повод за размисъл ....................

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: повод за размисъл ....................

Мнениеот Дашо » Сря 23 фев 2011 17:00

Matematiks написа:...

Има определен пакет от социални мерки, които се прилагат спрямо мен и моите колеги и не защото сме богопомазани, ами поради естеството на работата, която сме се ангажирали да вършим! Нормално е в замяна на ежедневния риск, който поемаме аз и тези като мен, липсата на каквото и да е лично време, както и психическия стрес, който роднините ми изживяват покрай моята професия, да получавам някакви елементарни социално-битови облаги!

Ако не се променя пенсионния праг за в бъдеще, ще се пенсионирам на 59 години (след 25 години работа). Ако нещо допълнително относно моето възнаграждение и осигуряване те интересува, можеш да потърсиш в нормативните актове регламентиращи разностранни аспекти на практикуваната от мен професия. Предполагам си наясно, че не мога да коментирам определени аспекти от професионалния ми живот. Но важното в случая е че каквито и отчисления да се правят, те се вливат в националния бюджет! Още по-важно е че посредством косвените данъци, българина живеещ в пределите на родината с всяка своя покупка влага определена сума в бюджета - нещо което на емигрантите им е невъзможно, поради обективни причини.

В случай че моята работа ти се струва прекалено лесна и изпълнена с позитиви, кандидатствай и бъди един от нас, ползвайки се от безбройните облаги mhihi

Ако някой има някакви питания лично спрямо мен, да заповяда на Л.С. Не намирам за нужно да давам обяснения относно личния си живот в обществен форум, какъвто е този тук!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 23 фев 2011 17:52

бизнес предложението за внос от френско бива ,но не е сред моите цели-от това което препращам към бг нямам други облаги освен морални.но ако някой иска да се пробва с нещо подобно мога да съдействам и то не малко.
Дашо прав си за френското лицемерие ,но аз визирах че злобата я няма(писано доста по нагоре)
моля темата да не отива към дребно персонално заяждане :idea:

Последна промяна от niks76 на Сря 23 фев 2011 17:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 23 фев 2011 17:55

Дашо написа:Ако на някой емигрант - псевдопатриот, каквито са мнозинството от тях му е домиляло за България и иска да помага да се промени мрачната действителност тук, нека се завърне, за да помогне с каквото може. Минаха времената когато по политически причини се емигрантстваше - сега е само по икономически подбуди, така че много моля да не си играем на националисти !
Лицемерно е някой меркантилен тип, който е напуснал нашата мила татковина, да ме наставлява отвън. Който го е еня за България нека се върне и да работи за нейното благо. При който егоистичните подбуди взимат превес, да е жив и здрав и да си седи в чужбина, но да се въздържа от нежелани съвети и нравоучения.

Не разбрах - крадливия цървул, който си седи в България само защото не знае да пише дори на родния си език без грешка (камо ли на някой друг) е по-голям патриот от някой българин, избягал в чужбина, понеже не иска да приеме всяка мутра да може да прави каквото си иска, понеже си плаща на който трябва? Всеки има право да търси щастието за себе си и семейството си и това, че някой живее навън не го прави по-малко българин от всеки друг. Който се кефи на ракийката, салатката и кючека по телевизията нека си се радва - той никога не може да разбере какво намира един нормален човек в по-добрата част на Европа.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 23 фев 2011 18:08

Дашо написа:... Но важното в случая е че каквито и отчисления да се правят, те се вливат в националния бюджет! Още по-важно е че посредством косвените данъци, българина живеещ в пределите на родината с всяка своя покупка влага определена сума в бюджета - нещо което на емигрантите им е невъзможно, поради обективни причини.

Половината,ако не и повече доходи на голямата част емигранти се вливат в българската икономика...по още по-обективни причини :wink: И отбележи,че това са чисти пари паднали от небето,по приблизителни песимистични данни повече от милиард и половина евро на година,за които българската държава не е инвестирала и половин стотинка.От друга страна държавната администрация харчи от нашите данъци за собствените си заплати по данни от последната година почти четири милиарда лева, като в частния случай на МВР от един милиард лева бюджет едно 90 процента отиват за заплати(според един дърт комунист,а те разбират от МВР и от пари mhihi )Аз от финанси не разбирам ,обаче ако ще си ги мерим кой в случая е по-патриот, който плаща сметката или който бие големия тъпан ?

