Спирачната течност-подменяте ли я редовно?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Спирачната течност-подменяте ли я редовно?
Днес я смених + задни накладки на старата кошница 

С новата течност вече усещам разлика. Колелата не блокират на лед и сняг при най-лекото натискане на педала. Със старата течност това ме побъркваше, мислех че гумите са наистина смотани. Откакто смених течноста колата си спира на лед/сняг, при по-силно натискане на педала се вкл. и АБС-а.
Т.е. доволен от тази манипулация с течноста

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
K написа:С новата течност вече усещам разлика. Колелата не блокират на лед и сняг при най-лекото натискане на педала. Със старата течност това ме побъркваше, мислех че гумите са наистина смотани. Откакто смених течноста колата си спира на лед/сняг, при по-силно натискане на педала се вкл. и АБС-а.
Искаш да кажеш че преди смяната не ти е работе АБС-а ,а сега работи и това е станало заради смяната на течността,нещо не ми се връзват нещата ама ти си знаеш

Не четеш внимателно. АБС-а преди си работеше, на лед/сняг при по-леко натискане на педала се включваше и колата се носеше. Мислех, че гумите са ментаци.
Смених течноста и на лед/сняг при натискане на спирачката колата СПИРА, а не се носи по леда. При по-силен натиск тогава се вкл. абс-а.
На сухо обаче със старата течност не съм имал разлики.
Не знам дали е от течноста или си внушавам просто. Всеки си усеща колата най-добре. Не ангажирам никой с моите размисли и страсти. Който ще да си я сменя
Смених течноста и на лед/сняг при натискане на спирачката колата СПИРА, а не се носи по леда. При по-силен натиск тогава се вкл. абс-а.
На сухо обаче със старата течност не съм имал разлики.
Не знам дали е от течноста или си внушавам просто. Всеки си усеща колата най-добре. Не ангажирам никой с моите размисли и страсти. Който ще да си я сменя

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Възползвах се от безплатната проверка на спирачната течност за която съобщиха по телевизията. Тества се температурата на кипене с уреда който е посочил Vento. Уреда започваше (по спомен) от 120* и завършваше на 220*. При мен показа зелена лампа и температура 200* при положение, че течността е поне над година. Ето и сервизите в които може да се извърши безплатния преглед:
И аз ходих в сервиз да ми замерят течността. Светна оранжева лампичка на уреда, което значи предстояща смяна. Колата ми е Ауди Б4, 40 000 км. при мен и 1,6 г. в БГ. Спира перфектно, педала не е дьрвен при рязко спиране.
Това което ме спира все още да сменя течността е "компетентността" на майсторите, заради АБС-а....Някои казват "не пипай нищо".....Страх ме е да не избуши някоя помпа или спирачен апарат след интервенцията, а от там и по- скьпи ремонти.
Старата течност дали влияе на работата на помпите на сьединителя...имам там едни проблеми с превключването на скоростите когато е студена колата, но не е от масло в скоростите, че им сипах и Кастрол преди 5 мес.
Това което ме спира все още да сменя течността е "компетентността" на майсторите, заради АБС-а....Някои казват "не пипай нищо".....Страх ме е да не избуши някоя помпа или спирачен апарат след интервенцията, а от там и по- скьпи ремонти.
Старата течност дали влияе на работата на помпите на сьединителя...имам там едни проблеми с превключването на скоростите когато е студена колата, но не е от масло в скоростите, че им сипах и Кастрол преди 5 мес.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
сменена днес 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Аз вчера я смених на година и шест месеца
+нови накладки и дискове преди това
на майка ми на колата де
+нови накладки и дискове преди това

на майка ми на колата де

Сменях преди 3 седмици. След това в същия сервиз ходих за смяна на каре и тампони на макферсона отзад. И мърлювците там , какво са правили, но течността ми е намаляла - и след ремонта ми свети лампата за абс и за ръчната. Брей, гледах датчици, кабели, само нивото на течността не се сетих да погледна, и чак днес се загледах - ами тя 2 пръста под минимума.
. Е*аси майсторите - а дадох сума ти пари за ремонта - може ли такава работа - еми като взимаш скъпо, поне не си оставяй ръцете ... Ама аз съм си виновен , щото трябваше веднага да ги 

Здравейте колеги, искам да ви попитам мога ли сам да си я сменя и как по-точно става това, нямам много вяра на майстори, по-добре да си поиграя малко ама да знам че съм го направил като хората. Благодаря Ви предварително!!!

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Аз лично това което съм гледал е следното.Налива се казанчето до горе.Оставя се с отворена капачка.Сваляш колелото(примерно предно ляво) и някой ти помпи спирачката.Помпи 3-4пъти и задържа педала.Ти от чучурчето за обезвъздушаване обезвъздушаваш докато цвета на течността стане като новата.Така правиш на всяко колело.
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Но този който натиска педала трябва да е предупреден че когато почне да пропада педала той де не го пуска а да го натисне да долу и да държи, иначе ще глътне въздух системата и стана една дългааааа история.
Аз мислех че е нещо по-специално, иначе като малък и аз помпих спирачката на баща ми на жигуларника и то не един път. Ако изсмуча старата течност от казанчето, налея новата и започна от най-далечното колело, само че по гравитация, без никой да помпи докато излезе новата течност? Дали ще се получи нещо или задължително трябва да си начупя пръстите в барабаните и на някой да му изтръпнат всичките крака? Поздрави!!! 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Става и от гравитацията,но много бавно и накрая 1 път трябва със спирачката да обезвъздушиш.
Благодаря ви колеги, взимам течност и в събота я мятам, поне да знам че е сменена и ще мога да спра когато искам. Поздрави!!! 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”