Смяна на мястото на копчетата ел. стъкла голф2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Смяна на мястото на копчетата ел. стъкла голф2

Мнениеот znainainai » Чет 22 юли 2010 15:01

enigma79 написа:Това е по добре от колкото на вратата,тъй като с дясната ръка включваме скоростите и с лявата държим волана,ако са на дръжката на вратата,става едно.Така премахнати от вратата е по добре от гледна точка не на красотата,а на практичноста :012:

Чшшшшшшшшшшшшшшшш ти п...ка нямаш ли си бре? Те тия копчета да не са за игра. Аз като вляза във колата ги смъквам а като изляза комфорта ги вдига. А подкарам ли климатрона да лъха студено няма и да ги смъквам даже :P
За каква практичност говориш не ги ползваш през 5 сек. че да търсиш практичност. А и ако си спомниш какво те е учил инструктора едно време къде се слагат ръцете бе? Май беше на 2 без 10 :P Швабата не е прост човек щом и сега ги слага на вратите явно има причина :012:

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 22 юли 2010 16:28

znainainai написа:
enigma79 написа:Това е по добре от колкото на вратата,тъй като с дясната ръка включваме скоростите и с лявата държим волана,ако са на дръжката на вратата,става едно.Така премахнати от вратата е по добре от гледна точка не на красотата,а на практичноста :012:

Чшшшшшшшшшшшшшшшш ти п...ка нямаш ли си бре? Те тия копчета да не са за игра. Аз като вляза във колата ги смъквам а като изляза комфорта ги вдига. А подкарам ли климатрона да лъха студено няма и да ги смъквам даже :P
За каква практичност говориш не ги ползваш през 5 сек. че да търсиш практичност. А и ако си спомниш какво те е учил инструктора едно време къде се слагат ръцете бе? Май беше на 2 без 10 :P Швабата не е прост човек щом и сега ги слага на вратите явно има причина :012:

Ами имам,ама нея показвам mhihi Ако говорим за швабата,то при опелите също е шваба :Mr Green Fun Това с климатика и комфорта искаш да ти завиждам ли mhihi Май най добре ги е измислил японеца,има толкова копчета на вратата,че на някои модели не могат да поберат и за огледалата там :063: Доста често като седна на японския дизел,вместо да си отварям моя прозорец,отварям задния,в този момент се чудя да карам ли,или да гледам кой прозерец нацелих да отворя,извода,ако ги бяха сложели където им е мястото,проблеми нямаше да имам mhihi Аз съм за извън вратата,има достатъчно място около лоста на скоростите,на вратата само за огледалата,те се нагласят преди да тръгна на път,ако има нужда,а иначе за прозорците,като нямам студена духалка,винаги трябва да регулирам температурата от прозореца :wink:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 23 юли 2010 9:40

Се тая няма значение каде ще са. А относно шофирането, никакво значение, вече 4 години сам свикнал да са на вратите.
Но това е концерт пожелание. :кючек: :BBQ :BBQ : vw fen

Потребителски аватар
Don_Castelano
Автомобил: seat cordoba
Двигател: ABD 94

Мнениеот Don_Castelano » Пет 23 юли 2010 10:00

На мен лично варианта с изместването на копчетата до лоста не ми се нрави, дори стои доста грозно и неудобно. Ако ще се местят от двойката, най-добрият вариант е на вратите, но там вече ще трябват спец.дръжки.

Потребителски аватар
sasho_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasho_87 » Вто 25 яну 2011 14:44

Колеги аз си монтирах копчето за стъклото на шофьорската врата на дръжката за затваряне на вратата и смя да твърдя че е бая удобно,а останалите са над пепелника :)

Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Мнениеот butsefal » Вто 08 фев 2011 23:33

колега, можеш ли да намериш по-близка снимка на това че ми стана мнооооого лщбобитно.... тдавана и аз го мисля ам се не мога да го го изкарам до завърше естетически вид......

Потребителски аватар
sasho_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasho_87 » Пет 11 фев 2011 18:17

Ето колега днес направих с телефона някоя друга снимка :)

Потребителски аватар
skiper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skiper » Вто 15 фев 2011 15:58

sasho_87 написа:Ето колега днес направих с телефона някоя друга снимка :)

Здравей колега,в един магазин видях същите копчета като твойте,но отзад са с 5 извода и продавача нямаше никаква идея кой извод за какво е.Та въпросът ми е ако и твойте копчета са с 5 извода да ми кажеш кой извод за какво е?

Потребителски аватар
sasho_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasho_87 » Вто 15 фев 2011 22:17

Колега 2-те наи външните излизат за мотор4ето,средното е минус и останалите 2 са плиус :)

Потребителски аватар
skiper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skiper » Сря 16 фев 2011 15:24

sasho_87 написа:Колега 2-те наи външните излизат за мотор4ето,средното е минус и останалите 2 са плиус :)

Мерси колега,питах те защото имам машинки за ел.стъкла,които смятам да сложа на Пасата,но от моторчетата им излизат два кабела на които като се подаде + и - се завърта в едната посока,а като се обърне поляритета се върти в другата посока и ме интересува дали и твойте са такива и дали могат да се управляват само с копчетата без да слагам комфортмодул. :да:

Потребителски аватар
sasho_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasho_87 » Сря 16 фев 2011 18:27

Да колега ще станат,свързваи смело :) :да:

Потребителски аватар
skiper
Автомобил:
Двигател: