Проблем след лоша нафта...помагайте

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Проблем след лоша нафта...помагайте

Мнениеот Cheater » Вто 22 фев 2011 14:51

Става въпрос за БМВ 320 дизел 136 к.с. 1999г.Изгоряхме 2-3 резервоара червена нафта-слагах и добавка КАСТРОЛ ТДА.Хвалеха ми я че била добра,че била оцветена да не крадят и да се познава...аз лично на форд фиеста 2000г,пежо 405,поло 1999г съм ги карал-проблеми никакви.... обаче от известно време бмв-то почна да прекъсва когато колата се кара с постоянна газ т.е. когато не ускоряваш а караш с една и съща скорост и то на по-висока предавка по се усеща.Придърва по веднъж все едно не и стига гориво.Иначе пали добре,ускорява добре,работи по същия начин,само дето пиши малко повече.Пробвахме да източим останалите около 40-45литра обаче не става(само 2 литра дръпнахме).Сега имам 3 варианта:
1.Да допълня с хуваба нафта (Shell V-power,хубавата от OMV)
2.Да сложа масло в нафтата да смазвала по-добре(даже дву-тактово,ама колко не знам)
3.Да взема някаква добавка за прочистване на горивната с-ма.Похвалиха ми някаква ПУРФ ли ПУРШ ли ДИЗЕЛ
Айде помагайте scare

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Re: Проблем след лоша нафта...помагайте

Мнениеот turrisi » Вто 22 фев 2011 14:58

Един приятел слагаше зимата ....щилково масло....на 20 л нафта-1-2 литра бензин и едно шише щилково масло.....ама в твоя случай...знам ли...просто мнение,едва ли съм помогнал много...успех с камиончето!!!...тук има по запознати от мен!!! :да:

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Вто 22 фев 2011 15:13

Не знам ако сложа масло няма ли да се запуши дюзи или нещо друго?

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 22 фев 2011 18:31

Cheater написа:Не знам ако сложа масло няма ли да се запуши дюзи или нещо друго?

И аз карах малко(нямаше повече mhihi ) с червена 20годишна нафта,но лятото и я мешах1:1 или 2:1 с нормална нафта-никакви ядове.Но при проба във фризера(около-18гр)червената нафта стана на фруктов сладолед mhihi .Направи същата проба-сигурно е с много парафин и е задръстил горивния филтър, въпреки добавките.Надявай се да е това-слагаш нов филтър и газ.Чак след това търси на друго място проблема.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Вто 22 фев 2011 19:28

Допълвай колкото можеш с транспортна нафта тоест дизелово гориво което се именува уж евро дизел.Ще разреди това дето си налял и се надявай лека полека да се изчисти системата.Червената нафта е за отопление.

palauzov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот palauzov » Вто 22 фев 2011 19:41

Проблема не ти е от червената нафта просто проблема е станал точно когато си сипал от нея

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 22 фев 2011 19:45

mladeja написа:Допълвай колкото можеш с транспортна нафта тоест дизелово гориво което се именува уж евро дизел.Ще разреди това дето си налял и се надявай лека полека да се изчисти системата.Червената нафта е за отопление.

Колега за какво говорие глупости,че червената нафта е за отопление? Имаш ли си на представа каква е тази нафта? Зависи каква е червената нафта? Това е нафта от БДЖ която е оцветена на мен лично ми караха такава нафта и си я взимах от депото,но сега е завишил много цената и сме го оставили да си я събира за да може да свали пак цената
Има и хафта и нафта

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 22 фев 2011 19:48

Cheater написа:Става въпрос за БМВ 320 дизел 136 к.с. 1999г.Изгоряхме 2-3 резервоара червена нафта-слагах и добавка КАСТРОЛ ТДА.Хвалеха ми я че била добра,че била оцветена да не крадят и да се познава...аз лично на форд фиеста 2000г,пежо 405,поло 1999г съм ги карал-проблеми никакви.... обаче от известно време бмв-то почна да прекъсва когато колата се кара с постоянна газ т.е. когато не ускоряваш а караш с една и съща скорост и то на по-висока предавка по се усеща.Придърва по веднъж все едно не и стига гориво.Иначе пали добре,ускорява добре,работи по същия начин,само дето пиши малко повече.Пробвахме да източим останалите около 40-45литра обаче не става(само 2 литра дръпнахме).Сега имам 3 варианта:
1.Да допълня с хуваба нафта (Shell V-power,хубавата от OMV)
2.Да сложа масло в нафтата да смазвала по-добре(даже дву-тактово,ама колко не знам)
3.Да взема някаква добавка за прочистване на горивната с-ма.Похвалиха ми някаква ПУРФ ли ПУРШ ли ДИЗЕЛ
Айде помагайте scare

Колега извади извади маркуча за излишната нафта и ще я извадиш до грам .А отностно за маслото не се притеснявай слагай си смело нищо няма да запуши,но няма и да ти оправи проблема.Пробвай с газ за горене.
Дано съм ти помогнал

