и каде е истината?
според мен тя е посредата - всеки кара такава кола каквато може да си позволи в момента!
Аз бих карал Golf V GT 2.0 TDI - ама като повечето хора в форума,нещо не достигат финикииските знаци........
3 години карах Голф III TD , беше ми служебна кола, аз лично и навъртях над 200 к , при това с "прилично" каране....Харесва ми, но беше служебна и друг плащаше V power Disel и некой друг ремонт. /а такива имаше

/
Търсих си Голф GT 1997г. със 110 к. TDI двигател - е 2 коли намерих такива, и за двете не искаха да свалят цената под 9200 лв...
Исках голф- взех бензин за над 2000лв по-малко с повече екстри, върви прилично , мислех да слагам газ - отказах се !
Колкото до подръжката - още нямам впечатления , не мога да споря , но бих ви посъветвал да сравните две еднакви коли - при това нови - 2.0 TDI срещу 2.0 бензинка....правено е неведнъж на запад /нали натам отиваме/ За справка - слизат от поточната линия, и ги въртят на полигон докато не стават за каране.....
А до това колко всеки плаща за подръжка - зависи - от начина на каране, каде кара / едно е София и друго на баба ми селото с 2 знака стоп/ .....Не забравяйте и че ако си взема Голф IV 1998 г за 10 000лв 100% ще се бръкна повече от "братовчета" дете си е взел същата кола, ама 2 години по-нова и е "уцелил" на сполучлива кола на рулетката, но....винаги има НО- платил за нея повече пари! Не на последно място е и факта кой как ги вижда нещата - за някои е нормално колата да претропва, подрънква /"на 10 години е".../ а друг да сменя нещо , не защото се е счупило, а защото ще се счупи скоро!
До колегата с мега бързото Vento - моля те карай винаги на светлини, да те видя в огледалото като долиташ - че още не съм намерил тия пътища да карам със 180 км/h
А и един съвет - помисли над идеята да продадеш мега машината, вози се на такси - ще имаш "безплатен" шофьор, няма проблем с паркиране, не искат винетки,застраховки, платен паркинг , подръжка....смяна на накладки и гуми през 2 месеца с това твое каране.
А колкото до нафтата - не мисля че си обективен , кажи каде я продават тази нафта по 1,20 лв. че да праштам некой друг Tir да зарежда тънкана / и кът махнем ДДСто

/токувиж събера пари за заветния GOLF V TDI/
Извинявайте за "лирическото отклонение", но не се сдържах -мисля че идеята на форума да си бъдем от полза един на друг, а защо не и да се поусмихнем малко.....
От мен имате едно пожелание - безаварийни км и умната , било то на газ,бензин или дизел.......