Колеги-мотористи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
black`
Автомобил:
Двигател:

Re: колеги мотористи

Мнениеот black` » Вто 15 фев 2011 14:06

Тирикати са "карачите" в колите дето не те виждат в огледалото. Или се засилят зад тебе и направо те отнасят. Не пазят предимство и се забиеш в тях челно. И после недай си боже стане най-голямата беля :bishop КАТ изкарват, че уж моториста бил виновен при всички положения. Нагледал съм се на много такива работи. Много хора си отидоха. Пък те нека си ме глобяват. Даже още по добре да глобяват шапката ти, щото КАТ и другите институции аз въобще не ги зачитам като хора, камоли като колеги та да им спирам с мотор. mhihi Но да плащам на държавата луди пари и да нямам никакво спокойствие на пътя като съм с мотора. А КАТ седят отстрани и чоплят семки като даже леко се подхилкват на нещастието ти. :не: Ходи виж в Гърция примерно, дето се карат много мотори или в Италия, дали колите така се бутат в тебе нарочно?! Веднага ги застига моторизиран :cop А тука имаме 100000 :cop семкаджии на заплати. Защо все ни сравняват с нормалните държави не знам. Ама само по цени и заплатки на държавните служители. Ама на работа са кръгла 0 даже и по-надолу. Всеки сам си решава как да кара и какво да прави. Не сме малки все пак. :да:

Последна промяна от black` на Вто 15 фев 2011 14:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Вто 15 фев 2011 14:27

black` написа:.....

е де .. бахти Сървайвъра било т'ва да караш мотор бе .. :wink:
за книжките .. застраховките .. каските .. протекторите и т.н. .. всеки сам си решава .. :012:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 15 фев 2011 14:29

Карал съм и в Гърция под наем и знам. Поведението на колите там е напълно друго. :да: Заслужават си КАТ и заплатите и парите дето ще им дадеш. :wink:
Ами как ти звучи цифрата в България на 10 моториста в 4-5 :bishop заради такива изпълнения. И след 6 месеца ги виждам отново по колите с още по-голямо самочуствие, че са минали държавата и един човешки живот. scare
Обсъждали сме е тая тема и по-добре да спрем. Всеки сам си избира. Все пак има свобода на избора все още, нали? :)

Последна промяна от black` на Вто 15 фев 2011 14:37, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 15 фев 2011 14:31

е кой гръцки полицай взима парЕ бре :shock
По-скоро те праща в килията scare

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 15 фев 2011 16:15

Верно е , грък полицай пари не взема-рушвет ,но пък те спира само ако си много нарушил правилата.
Там имат етика на каране защото всеки е моторист ,даже жените са мотористи.
После като се качи на колата знае ,че и той е моторист и ги пази.
Аз също като съм в Гърция джиткам с скутера на тъста ми (който живее там), и се чуствам спокоен на пътя.
Не е като тук :banghead:

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Чет 17 фев 2011 14:54

тука при нас -според автомобилиста ...моториста му е смъртен враг :lol:

Потребителски аватар
Vinchenzo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vinchenzo » Чет 17 фев 2011 18:57

Каране от 11.02 над град Своге.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 17 фев 2011 21:28

black` написа:
RadoShopa написа:
black` написа:Жалко че моя го счупиха при продажба. :( :x

Ааа в смисъл...?При пробване на машината преди евентуална покупка ли,как...?

А баш де. Но го купиха все пак с лека отстъпка. А сега като ми се кара нямам пари за друг. :(

Какви категории бре хора. То с 250 не мое ме запрат, камо ли ако добарам 500 или 750. scare Все пак категорията не кара мотора нали. :roll:
Ако те нацели некои идиот или жена с кола и категория дето не те вижда. И да имам категория какво от това? Ще ми спаси ли живота? А ми се е случвало доста често. Даже после като те види иска пък нарочно вече да те избута от пътя щото е тъп селски бек. :x

Категорията ти дава право да караш определен вид МПС. Все едно е дали ще се качиш на кола без категория В или на мотоциклет без категория А - еднакво си грешен!!! :banghead:

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пет 18 фев 2011 15:12

Колега black, много лекомислено разсъждаваш.
Така както си караш без категория и се мислиш за тарикат, като те засече някоя патка и ти отнеме предимство, защото не гледа или защото си е купила книжката и стане ПТП. Като дойдат от КАТ, дори да е ясно, че тя е виновна, познай кой ще изкарат виновен в протокола и на кой ще напишат акта. Ами на тебе. А ако патката е с нова кола, като отиде при застрахователите си и те я пратят в официалния сервиз, където не лепят бронии и фарове, а направо слагат нови за по 1500лв. + труд + малко боя. Накрая ще те търсят за хиляди левове тебе. Тогава ще отлагаш, няма да им плащаш, те ще те прехвърлят към Частен съдебен изпълнител, който ще те търси. Ти ще го отлагаш, там ще си текат лихви (от големите), месец след месец.
И накрая, примерно 2 години след катастрофата, за която не си виновен ти, ще дължиш едни 4-5000 лв. и ще се чудиш от къде ти е дошло.
За това моя съвет е, дай едни 500лв. за курс, изпит и категория и бъди един спокоен и истински тарикат до края на мото кариерата си без да се притесняваш от нищо. Така правят истинските мото тарикати.
Наистина ти го казвам най-добронамерено, защото знам какво е да изплащаш пари на застраховател без да си виновен и съдебен изпълнител да ти праща писма и да те тормози.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 18 фев 2011 16:38

ABSOLUT написа:...............

