се движа..........

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Вто 25 юли 2006 15:50

FELIPE написа:Подкрепям напълно dj_tuhla ,даже вчера и аз бях написал нещо подобно ,но не го пуснах...
Даже държавата има не 60% вина ,а повече от 90 ,поне според мен.
Това за морето е е@аси и смешния път(направо наистина двупосочна уличка),аз карам разумно ,но винаги когато пътувам за морето изпадам поне в 2-3 много опасни ситуации,ама какво 2-3,то всяко изпреварване си е опасно след като трябва да навлезеш в насрещното при това натоварено движение.
И тъй като в неделя ще се впусна в тази авантюра ще кажа само едно-да е@а и тъпата държава която допуска и търпи това положение :evil:!

Точно така, а пък и като си представите че по тази двупосочна уличка хвърчат разни "самолети" с по 200 км/ч, я разни депутатски синчета, я разни мутри които са си взели поредните 30 евро през носа и са придобили безсмъртие... :evil:
:x Нямам думи направо.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”