Бояджии?
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Бояджии?
Колеги дайде да видим има ли читави бояджии в тази държава.
Искам да знам има ли място където мога да си оставя колата и да бъде боядисана перфектно, без измекярски изпълнения, без оливания, без сантиметри кит.
Искам да знам има ли място където мога да си оставя колата и да бъде боядисана перфектно, без измекярски изпълнения, без оливания, без сантиметри кит.
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Re: Бояджии?
Знам едно такова място, но мисля, че цената от 450 лв. на детайл няма да ти хареса.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Burner_inc написа:Знам едно такова място, но мисля, че цената от 450 лв. на детайл няма да ти хареса.
сподели къде е това място.
оказва се че никой около мен няма еднозначно добро мнение за някой бояджия, нека да открием къде са читавите
- bagera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Petrolhead написа:без оливания, без сантиметри кит.
пъррвото който ти каже че не олива значи не е бояджия, винаги има вероятност да тръгне "сополче" от някъде- това е поправимо в повечето случаи(всеки уважаващ себе си колега би го махнал)
относно второто... зависи много от тенекеджията който е "изчуквал" колата, ако тенекеджията е негодник няма как бояджията да му оправи "говната" без много кит
и нали знаеш че майсторите си ценят труда- взимат по-скъпо, което означава(в повечето случаи) че имат и по-добри условия и инструмент за работа
Burner_inc написа:Знам едно такова място, но мисля, че цената от 450 лв. на детайл няма да ти хареса.
това е доста пресилена сума, повярвай ми (стига да не е с някаква супер скъпа боя)
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
не разбирам от боядисване и не искам.
просто искам да закарам колата някъде да я разглобят, изчукат и боядисат, като резултата да е перфектен, без забележки.
просто искам да закарам колата някъде да я разглобят, изчукат и боядисат, като резултата да е перфектен, без забележки.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
bagera написа: ...това е доста пресилена сума, повярвай ми (стига да не е с някаква супер скъпа боя)
Изобщо не е пресилена сума, ако:
- си инвестирал в тази работа - помещение, да закупиш всичко необходимо (камера, лампи за сушене, машини всякакви, аксесоари всякакви, хиляди още важни неща ... няма да ми стигне един пост да изреждам).
- подготвяш детайлите правилно - ламарините и пластмасите искат време за да станат, а времето е пари. Има бояджии, които правят няколко детайла за 1 ден, включително боя. После защо има много кит, защо няма добро съхнене на материалите, защо се набръчква, като стафида след няма и месец. Добре, че повечто хора не ги виждат тези неща, че лошо ще им стане.
- си купуваш материали, като бял човек - не да търсиш евтинко, а качествено! Гледам хората си облепят с вестници, боядисват в дворове, купуват си лак за няколко лева, който после въздуха го драска и няранява, 90% от грундовете и материалите за подготовка не са ги и чували, защото от времето на ладите работят с едни и същи неща.
- си ъпдейтваш компа (главата) - ходиш на обучения, купуваш новите неща за да експериментираш и т.н.
- си поддържаш изрядно счетоводство и документи - няма нужда да обяснявам много тук, нали?!
- си изпипваш работата и когато има проблем (разминаване в цвета или подобните) си оправяш нещата.
- дадеш гаранция за труда си (истинска)
... и хилядите съпътстващи няща за един такъв процес.
Качеството има цена. Естествено и за по-малко пари може да стане... Но това не значи, че някой, който изпълни горните условия, няма право да взима споменатат сума. Друг е въпроса за клиентите! Затова и аз не бих се заел да правя такъв сервиз, да вкарам няколко стотин хиляди и да дойде някой да ми каже, че взимам нереална цена

Малко в ОФФ навлезнах, но на Petrolhead съм му казал каквото има

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
group® написа:Изобщо не е пресилена сума, ако:
ако не познаваш парите...
слезте на земята бре хора
гоуфо има 13 детайла по 450 лв. = 5850лв!!!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
golfer написа:group® написа:Изобщо не е пресилена сума, ако:
Евала за мнението на колегата!

Лично аз преди да пребоядисам няколко детайла на колата, говорих с много бояджии!
Също така и колегата group® e адски прав!
Хубавото винаги е качествено! Но не трябва да забравяме че живеем в БГ! И без каско, си мяташ парите в кофата за смет!
Мога да предложа пребоядисване качествено но в провинцията, на 200 км от София, ако колегата е навит да пише! Бояджията ще я направи за 1000 лева с боята!
Но според мен ако колата в гаража е на колегата и е на същото състояние е трепач и не виждам какво да и прави! Сори за Офф-а
- group®
- Темерут
golfer написа:group® написа:Изобщо не е пресилена сума, ако:
Бобка 5к е съвсем нормална сума за цялостно боядисване, ако се прави както трябва, обаче! Това , че голфувете ни не струват толку е друг въпрос.
На предстоящи разпивки мога да ти направя разбивка, ако искаш

Аз за моя 'убавец' съм дал над 1000лв само за материали до момента.
И то не всичко - епоксиден грунд, китове, шприц, лак, боя (която още не съм взел)
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Не ми е спешно, белия боец е за боя и се опитвам да разбера има ли някой, който боядисва като по филмите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Заради такива,дето си мислят,че е пресилена сума 400-450 лв. е пълно с теми за изхабени коли!
Не може само да се чудиш,как да минеш тънко при тези които ще я правят и да си мислиш,че за малкото пари дето ти взимат,ще вложат качествени материали,след това да им занесеш някоя евтинка боица и лачец и накрая да си с големите претенции,когато отидеш да си вземеш кочината
!
Не може само да се чудиш,как да минеш тънко при тези които ще я правят и да си мислиш,че за малкото пари дето ти взимат,ще вложат качествени материали,след това да им занесеш някоя евтинка боица и лачец и накрая да си с големите претенции,когато отидеш да си вземеш кочината

- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Ами който иска не просто хубаво боядисване, а перфектно, ще трябва плаща съответната сума, а хората които споменах боядисват премиум автомобили и там ходят хора които могат да си го позволят и очакват съответното качество. Относно цената която споменах да детайл информацията ми е от преди гоина и половина, а вече може да е съвсем различна
направя разбивка, ако искаш
Та ,колко казваш е труда от 5850лв.?
- group®
- Темерут
i.e.i написа:гоуфо има 13 детайла по 450 лв. = 5850лв!!!направя разбивка, ако искаш
Та ,колко казваш е труда от 5850лв.?
5850 - 20% ДДС
4875 - 10% ДОД
4431 - минимум 1000+лв за материали
3431 - минимум още поне 500лв за консумативи и всякакви джажджавки, каквито ума ти не може да побере (тези, ако някой ги счете за спорни, нека не ги смята)
2931 - минимума който съм виждал по сервизи да се отстъпва при цялостно боядисване е 2 детайла, тоест 2х450=900лв (айде и тука си махни ДДС и ДОД)
2031
Дотук Ок
Сега да разбием труда:
минимум 1 ден от 2ма души разглабяне и зглабяне (супер минимум е това)
минимум 3 дни подготовка на детайлите от 2ма души (пак супер минимум)
ден пръскане 1 човек (ако няма фалове)
Тоест имаме 9 надници. Тук обърни внимание, че за да се свърши това в този срок, трябва много работа, много сериозни майстори. Няма как да ти калкулирам грешките в такава сметка, обученията и т.н. Но долните надници са супер минимум.
Тоест 9 надници по минимум 70лв = 630лв
Тук не слагам осигуровки и други чудесии.
останаха 1401лв
Сега мисля и сам ще се усетиш за инвестицията (не ме карай и нея да ти смятам, защото ще те заболи главата).
А наема/ипотеката?
Счетоводно обслужване на една такава фирма?
Реклама?
А колко още неща има ...
Всичко това също се приспада от сметката!
Ясно ми е, че много хора няма да са съгласни със сметките, но аз тоя съм го ял

Не се хващайте за буквата! Не претендирам за нищо!
Искам само да покажа, че не е лесно човек да е изряден и да прави сериозен бизнес тук и да дава сериозни услуги!
Едно е незаконно гаражче и лепи с вестници, друго е истинското боядисване.
Друг е въпросът дали е реално и постижимо в БГ, както и кой би оценил такава услуга!
Също така не казвам, че точно 450лв. е цената!
Казвам само, че от тези за по 100лв на детайл не може да се очакват чудеса!
п.с. в цената на материалите може да се варира надолу, в зависимост от отстъпките, качеството на материалите, количествата, които се ползват и т.н.
- bagera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
group® написа:bagera написа: ...това е доста пресилена сума, повярвай ми (стига да не е с някаква супер скъпа боя)
Изобщо не е пресилена сума, ако:
- си инвестирал в тази работа - помещение, да закупиш всичко необходимо (камера, лампи за сушене, машини всякакви, аксесоари всякакви, хиляди още важни неща ... няма да ми стигне един пост да изреждам).
- подготвяш детайлите правилно - ламарините и пластмасите искат време за да станат, а времето е пари. Има бояджии, които правят няколко детайла за 1 ден, включително боя. После защо има много кит, защо няма добро съхнене на материалите, защо се набръчква, като стафида след няма и месец. Добре, че повечто хора не ги виждат тези неща, че лошо ще им стане.
- си купуваш материали, като бял човек - не да търсиш евтинко, а качествено! Гледам хората си облепят с вестници, боядисват в дворове, купуват си лак за няколко лева, който после въздуха го драска и няранява, 90% от грундовете и материалите за подготовка не са ги и чували, защото от времето на ладите работят с едни и същи неща.
- си ъпдейтваш компа (главата) - ходиш на обучения, купуваш новите неща за да експериментираш и т.н.
- си поддържаш изрядно счетоводство и документи - няма нужда да обяснявам много тук, нали?!
- си изпипваш работата и когато има проблем (разминаване в цвета или подобните) си оправяш нещата.
- дадеш гаранция за труда си (истинска)
... и хилядите съпътстващи няща за един такъв процес.
Качеството има цена. Естествено и за по-малко пари може да стане... Но това не значи, че някой, който изпълни горните условия, няма право да взима споменатат сума. Друг е въпроса за клиентите! Затова и аз не бих се заел да правя такъв сервиз, да вкарам няколко стотин хиляди и да дойде някой да ми каже, че взимам нереална цена![]()
Малко в ОФФ навлезнах, но на Petrolhead съм му казал каквото има
така, аз на петролчето му писах, 3000лева е напълно нормална цена, при положение че говорим за качествени материали, и добра бояджийска и тенекеджииска ръка
четериврат голф има 13 детаила, това са по 230лв на детаил
в тези пари се вместват камера, бояджииски и тенекеджииски услуги + материали,
и тук пак имаме подръжка на гаранция и камара курсове

не съм твърдоглав, мисля че знам за какво става дума
относно инвестициите в тази работа, скъпо е(курсове, машини, миксери, инфра-ред лампи....), но клиента не трябва да е потърпевш

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”