Проблем след лоша нафта...помагайте

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Re: Проблем след лоша нафта...помагайте

Мнениеот ulipet » Сря 23 фев 2011 12:17

red.devilll написа:
mladeja написа:Не се изказвам за спора само.
Десетки, а може би съм направил и 100 тона нафта през ръцете ми, а като петролни горива може и 50 000 тона да са ми минали от течен в изгорял вид-тоест изконсумирал съм ги.Смятам, че разбирам от горива.Ако някой те "кандилка" с червената нафта си е за твоя сметка.Нали знаеш БДЖ по някога трябва и да си мият двигателите при ремонт в работилницата.От там и червената нафта.Но всеки си кара с каквото иска в крайна сметка.

:D Колега бадажанака работи в БДЖ и ми дава на седмица-две по една туба от 20 литра червена нафта и ми я подарява. На неговата кола кара със съяата и си е за влаковете ,а не за промивка както казваш. Ако имаш някой познат в БДЖ може да го питаш лалво правят с нафтата.Ако искаш мог ада ти дам и от тяхната боя ,която е за оцветяване. Сипвам я на всяко зареждане,защото е с добавка в нея и нямам нинанъв проблем,а неговия мерцедес е каран с червена нафта поне 150 000 км.
МОге да ти са минали много тонове гориво,но има ли смисъл да спорим за неща които незнаем кой как и откъде ги взима.

колега,свържи ме с баджанак ти ако си от моя район,че много скъпа стана тая нафта,да редим далаверата :D драсни на лични

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Сря 23 фев 2011 12:48

Колеги не си издаваите ЯТАЦИТЕ че да не им изядете хляба :012: По темата за мен лично придръпването е от запушен горивен филтър.Може да не е от нафтата, просто му е дошло време за смяна.

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Сря 23 фев 2011 12:50

Ама колегата е писъл по-горе 4е е сменил филтара на скоро.Прав си да не си издават хората че в тези трудни бремена :banghead:
DA@KA написа:Колеги не си издаваите ЯТАЦИТЕ че да не им изядете хляба :012: По темата за мен лично придръпването е от запушен горивен филтър.Може да не е от нафтата, просто му е дошло време за смяна.
Аз имах такъв проблем преди 3,4 години с една"Хафта"ама бях в Пампорово и беше много студенонея година и тази нафта става направо като желе,какво ли не сложих в резервуара-газ за горене,бял спирт,бензин,добавка за дизел,ама имах 40 литра в резервуара и от преди кам 20,нямам думи колко ми беше трудно,дори не можеш да то4иш,стопли се времето малко,тогава я изто4их и си сложих на страни и като трягнах за силистра от рожен я сипах и така си разреших проблема.Ами чувал съм за отваряне на горивен филтър за да се изчисти,ако пробваш с топъл гараж,едно или 2 денонощия-то4и я тая нафта и после сипвай по малко :да:

Потребителски аватар
M.Mitov
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN-2 000

Мнениеот M.Mitov » Сря 23 фев 2011 12:56

Shell v-power и хубава нафта са две тотално различни неща scare Пробваи с нафта от Петрол,аз лично съм много доволен от Петролската Нафта :screwy

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Сря 23 фев 2011 15:07

Петрол,Омв,Шел-не зареждат ли всички от Лукойл? Един приятел работи на бензиностанция и казва че е виждал цистерни на ОМВ,Шел да зареждат на база на Лукойлл.
Иначе по темата...ако до 3-4 дни не се оправи от газ-та за горене и добавката-ще взимам добавка за прочистване на горивната система.Препоръча ми един приятел някаква си Пюрф около 25-30 лева-тя е като нафта и се слагат маркучите на колата-да работи само с тази добавка 2-3 пъти по 15мин.При него имало ефект.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 23 фев 2011 22:45

