Колеги, задачата с релетата беше много интересна, а резултата го предусещах, просто фаровете светеха плачевно. Карането по тъмно на мокър асфалт изгледаше така:
Купих релета за фарове за ВАЗ, които са тествани от колеги от форума и изглежда са много надеждни. С рулетка с отворен капак мерих по колко метра кабел трябва да тръгва от всяка връзка на релетата, в нас запоих всичко, после свързах нещата без спойки за проверка и след като всичко беше както трябва, запоих всичко и под капака. Преди - 12.8 волта, сега - 14.2 колкото си подава акумулатора. Сложих и крушки Трифа 55/60 вата с +50% светене - комбинирания ефект е... бе свети почти колкото среден клас ксенон, само че минус разправиите покрай него... Кеф
След което реших да свържа фаровете така, че да се включват при даване на контакт и да се гаси всичко при вадене на ключа.

Фаровете нямаха зумер и често забравях габаритите и не ми се иска да ги забравя така някой път, особено когато съм далеч от София. Решението се оказа много просто - вади се ключа от панела и на гърба му има 10-ина жици. Червената подава постоянно ток от акумулатора, а жълтата с черна ивица идва от контакта. Червената жица се прерязва, свободния край се изолира, а другия се свързва с жълтата жица (т.е жълтата жица подава ток на 2 клеми - нейната си и на червената жица). Така всичко сработи и вече е невъзможно да стане грешка. Губи се само запаления габарит при заключен автомобил, но при желание може да се направи ключ - да прекъсва връзката с жълтата жица и да прави такава с червената - едновременно. Аз тази екстра не съм я ползвал никога и няма да го правя.
Корекция: Оказа се, че "екстрата" с включените габарити зависи от лоста на мигачите, явно и до него достига постоянен "+" Само че се включват и двата габарита, ако ключа на осветлението е на габарити, и двата фара, ако сме на положение "къси". И това е потенциално опасно, понеже отново е възможно да си излезем със забравени фарове. Ще се отваря и там явно.
След регулиране на фаровете на тъмна права улица, в момента осветлението е върха и на къси и на дълги!