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Сря 23 фев 2011 18:22

След като си признаваш защо коментираш?
Парите които идват от чужбина отиват за ядене и пиене, възвращаемостта от тях е никаква. Съответно държавния келепир е нисък. Ако същите тези пари дойдат като инвестиции, тогава наистина ще има полза от тях. Имате ли престава колко работоспособни хора живеят само от тези пари, без да се създават блага? Цели села оцеляват така, докато земите им пустеят

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 23 фев 2011 18:23

maxpayne написа:
Дашо написа:Ако на някой емигрант - псевдопатриот, каквито са мнозинството от тях му е домиляло за България и иска да помага да се промени мрачната действителност тук, нека се завърне, за да помогне с каквото може. Минаха времената когато по политически причини се емигрантстваше - сега е само по икономически подбуди, така че много моля да не си играем на националисти !
Лицемерно е някой меркантилен тип, който е напуснал нашата мила татковина, да ме наставлява отвън. Който го е еня за България нека се върне и да работи за нейното благо. При който егоистичните подбуди взимат превес, да е жив и здрав и да си седи в чужбина, но да се въздържа от нежелани съвети и нравоучения.

Не разбрах - крадливия цървул, който си седи в България само защото не знае да пише дори на родния си език без грешка (камо ли на някой друг) е по-голям патриот от някой българин, избягал в чужбина, понеже не иска да приеме всяка мутра да може да прави каквото си иска, понеже си плаща на който трябва? Всеки има право да търси щастието за себе си и семейството си и това, че някой живее навън не го прави по-малко българин от всеки друг. Който се кефи на ракийката, салатката и кючека по телевизията нека си се радва - той никога не може да разбере какво намира един нормален човек в по-добрата част на Европа.

Ето точно това е!!!
Благодаря ти, много ми помогна!
Който има малко воля и желание да се бори, в името на някаква кауза, остава! Болшинството шушумиги, също пишейки с грешки на майчиния си език, заминават в чужбина. Защото са неспособни да се справят със ситуацията тук! Даже правилната дума тук е бягат.
Разбери ме правилно - който се е изселил от България по чисто икономически причини, няма морално право да съди тези, които сме останали тук! Също така няма право и да ни поучава и "благосклонно" да дава съвети! Аман от лицемерие!
Свободна държава сме. Който желае нека напусне, но нека не се прави на много загрижен за случващото се тук!
icoico написа:...Аз от финанси не разбирам ,обаче ако ще си ги мерим кой в случая е по-патриот, който плаща сметката или който бие големия тъпан ?

За МВР нищо няма да кажа. Не съм човека, който ще коментира цяло едно министерство.
А погрешно си ме разбрал. Далеч съм от мнението, че аз плащам най-големите данъци в България и това автоматично ме прави най-големия патриот! :lol:
Не смятам, че съм по-голям патриот, от който и да било в тази държава. Говорейки лично за себе си, мога да кажа, че съм имал възможности да отида в чужбина и продължавам да имам. Но аз правя своя избор! Решил съм да остана тук. Ето това ме прави лично мен човек, който да изисква да не му се мешат отвън. Пък каквото си надробим тук, вътре в България, такова ще си сърбаме. :wink:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 23 фев 2011 18:32

няма как да знаеш кой и по какви причини не живее в Бг-икономическия вариант е едната страна на монетата,а другата е с много лица-защо класифицираш накуп
точно за инвестиции моля да не пишете наизуст :idea: ;не малко дребни производители все още не са фалирали благодарение на "другата "помощ :!: аз произлизам от "провинцията" и не драскам за няма нищо

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 23 фев 2011 18:43

niks76 написа:няма как да знаеш кой и по какви причини не живее в Бг-икономическия вариант е едната страна на монетата,а другата е с много лица-защо класифицираш накуп
точно за инвестиции моля да не пишете наизуст :idea: ;не малко дребни производители все още не са фалирали благодарение на "другата "помощ :!: аз произлизам от "провинцията" и не драскам за няма нищо

Аз точно поради тази причина деля емигрантите на такива емигрирали по икономически причини и графа "други" ;)

Всеки един може сам да се отнесе към определената група.
Аз не говоря конкретно за никой от хората, които се включват в разговора, тъй като никой лично не познавам.
Просто изказвам лични мои възгледи.

Лека вечер!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 23 фев 2011 18:48

Дашо написа:Разбери ме правилно - който се е изселил от България по чисто икономически причини, няма морално право да съди тези, които сме останали тук! Също така няма право и да ни поучава и "благосклонно" да дава съвети! Аман от лицемерие!
Свободна държава сме. Който желае нека напусне, но нека не се прави на много загрижен за случващото се тук!

Ама защо да не е загрижен? Ти ако си от Долно Сусурлево, но се преместиш в Пловдив понеже за архитекти работа в Долно Сусурлево няма трябва ли да спре да ти пука за родния град? Или трябва да останеш в родния град да копаеш домати макар да искаш да правиш сгради? Живеем в 2011 бе хора, аз пазарувам половината си неща за потреблението от цял свят, имам приятели и познати по цял свят, за 2 часа полет и срещу 80-100лв за двупосочен билет съм в Италия или Франция, хората могат да се движат свободно вече, как може да имате такива закостенели разбирания?