aylin78 написа:Ама колегата е писъл по-горе 4е е сменил филтара на скоро.Прав си да не си издават хората че в тези трудни бремена :banghead:
DA@KA написа:Колеги не си издаваите ЯТАЦИТЕ че да не им изядете хляба :012: По темата за мен лично придръпването е от запушен горивен филтър.Може да не е от нафтата, просто му е дошло време за смяна.
Аз имах такъв проблем преди 3,4 години с една"Хафта"ама бях в Пампорово и беше много студенонея година и тази нафта става направо като желе,какво ли не сложих в резервуара-газ за горене,бял спирт,бензин,добавка за дизел,ама имах 40 литра в резервуара и от преди кам 20,нямам думи колко ми беше трудно,дори не можеш да то4иш,стопли се времето малко,тогава я изто4их и си сложих на страни и като трягнах за силистра от рожен я сипах и така си разреших проблема.Ами чувал съм за отваряне на горивен филтър за да се изчисти,ако пробваш с топъл гараж,едно или 2 денонощия-то4и я тая нафта и после сипвай по малко :да:

Колега аз имам на терасата и от лук оил и от БДЖ и двете нафти за сега са на едно положение.Еднакво са бистри и няма отлагания на дъното на шишето,но като застудее и двете помътнпват и се отлага парафин или някаква друга гняс по дъното на шишето,но сега е топло

palauzov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот palauzov » Чет 24 фев 2011 22:58

Сложи някаква хубава добавка за почистване на горивната система и я покараи малко извънградско на по високи обороти трябва да се оправи ,червената нафта грацка ли е или от бдж?

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Чет 24 фев 2011 23:07

Май нито едно от двете...като че ли е някаква стара партида...може и за отопление да се ползва ама не котелна...по-добра е ужж

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Съб 26 фев 2011 19:27

Колеги май не е от дюзи...От 3-4 дни,когато се включва турбото при ускорение се чува че излиза въздух от някъде и то доста...днес извънградско повече от 160 не искаше да двигне,а отзад.... :shock димна завеса и то много.Не вървеше изобщо.Явно има или спукан маркуч или се е охлабила скобата му от турбото към кулера...утре ще го видим на канала...
Остава обаче въпроса възможно ли е от това да прекъсва???

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 26 фев 2011 19:39

Един авер караше с каква ли не помия-Форд фиеста 1,6.И един друг авер сипа на БМВ 3ка от същият бъркоч и тръгна за Добрич.Едва стигна до Стожер!! :D Фиестата ,нямаше никакъв проблем.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 26 фев 2011 20:22

Cheater написа:Колеги май не е от дюзи...От 3-4 дни,когато се включва турбото при ускорение се чува че излиза въздух от някъде и то доста...днес извънградско повече от 160 не искаше да двигне,а отзад.... :shock димна завеса и то много.Не вървеше изобщо.Явно има или спукан маркуч или се е охлабила скобата му от турбото към кулера...утре ще го видим на канала...
Остава обаче въпроса възможно ли е от това да прекъсва???

Колега закачете маркуча и провери и другите турбо пътища

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Съб 26 фев 2011 21:06

Утре ще е,дано не се окаже само спукан кулер :?

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Сря 02 мар 2011 14:03

Колеги, проблема е решен :banana . А именно спукан маркуч за турбото.От там изпуска въздух и за това не върви,чади и прекъсва...Нафтата явно си е добре след като с новия маркуч със същата нафта няма тия мизерии!!! :bishop
Но аз ще продължавам да си слагам от добавка при нафти с неясен произход.

mushko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mushko_1 » Сря 02 мар 2011 15:42

колега червената нафта е за отопление ,в нея има повече сяра и парафин,ако ще караш с нея месия поне 1-1 с магазинска,а ако митничарите ти направят проба лошо, пък и ще преебеш дюзите,все пак колата е твоята,

goshe7o0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goshe7o0o0o » Чет 03 мар 2011 0:14

С моя скромен опит бих ти прпоръчал да пробваш с тази добавка.Аз съм слагал и има действие (НО СЛЕДВАЙ ИНСТРУКЦИИТЕ СТРИКТНО)Колата става по пъргава и безшумна.Ако това не помогне ще сменяш филтър то е ясно ...Погледни го от добрата страна с тая нафта си напраил пари за 15 филтъра така че.. Успех и драсни един ред като я оправш :roll: :drunk

Върни се в “Дизелови агрегати”