Самата истина,страхотен съвет. :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 18 фев 2011 16:51

Layer написа:
ABSOLUT написа:...............

Самата истина,страхотен съвет. :applause: :applause: :applause:

Браво на колегата за точния съвет :да: Така и аз като раззимих преди седмица -гледам ГО-то изтекло, звъня на Санто, зимам си го на другия ден и съм спокоен, че всичко е редовно, priceless.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 18 фев 2011 23:24

Точно ,преди 20 години се явих за А категория .Макар ,че до тогава бях карал много мотори.Отидох със Симсона на изпита и направих всичко с една ръка.Макар ,че ника ми е рокера никога не съм се имал за голям моторист,но кръвта ми винаги ври.Мисълта ми е ,че можех да карам и без книжка до сега ,но сигорно щях да имам поне 100 акта и много други произшествия.Ако не трябваше да минем през тия перипети ,нямаше да ни карат.Карам целогодишно ,без проблеми дали има преспи или лед!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 19 фев 2011 19:25

Аз пък силно се интересувам някой ако ви удари с кола мислите ли, че ще спре да ви пита дори как сте? Да не говорим за идване на КАТ, решаване кой бил виновен, издирване на виновния и т.н. По-скоро ще ви оставят да си лежите в канавката докато дойде линейка направо или не си тръгнете сами. :roll: Лично съм го изпитал това нещо и то не един и два пъти. Пък който иска и 2-3 граждаски да си направи, че да е по-спокоен. Мен не ме касаят. Всеки си избира. :lol: mhihi
Не е лекомислено. Това е реалността в България за съжаление. Аз ви говоря, че тука убиха един приятел така и на виновния нищо не му направиха. Макар, че остана на ПТП-то. Тресна го в града кола. Той караше с 50 оня с колата го удря със 100 и кусур отзад градско. И нищо. След 6 месеца пак си караше колата доволен. Та на кой му пука за някакви скапани ламарини, брони и съдия изпълнители. За държавата ли му пука или за застрахователа?! :roll: Нека дойде. Ако иска повече да не излезне от нас жив. Да видим какво ще ме съдят по-точно и ще вземат. :evil:
Последния пресен случай съм спрял пред един магазин с колата. Преди 1 месец става. Някакъв бакшиш очевидно много забързан отнема предимство на скутер. Скутера се удря в него челно. Добре, че поне беше с каска. :bishop Това става 2 метра зад мен. Докато излезем от колата, че в първия момент не вдянах какво се случва и познайте. Бакшо само спря, огледа се 2 секунди дали моториста мърда. И изчезна като хала, като заобиколи падналия. За малко да му мине през главата от бързане. Добре, че имаше пешеходци та му взеха номера поне. :banghead: Представете си я ситуацията извънградско. Ще е доста по-голямо мазало. scare Да не говорим, че сред тия бакшовци карат роднини на КАТ-аджии без разрешителни, книжки и т.н и т.н. scare Та викате да си плащаме а? Колеги вие къде живеете? mhihi Не плащане на застраховки и категории, ами направо народен съд трябва да отворим с тия пари за такива случаи, щото от институциите никой нищо не прави. И наказанията в него да се издават от мотористи. :banghead:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 19 фев 2011 23:13

ох поредната компютърна нинджа.

успокой се малко и помисли реално, че ми говориш за бакшиши и тем подобни ,а тоя с скутера ако няма документи кой виновен -- скутера.
и кво като сте му видели номерата той пак ще кара ,защото такива като теб му помагат.
я да съм изряден аз и да ми избяга така.
веднага го съдят за опит за убийство в пияно състояние и бягство от местопрестъление.
все пак и аз може да се окажа роднина на милиционер и бакшиша ще лежи в затвора.
не казвам че всичко ни е фред в държавата, но няма и да се оправи заради такива като теб.
който другите все са им виновни ,а те са невинни овчици.
и не го приемай за заяждане, това е реалноста приятелю

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 19 фев 2011 23:49

Matematiks написа:Пълни глупости!!! Значи другите НЕ са изрядни,та и ти ще си още по?!?!?! Кога ще се оправи тая държава и тва мислене,кога???аз щи кажа кога

От умрел телеграма получавал ли си?

"Нещата ще се оправят, когато и ние се оправим"

Те тогава ще се оправим...
А с мисленето на черния, ще затъваме още повече.
Жалкото е, че повечето Българи мислят като него, първосигнално...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”