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Вто 22 фев 2011 20:08

Не се изказвам за спора само.
Десетки, а може би съм направил и 100 тона нафта през ръцете ми, а като петролни горива може и 50 000 тона да са ми минали от течен в изгорял вид-тоест изконсумирал съм ги.Смятам, че разбирам от горива.Ако някой те "кандилка" с червената нафта си е за твоя сметка.Нали знаеш БДЖ по някога трябва и да си мият двигателите при ремонт в работилницата.От там и червената нафта.Но всеки си кара с каквото иска в крайна сметка.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 22 фев 2011 20:25

mladeja написа:Не се изказвам за спора само.
Десетки, а може би съм направил и 100 тона нафта през ръцете ми, а като петролни горива може и 50 000 тона да са ми минали от течен в изгорял вид-тоест изконсумирал съм ги.Смятам, че разбирам от горива.Ако някой те "кандилка" с червената нафта си е за твоя сметка.Нали знаеш БДЖ по някога трябва и да си мият двигателите при ремонт в работилницата.От там и червената нафта.Но всеки си кара с каквото иска в крайна сметка.

:D Колега бадажанака работи в БДЖ и ми дава на седмица-две по една туба от 20 литра червена нафта и ми я подарява. На неговата кола кара със съяата и си е за влаковете ,а не за промивка както казваш. Ако имаш някой познат в БДЖ може да го питаш лалво правят с нафтата.Ако искаш мог ада ти дам и от тяхната боя ,която е за оцветяване. Сипвам я на всяко зареждане,защото е с добавка в нея и нямам нинанъв проблем,а неговия мерцедес е каран с червена нафта поне 150 000 км.
МОге да ти са минали много тонове гориво,но има ли смисъл да спорим за неща които незнаем кой как и откъде ги взима.

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Вто 22 фев 2011 20:28

red.devilll написа:Колега извади извади маркуча за излишната нафта и ще я извадиш до грам

А колата трябва ли да работи?
red.devilll написа:Пробвай с газ за горене.

Сложих двойна доза от КАСТРОЛ ТДА и 2литра газ на 45 литра нафта.
В събота ще пътуваме извънградско,трябва ли да я караме на високи обороти или да я ръчкам за да изчисти по-добре?
palauzov написа:Проблема не ти е от червената нафта просто проблема е станал точно когато си сипал от нея

За запушени дюзи ли говориш?
mladeja написа:Допълвай колкото можеш с транспортна нафта тоест дизелово гориво което се именува уж евро дизел.Ще разреди това дето си налял и се надявай лека полека да се изчисти системата.

Ще пробвам утре да я източа през маркуча за обратната нафта и ако не стане тогава пълня до горе.
gancho написа:Направи същата проба-сигурно е с много парафин и е задръстил горивния филтър, въпреки добавките.Надявай се да е това-слагаш нов филтър и газ.Чак след това търси на друго място проблема.

Филтъра го смених миналата седмица.Същата работа.Даже май по-зле стана от тогава насам,дали защото продължавах да карам без да предприемам никакви мерки.
mladeja написа:Не се изказвам за спора само.

А като карах на други по-стари коли с такава нафта,може да не са толкова чувствителни и за това да не съм имал проблеми???

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Вто 22 фев 2011 20:36

от месеци не съм карал с нафта от бензиностанция ... карам с червена нафта ,която обаче не е от БДЖ и съм изгорил около 400 кила и имам тука още около 70 кила за изгаряня и я меся само с малко двутактово масло и малко газ за горене . Проблем нямам нито с филтър , нито с разпръсквачи нито със вървежа на колата . Колата си я харесва тази нафта и пита за още обаче за това БМВ май му дават по високи качество на нафтата. Тя май се делеше на сорта от Evro 1 до Evro 5 . На моя курник (ААЗ) му дават от най кофти нафтата за добре ;) ... аз си мисля ,че ти е възникнал проблем и си въобразяваш ,че е от нафтата !

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 22 фев 2011 20:37

колега задължително колата трябва да работи иначе няма как д излезе нафтата от там.
Колегата който ти е писал,че е съвпадение това с нафтата е прав. Аз от както съм взел колата на бензиностанция само два пъти съм пълнил резервоара-другото е тираджийска и влакова,и като има от гръдската за селскостопанските машини(от тази калпавата с която карат трактори и комбайни за по 150-200 000 евро :D ) и до сега никакви ядове.Просто е гадно съвпадение ,което май ще те накара да зареждаш само на бензиностанциите :lol:

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 22 фев 2011 20:39

ventotdi написа:от месеци не съм карал с нафта от бензиностанция ... карам с червена нафта ,която обаче не е от БДЖ и съм изгорил около 400 кила и имам тука още около 70 кила за изгаряня и я меся само с малко двутактово масло и малко газ за горене . Проблем нямам нито с филтър , нито с разпръсквачи нито със вървежа на колата . Колата си я харесва тази нафта и пита за още обаче за това БМВ май му дават по високи качество на нафтата. Тя май се делеше на сорта от Evro 1 до Evro 5 . На моя курник (ААЗ) му дават от най кофти нафтата за добре ;) ... аз си мисля ,че ти е възникнал проблем и си въобразяваш ,че е от нафтата !

Колега то в България май всичката нафта е Евро 0 алпин,премиул,в палър и тем подобни май са само Евро 0,5 :banghead: .

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 23 фев 2011 11:33

колега долей я с друга нафта и сипи двутактово масло бездимно 50-80мл на всеки 10л

Върни се в “Дизелови агрегати”