Баба, дядо и две внучета загинаха в катастрофа край с. Микре
В. "Стандарт" обяснява, че най-новия хит сред летовниците в страната било да пътуват до морските курорти с такси - така избягвали опашките по гарите и автогарите
23.07.2006
Баба, дядо и двете им внучета на шест и 12 години загинаха на място в катастрофа по пътя София-Варна, на 1 км след ловешкото село Микре. Инцидентът между техния "Опел Астра" със софийска регистрация и русенски мерцедес станал около 13 ч.
При идеални условия на пътя мерцедесът навлязъл по необясними причини в насрещното платно. Тежко ранена бе и 43-годишната жена зад волана, която по-късно почина; спътникът й бе настанен в болница.
Заради произшествието се наложи временно да се отклонява автомобилният поток в двете посоки. По-късно се изясни, че и двамата водачи са карали с превишена скорост.
В събота при 27 тежки катастрофи са загинали петима; ранени са 28 души, за живота на други петима от тях има опасност, съобщи МВР. Основните причини са несъобразената скорост и неправилното изпреварване.
В събота следобед 35-годишният Георги Наумов на Варна загина, а негова спътничка е настанена в болница с опасност за живота след катастрофа край Велико Търново.
Техният "Опел Кадет" пътувал за Варна, когато на около 100 м преди разклона за великотърновското село Малък чифлик водачът започнал да изпреварва "Опел Вектра" с пловдивска регистрация.
По време на маневрата двата автомобила се блъснали странично, при което варненската кола се отклонила вдясно и се блъснала в крайпътно дърво.
Само в София са регистрирани пет тежки и 70 леки пътни инциденти, при които са пострадали петима.
Час след полунощ в неделя пиян шофьор блъснал 32-годишна жена и 16-годишния й син, който починал на място. Майката е в "Пирогов" с опасност за живота.
Пиян млад шофьор, взел книжка преди ден, предизвика катастрофа в Пловдивско. При проверката се оказало, че е седнал зад волана с 1,62 промила алкохол в кръвта.
От началото на месеца в страната са станали 578 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 70 души и са били ранени 755, сочи статистиката на КАТ.
По повод тежките инциденти през летния сезон миналата седмица вътрешният министър Румен Петков излезе с открито писмо до шофьори, родители и служители, обезпечаващи условията за движение и контрола за спазване на правилата на пътя.
Километри опашки по пътя за морето, предупреждава на първа страница неделният в. "Монитор" и разказва: "Километри опашки и верижни катастрофи блокираха пътя за морето още от рано сутринта.
Причината е започналият пик на отпуски, който ще продължи и през целия август, като освен българи тази година и доста чужденци от съседните държави са пътуват към морето с автомобилите си."
Така че, ако скоро започва отпуската ви и тръгвате на път към българското Черноморие, се заредете с търпение - ще имате нужда от него, заключава изданието.
"Стандарт" пък обяснява, че най-новия хит сред летовниците в страната било да пътуват до морските курорти с такси - така избягвали опашките по гарите и автогарите.
Тежка катастрофа
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
На всеки месец поне веднаж съм пряк свидетел на катастрофи , лошото е че никой не се замисля и след като подмине инцидента , продължава да ползва ПЪТЯ КАТО КОСМОС сякаш е сам и няма други.
От пет години в Ирак има по малко жертви от всички страни участнички в конфликта сравнено с една година жертви от ПТП в страната.
От пет години в Ирак има по малко жертви от всички страни участнички в конфликта сравнено с една година жертви от ПТП в страната.
Beast написа:На всеки месец поне веднаж съм пряк свидетел на катастрофи , лошото е че никой не се замисля и след като подмине инцидента , продължава да ползва ПЪТЯ КАТО КОСМОС сякаш е сам и няма други.
...и ако куките най накрая спрат да "работят" за себе си и почнат да отнемат книжки , тия идиоти може и да намалеят по пътищата...
Във връзка с написаното от One , по електронните медии в събота и неделя се счупиха да показват колко "неподкупни" са служителите от МВР и в частност КАТ.В проведените от инспекторат- МВР мероприятия по проверка на лоялността се е оказало че от 7 проверени 5 са взели рушвет голям кеф , и заплатата си върви и от страни капе.
