:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Още един голф мк3 GTI за оправяне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Още един голф мк3 GTI за оправяне

Мнениеот vucata » Пон 21 фев 2011 16:48

Здравейте, вече си капарирах количката, а утре май ще си я взема..дори да не я взема утре, то ще е до 10 Март. Та по темата....вече започнах да си набавям разни работи, като преден капак, решетка, лайсните още не мога да ги намеря както и 2 вежди :( , скоростен лост, волан и други дреболии за дооправяне по интериора и екстериора. Та въпроси имам много, но да започна с първите най-важни :

1. Тези фарове от Голф мк4 мисля, че ще се вържат на колата тъй като тя е Бордо- http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=101&t=198473. Така, трябва ли да се преправя нещо по-специфично за да станат ?
2. Окачване ще взимам, но и това е голям проблем за мен, тъй като старата кола беше със някакво спортно и не бях доволен, а хал хабер си нямам от окачване...койловъри не знам дали да взимам, тъй като ще дойде ниска, въпреки, че ще мога да го регулирам пак ще ме е малко яд, че не мога да я смъкна... :?
3. Интериора/салона са си стандартни на ГТИ 4вратички...нищо не е променяно...волана е от първите грозните :evil: , но ще го заменя с 4 лъчевия на ГТИ...Ще стане ли ?
4. Предната броня е в окаяно състояние...няма ги мигачите, халогените...ножа...всичко е откраднато...Ще запълня всичко, ако взема фаровете от точка 1, в случай, че не ги взема, мисля да се насоча към оригиналните фарове двусекционни, а на бронята да оставя само мигачи, но такива от мк2, като оставя отвори за тях на самата броня. Ножа на бронята ще е според окачването :roll:
5. Джантите мисля да си ги оставя оригиналните си на ГТИ, те си ми харесват, а и за нашите пътища ще са идеални.
6. Задължително след покупката на колата ще и направя обслужване на двигателя, защото собственика каза че ремъка е на 70 000км :horror: ... Поне амортесьорите са нови, дискове накладки...Препоръчайте ми ако може комплект ангренажен. Маслото е сменяно ноември месец, от тогава има няма 2000-3000км изминати.
7.Има проблем със имобилайзера май, не отчита външна температура, дали е от датчика който е зад бронята от пасажерската страна :roll:
8. Предно дясно ел.стъкло пропада, задното ляво пък въобще нещо го няма...Ще сваля корите да видя за какво става дума и ще пиша ако има някакво развитие.
9. До колкото разбрах от собственика, отдолу между двете предни колела имало някаква щанга, която пазела тръбите на генерацията, и сега като се подава рязко газ нещо тропа отдолу, щангата е в багажника попринцип, ще я снимам да я видите, но на мен ми мяза на стабилизираща щанга...
10. Амортесьорите на багажника са изпуснали, дайте някакво инфо от къде да поръчам или да закупя направо :(
Това е за сега, надявам се да съм бил изчерпателен от към ифнормация.
Благодаря ви за отговорите предварително :beer
Извинявам се на модовете ако темата не е за тук, и моля ако е така, да я преместят в правилния раздел :да:

Последна промяна от vucata на Пон 21 фев 2011 17:25, променено общо 1 път.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Re: Още един голф GTI за оправяне

Мнениеот blinder » Пон 21 фев 2011 17:01

:roll: :roll: :roll:
Май говориш за голф 3, нали???
Според теб това че колата е бордо ще станат фарове от голф 4, така ли???
Един квесчън - за колко я купи тая кола, ако не е тайна???

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Още един голф GTI за оправяне

Мнениеот vucata » Пон 21 фев 2011 17:24

Колата я купих за 1400лв. с лощ външен вид, но добър мотор, ходова част, запазен салон. Върви много добре, ходихме до сервиз, няма проблеми с мотор и ходова част.
Фаровете ми харесват, защото са тъмни както и цвета на колата. Въпрсът ми мисля, че е лесен, не питам дали фаровете от голф 4 ще станат защото колата е бордо, а дали ще станат без преправяне, или ако има такова, дали ще е твърде сложно :)

Потребителски аватар
trifon022
Автомобил: Skoda Superb 2022
Двигател: 2000 TSI 190 hp DSG

Re: Още един голф мк3 GTI за оправяне

Мнениеот trifon022 » Вто 22 фев 2011 21:33

Колега не става туко така да се сложат фарове от МК4 на МК3, има си преправяне, най-лесния вариант е да иснамериш всичко необходимо от голф кабрио "муцина" на МК4, има и теми из форума потърси, ето ти една: viewtopic.php?f=53&t=165347&hilit=%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84+3+%D1%81+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0 Ако си решил да я правиш така, успех :), макар че си има много хубави фарове и за Голф 3 и Hella и FK!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”