Касетофонът ми източва акумолатора, и съм го хващал без панел да си върти вътре диска.Какво решение може да се измисли. Мен идея ми беше да се сложи някакъв прекъсвач по трасето от акумолатора до касетофона, или да се напраи да работи на само при запален автомобил или на контакт.Дайте идеи , мнения или ако някъде има линк към проект на някой колега, който е правил тази операция. Нямам идея, кое ще стане по-лесно
П.С. карам голф 3 гти от 94

Касетофонът ми източва акумолатора
- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
Re: Касетофонът ми източва акумолатора
chekara написа:Касетофонът ми източва акумолатора, и съм го хващал без панел да си върти вътре диска.Какво решение може да се измисли. Мен идея ми беше да се сложи някакъв прекъсвач по трасето от акумолатора до касетофона, или да се напраи да работи на само при запален автомобил или на контакт.Дайте идеи , мнения или ако някъде има линк към проект на някой колега, който е правил тази операция. Нямам идея, кое ще стане по-лесно
П.С. карам голф 3 гти от 94
колега кой квартал си
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Аз съм решавал този проблем с ключе в жабката
Червения кабел който отива към радиото е постоянен "+" Прекъсваш го с ключе и се оправя. Другия вариант е с реле. Недостатъка и на двата варианта е че се губят настройките и паметта на станциите.
Най доброто решение е да смениш радиото с нормално работещо

Най доброто решение е да смениш радиото с нормално работещо

- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
chekara написа:от гео милев съм
имам едни приятелчета със сервиз много са доври но се намира в люлин малко ти е далече
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Защо просто не го вържете през контакта
Лесно,безболезнено и няма как да го забравиш докато ключето... Аз така си реших навремето проблема,като дори си имах пуснат кабел.

а добре, има ли специален бушон за радиото... просто да го махам като не карам по 2-3 дни и готово, и без това секи път отделям по 1 минута да си прибера панела в калъфчето му и да го скрия някъде в купето, не ми пречи да и да махам по 1 бушон.
Последна промяна от chekara на Съб 29 яну 2011 19:38, променено общо 1 път.
- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
Колеги да попитам и аз.Имам следния проблем СД-то което ползвам сега беше в другата ни кола.Докато беше в нея нямаше проблеми с падането на акумулатора.След като го преместих в Голфа започна да му дърпа акумулатора.А СД-то което беше в Голфа и работеше нормално без да му дърпа акумулатора се сложи в Полото и започна да дърпа неговия акумулатор.И двете са с евробукси и просто ги размених СД-тата не съм барал нищо по инсталацията.Как мога да си реша проблема. 

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Вземи мултицет и виж към кой кабел имаш + само след контакт, като трябва и постояннен + за паметта на касетофона и няма да имаш грижи.
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
viewtopic.php?f=12&t=139309
Най-общо казано:
към жълтия кабел от сд-то пускаш този "+" който ползваш сега
червения кабел от сд-то го връзваш към + при контакт или го прекъсваш с едно цк
Най-общо казано:
към жълтия кабел от сд-то пускаш този "+" който ползваш сега
червения кабел от сд-то го връзваш към + при контакт или го прекъсваш с едно цк
- Marian Yachev
- Автомобил:
- Двигател:
колега проблема ти се корени в пакета на контактния ключ,за6тото и при мен бе6е същото. Аз исках преди като си купих CD-то да го направя да ми свири без да е на контакт или без да завъртам ключа.Става както казаха по-горе колегите,но до един момент. След време ми бе6е паднал акумолатора по необясними при4ини,но после след замерване с мултицет установих,4е имам прекомерна консумация, която нормално консумация е от паметта на одометъра и 4асовника мисля, а ж слу4ая има6е и о6те не6то. И като премерих без CD-to тогава ми стана ясно. Бях го вързал през конт.кл.,а там става6е анумалията. Самия пакет няма опция за радиото или по-то4но за този на4ин както аз съм го направил. И за тва заобиколих конт.клуч като 4ервения кабел го разделих с друго клю4енце. Стана добре,само 4е се губи така паметта на радиото,но пък не се изто4ва акумолатора така... 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Marian Yachev написа:колега проблема ти се корени в пакета на контактния ключ,за6тото и при мен бе6е същото. Аз исках преди като си купих CD-то да го направя да ми свири без да е на контакт или без да завъртам ключа.Става както казаха по-горе колегите,но до един момент. След време ми бе6е паднал акумолатора по необясними при4ини,но после след замерване с мултицет установих,4е имам прекомерна консумация, която нормално консумация е от паметта на одометъра и 4асовника мисля, а ж слу4ая има6е и о6те не6то. И като премерих без CD-to тогава ми стана ясно. Бях го вързал през конт.кл.,а там става6е анумалията. Самия пакет няма опция за радиото или по-то4но за този на4ин както аз съм го направил. И за тва заобиколих конт.клуч като 4ервения кабел го разделих с друго клю4енце. Стана добре,само 4е се губи така паметта на радиото,но пък не се изто4ва акумолатора така...

Да се пише на български с четворки и шестици е като да се пише с л**на по стената на тоалетната. Чете се ама никак не е приятно.
- Marian Yachev
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се много...
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”