Последна промяна от maxpayne на Сря 23 фев 2011 18:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 23 фев 2011 18:52

Па то си е речено: "От Витоша по-високо нема, и от Искъро по-длибоко нема!".
Толкоз!

А който е ИЗБЯГАЛ не от финансово-икономически причини? Финансово, смея да твърдя, съм тип-топ за момента.
Мат'рялА не ме кефи! И не виждам как може да ме закефи в бъдеще (близко и далечно), та и детето ми да живее с тоя мат'рял.
К'ъв съм? Вероотстъпник! На кол! С камъни?!

Ае, бе! :screwy

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 23 фев 2011 20:05

Petrolhead написа:След като си признаваш защо коментираш?
Парите които идват от чужбина отиват за ядене и пиене, възвращаемостта от тях е никаква. Съответно държавния келепир е нисък. Ако същите тези пари дойдат като инвестиции, тогава наистина ще има полза от тях. Имате ли престава колко работоспособни хора живеят само от тези пари, без да се създават блага? Цели села оцеляват така, докато земите им пустеят

А за сметка на това фермите на държавните служители в Сураттефтера процъфтяват mhihi От което сумата на държавния келепир клони към безкрайност.За чий храним залудо 135 хилядна армия производители на отходни продукти питам?Както един го е казал:...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 23 фев 2011 20:10

Господа емигранти присъстващи в тази тема ...защо нито един от вас не употреби думата Родина!!!!Някога имах една тема"За Родината и спама",която пуснах много провокативно и породи достаспорове...
Сега като ви чета,уважаеми емигранти мога да кажа само едно...няма нищо лошо и нищо срамно да си потърсиш щастието навън...срамно е да забравиш смисъла и значението на думата Родина...като вече поостарял българин и явно старомодно безумно обичащ Родината аз се срамувам от вас...защото вие "бягате" от "лошия матрял",който е неразделна част от Родината...бягате от Родината....няма лощ народ ей момчета млади...като поостареете ще го разберете...ако разбира се дотогава не изгубите безвъзвратно националната си идентичност и не се превърнете в сива тор за някое чуждо общество!Нека ви напомня част от известната руска емигрантска песен "Ваше благородие"
Ваше благородие Госпожа чужбина
жарко обнимала ты, да только не любила....
Ласквые сети,постой не зови
Не везет мне в смерти,повезет в любви...
Да живее България!..... и всички,които я обичат и са готови да се жертват за нея.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 23 фев 2011 20:47

Простичък въпрос-молба: обяснете, моля, какво означава за вас "Родина (България)"?
Може да е за 4-ти клас, ама си е точно за нивото тука...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 23 фев 2011 20:51

Няма читави и не читави емигранти.Има читави и не читави хора!-ако може така да се каже
Ако някой се е потрудил за бъдещето си,образовал се е,знае,може нищо не му пречи да потърси щастието си навън а не да остане тука да търпи,както се пее в една песен-"5 лева нощен труд" от който 22% заминават за държавата,която после ги раздава на хрантутници връзкари и къде ли не още,с неясен край!В други държави данъците са и 30 и 40% ама майчинските са 56 месеца и детските са достатъчни за да си издържаш поколението.

Не съм казал че във вашата система е лесно,просто клоня към мисълта че човек неук(ме визирам теб) не потрудил се за бъдещето си да плаща по малки данъци,да има привилегий и да се пенсионира след 25г труд с 20 заплати обещетение,обещетение за кое?-това на мен никой няма да ми го позволи при все че съм инвестирал 17 години от живота си в учене

Не са лични нападки към теб Дашо,просто разсъждавам на глас с теб в случая :beer

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 23 фев 2011 21:00

ChimeyJimmey написа:Простичък въпрос-молба: обяснете, моля, какво означава за вас "Родина (България)"?
Може да е за 4-ти клас, ама си е точно за нивото тука...

Това е онова,което явно нищо не означава за теб...и махни тези скоби и кавички, защото стоят твърде вулгарно!БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА В СКОБИ!!!!!!!!!!и НЯМА ДА БЪДЕ!
И си спомни една песничка именно от 4 клас(ако си я учил някога)
Високи сини планини
поля и равни долини
небето като от коприна
това е моята Родина...
..пеехме я с искрено вдъхновение...
Звучи наивно нали....също като наивността на онези възрожденци дарили някога живота и парите си за България и българското!!!!Като наивността на всички българи вярващи в бъдещето на Родината си и даващи своята лепта за него....Но какво знаеш ти за тях????

Върни се в “ОФФ-Топик - други”