Beast написа: .....и заплатата си върви и от страни капе.
какво ти капане ? то не капе, то не тече, то се лее.......
ей са видях един митничар, за който знам , че има собствен хотел с басейн наблизо до София, ама той е от хитрите - отиваше на работа с форд фиеста 84 година, поне има акъл да се прикрива що годе ......а някой са нагли до безобразие с показноста си....
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
За това че карат неразумно и нагло спор няма, ама и това към морето да отива някаква си двупосочна уличка, през по-голямата си част без никакъв дренаж и за това колата ти "танцува" отгоре, а за капак през 100 метра камиончета ИФА пъплят с 20 по баира нагоре и нито отбиват нито им пука за километрите опашка отзад - е как няма да стават инциденти. Я да беше магистрала от край до край да видим дали така щеше да бъде. До колкото знам Хемус са я почнали края на 70-те и колко са построили ??? няма и половината. Срамота!
Или поне да имаше контрол върху тези камиони да карат през ноща само или и аз не знам ама това е безобразие направо. И накрая някой трябва да се сети, че не може да се строят само хотели и кооперации, а да се почне с инфраструктурата първо. Държавата има вина поне 60% за тези жертви. Но на никой реално не му пука. Така мисля аз.
Или поне да имаше контрол върху тези камиони да карат през ноща само или и аз не знам ама това е безобразие направо. И накрая някой трябва да се сети, че не може да се строят само хотели и кооперации, а да се почне с инфраструктурата първо. Държавата има вина поне 60% за тези жертви. Но на никой реално не му пука. Така мисля аз.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Подкрепям напълно dj_tuhla ,даже вчера и аз бях написал нещо подобно ,но не го пуснах...
Даже държавата има не 60% вина ,а повече от 90 ,поне според мен.
Това за морето е е@аси и смешния път(направо наистина двупосочна уличка),аз карам разумно ,но винаги когато пътувам за морето изпадам поне в 2-3 много опасни ситуации,ама какво 2-3,то всяко изпреварване си е опасно след като трябва да навлезеш в насрещното при това натоварено движение.
И тъй като в неделя ще се впусна в тази авантюра ще кажа само едно-да е@а и тъпата държава която допуска и търпи това положение
!
Това за морето е е@аси и смешния път(направо наистина двупосочна уличка),аз карам разумно ,но винаги когато пътувам за морето изпадам поне в 2-3 много опасни ситуации,ама какво 2-3,то всяко изпреварване си е опасно след като трябва да навлезеш в насрещното при това натоварено движение.
И тъй като в неделя ще се впусна в тази авантюра ще кажа само едно-да е@а и тъпата държава която допуска и търпи това положение

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
dj_tuhla написа:...

тука ни съвпадат мненията. Бях чел статистика за ПТП-тата по трасето София-Бургас и беше очевАдно, че 5% стават в участъка София-Чирпан и 95% между Чирпан-Бургас - сещате се защо - едното е магистрала, другото - претоварен двулентов път! Ако на държавата и пукаше, тази магстрала трябваше да е готова още преди 10 години, защото през последните години трафика стана огромен.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да през последните 15 години по 15 километра на година да правеха щяха да са ги завършили отдавна а не да ми квичат че нямало пари ..... и като се разкостиш като куче идват момчетата в синьо и ти втепват акт за несъобразена спрямо условията скорост ..... то за тия условия трябва с 30 да се движа..........
- stanislav_s
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
FELIPE написа:Подкрепям напълно dj_tuhla ,даже вчера и аз бях написал нещо подобно ,но не го пуснах...
И тъй като в неделя ще се впусна в тази авантюра ще кажа само едно-да е@а и тъпата държава която допуска и търпи това положение!
Точно така, а пък и като си представите че по тази двупосочна уличка хвърчат разни "самолети" с по 200 км/ч, я разни депутатски синчета, я разни мутри които са си взели поредните 30 евро през носа и са придобили безсмъртие...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”